INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AL HILAL

Răzvan Lucescu, 63 de zile de furtună! Cum a ajuns „Eroul Triplei” să fie demis de la Al Hilal

Articol de - Publicat luni, 15 februarie 2021 13:16 / Actualizat luni, 15 februarie 2021 13:22

Răzvan Lucescu, „Eroul Triplei”, a fost alungat de Al Hilal. Eliminarea în „optimile” King's Cup și seria neagră ce a urmat, cu doar trei victorii în 11 meciuri, i-au grăbit plecarea românului.

Cu trei zile înainte să împlinească 52 de ani, Răzvan Lucescu a primit cadoul "otrăvit" din partea lui Al Hilal. Campioana Arabiei Saudite l-a concediat, la doar câteva ore după ce pierdea (0-1) și cu Damac, penultima clasată. 

"Nopțile de poveste trăite de antrenorul român la Riad, începute pe 30 iunie 2019, în care a făcut Tripla, Liga Campionilor-titlu-Cupă, descoperind secretul succesului așteptat la club de atât timp, s-au oprit la 532. Problemele au fost tot mai mari în ultimele 63 de zile de furtună, cu eșecuri unul după altul, până la o inevitabilă separare", scrie ziarul Arriyadiyah.

Al Hilal, cea mai neagră serie din 2008

Presa locală a dezvăluit semnele rele apărute de pe 13 decembrie, după 1-2 acasă cu Al Wahda. Înfrângere care rupea un lanț de opt victorii din nouă meciuri în debutul stagiunii, post eliminării la „masa verde" din Liga Campionilor Asiei cauzată de criza COVID-19. Patru zile mai târziu, ieșirea rușinoasă în „optimi" din Cupa Regelui (0-2 cu Al Fateh), pe care o deținea!, a sporit presiunea și semnele de întrebare.

Seria de 13 partide, în care a pierdut de cinci ori (trei din ultimele patru) și a remizat în alte trei, golaveraj 18-17, este cea mai proastă a clubului din Riad din 2008 încoace!

3 trofeea câștigat Răzvan Lucescu într-un an și 7 luni la Al Hilal, Liga Campionior Asiei, titlul și Cupa Regelui

Răzvan Lucescu, înlocuit cu un campion olimpic

După 18 etape, Răzvan e al șaselea tehnician demis în campionatul saudit din acest sezon. Rui Vitoria (Al Nassr) a fost primul la finalul lui 2020, tot după un joc cu Damac. Luce jr. va fi înlocuit cu Rogiero Micali, promovat de la U19 și care în 2016 a cucerit titlul olimpic cu Brazilia. Ar urma să fie despăgubit pentru ultimele cinci luni din contract, salariul său anual fiind de 4 milioane $. 

72 de meciuria stat antrenorul român pe banca lui Al Hilal: 46 de victorii, 15 egaluri și 11 eșecuri, golaveraj 146-67

VIDEO Răzvan Lucescu s-a săturat de critici: „Ce mă interesează că oamenii gândesc așa despre mine? Ignoranți, nu se informează!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Inter urcă pe locul 1 în Serie A după victoria cu Lazio! Ștefan Radu, accidentat la încălzire

Analiză: Secretul succesului lui Boloni la Panathinaikos! Cum a reușit „Bunicul” să-i revitalizeze pe „verzi”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  15 Februarie 2021, 13:52

Asta se intampla cand unora l-i se uraste cu binele.Nu au fost suficiente trofeele castigate.Probabil ca echipa are nevoie de unele schimbari,dar nu il arunci pe cel care ti-a adus mari satisfactii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează