FOTBAL  »  Superliga  »  CHAMPIONS LEAGUE

Start în forță în Ligă: Duel de foc, Messi vs Mbappe! Cifre uluitoare pentru cele două staruri

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 15 februarie 2021 15:41 / Actualizat luni, 15 februarie 2021 15:53

Barcelona primește vizita lui PSG, în turul optimilor Ligii Campionilor. Fără Neymar și Di María, Mbappe îl înfruntă singur pe Messi în Catalunya. Francezul are 18 goluri și 9 assisturi până acum, argentinianul 19 reușite și opt pase decisive.

  • Barcelona – PSG se joacă miercuri, 17 februarie, de la ora 22:00. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, Digi Sport și LookSport+.

Faza finală a Ligii Campionilor începe cu un supermeci. Barcelona - PSG, prima confruntare de la acel incredibil 6-1 pentru catalani (după 0-4 în tur) din 8 martie 2017, cu "dubla" lui Neymar și cu golul lui Sergi Roberto în minutul 90+5, decisiv pentru calificarea în "sferturi". Parizienii vor revanșa după patru ani, exact în aceeași fază a competiției, dar nu au doi dintre cei mai buni jucători, Neymar și Di María, ambii accidentați.
 

Messi și Mbappe, colegi la PSG?

Kylian Mbappé, 22 de ani, rămâne singurul din tripleta roș-albastră să se dueleze cu Leo Messi, 33 de ani, de o viață în blaugrana. Cei doi ar putea fi coechipieri la vară, dacă argentinianul semnează cu PSG. Ar forma un trident de vis împreună cu Neymar. Sau este posibil ca Messi să vină pe„Parc des Princes", dar Mbappé să plece. Și, un ultim scenariu, Leo să rămână pe „Camp Nou" și să-l înfrunte pe Kylian în Clasico, în cazul în care atacantul francez ajunge la Real.

În acest sezon, ambii și-au ajutat echipele aproape identic. Fiecare a jucat 28 de meciuri până acum în toate competițiile, influențând 27 de goluri. Doar că Messi are 19 reușite și opt assisturi, în timp ce Mbappé are 18 goluri și 9 pase decisive. În Ligă, e la fel: argentinianul are un gol în plus (3-2), rivalul un assist mai mult (2-3). Diferența se poate face în aceste două "ciocniri" din "optimile" Champions. Mâine și pe 10 martie.

Messi e fericit acum. Și îi este mai ușor când colegii îl urmează. Dar avem nevoie de o versiune mai bună a lui Leo pentru a trece de PSG
- Ronald Koeman, antrenor Barcelona

Barcelona e construită doar pentru victorie și ideile lui Koeman prind contur. Dar și noi vrem să câștigăm. Totul e ca jucătorii să respecte planul
- Mauricio Pochettino, antrenor PSG

Leo Messi în 2020-2021

CompetițieMeciuriGoluri/Assisturi
La Liga2015/5
Champions League43/2
Copa del Rey31/1
Supercupă10/0
Total2819/8

Kylian Mbappé în 2020-2021 

CompetițieMeciuriGoluri/Assisturi
Ligue 12116/6
Champions League52/3
Cupa Franței10/0
Supercupă10/0
Total2818/9

VIDEO Cele mai tari faze făcut de Messi și Neymar

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Editorial Andrei Niculescu: Klopp şi urmele de la Dortmund

Răzvan Lucescu, 63 de zile de furtună! Cum a ajuns „Eroul Triplei” să fie demis de la Al Hilal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează