INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PANATHINAIKOS

Analiză: Secretul succesului lui Boloni la Panathinaikos! Cum a reușit „Bunicul” să-i revitalizeze pe „verzi”

Articol de - Publicat luni, 15 februarie 2021 11:31 / Actualizat luni, 15 februarie 2021 11:43

„Bunicul”, cum a alintat antrenorul Ladislau Boloni în vestiar, care tocmai le-a oferit celor de la Panatihnaikos primul succes în derby-ul cu Olympiakos (2-1) după trei ani, are 3 tineri eleni pe care îi folosește constant, Kampetsis (21 de ani), Ioannidis (21) și Alexandropoulos (19). Dar acest 2-1 cu Olympiakos a fost adus de golurile străinilor: brazilianul Maurício (32) și senegalezul Sankharé (31)

De peste trei ani și nouă meciuri nu mai câștigase Panathinaikos eternul derby grec cu Olympiakos. Era nevoie de Laszlo Bölöni pentru o nouă victorie a verzilor. 2-1, prima înfrângere din acest an a campioanei în liga elenă, și Pana se apropie de locul 2. E neînvinsă în acest an, având șapte succese și două egaluri în nouă meciuri disputate în 2021.

Pe Kampetsis, Panathinaiskos voia să-l dea. Cu Boloni e printre cei mai buni

Loți, 67 de ani, supranumit „bunicul" în vestiar, nu doar datorită părului său alb, ci și pentru că le dă multe sfaturi jucătorilor și e mereu nemulțumit, a găsit secretul pentru a reda forța și echilibrul echipei ateniene. Tineri autohtoni și stranieri experimentați.

Duminică seară, în afara portarului Dioudis, la fel ca în ultima perioadă, a început cu trei greci de perspectivă, pe care antrenorul i-a promovat constant. Întotdeauna i-a plăcut să lucreze cu noul val.- Sotiris Alexandropoulos, 19 ani, mijlocaș defensiv. Crescut la Academia grupării ateniene, a devenit om de bază cu Bölöni. Titular în ultimele opt meciuri în care a jucat.

  • Argyris Kampetsis, 21 de ani, atacant folosit și extremă stânga. Adus în 2018 de la formația secundă a Borussiei Dortmund, nu reușea să se impună la Panathinaikos. Potrivit jurnaliștilor locali, unii oficiali din club voiau să se despartă de el. Dar Bölöni i-a oferit meciuri și încredere. E nelipsit. Titular în ultimele șase partide, cu trei goluri și un assist în această perioadă. Și acum, i se oferă un nou contract.
  • Fotis Ioannidis, 21 de ani, vârf. A venit vara trecută, de la Levadiakos, însă rămânea mai mereu în afara lotului la Pana. Loți i-a dat primele șanse în decembrie și, de atunci, e aproape mereu în primul "11". Șapte din ultimele opt întâlniri în echipa de start, două goluri marcate.
  • Sotiris Alexandropoulos, 19 ani, mijlocaș defensiv. Crescut la Academia grupării ateniene, a devenit om de bază cu Bölöni. Titular în ultimele opt meciuri în care a jucat.

 

Brazilianul lui Mircea și Răzvan Lucescu e liderul lui Boloni 

Marcatorii au fost însă acum veteranii. Străinii transferați în acest sezon, pentru care tehnicianul a insistat:

  • Maurício, 32 de ani, "închizător", controlează linia mediană. Brazilianul, fost jucător și al lui Mircea Lucescu (Zenit, 2016-2017), și al lui Răzvan (PAOK, 2017-2019), s-a mutat în octombrie trecut de la Salonic la Atena. Și, cu Loți, a fost mereu om de bază (excepția, doar când a fost bolnav de coronavirus). A înscris în derby primul său gol la Panathinaikos.
  • Younousse Sankharé, cumpărat cu doar 300.000 de euro, pe 31 ianuarie, de la ȚSKA Sofia (evoluase contra CFR-ului, în Europa League). A apărut în două meciuri și a fost decisiv în ambele: gol de 3-2 cu Atromitos, assist și gol la 2-1 cu Panathinaikos.

Bölöni câștigă toate „pariurile" sale. Cu el, Pana e în continuă ascensiune.

18 meciuriare Laszlo Bölöni la Panathinaikos (12 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri)

 

Le-am cerut jucătorilor două lucruri: să respecte la maximum planul nostru și să aibă curaj. Au făcut-o. Le cer și fanilor ceva: să ne iubească la fel de mult cât îi iubim și noi și să ne înțeleagă când mai greșim"

Laszlo Bölöni, antrenor Panathinaikos

 Boloni l-a atenționat pe patron: „Ascultați ce zic băieții!"

Giannis Alafouzos, proprietarul lui Panathinaikos, vine rareori în vestiarul echipei după meciuri. După succesul din derby, a făcut-o. I-a felicitat pe jucători, care au început să scandeze: „Bonus, bonus, bonus". Cereau o primă specială.

 Patronul a intrat într-o discuție cu managerul general Pierre Dréossi, francezul cooptat de la Rennes. Nu părea să audă ce se strigă în cabină. Bölöni l-a făcut atent. Și-a pus mâna la ureche și l-a atenționat pe Alafouzos: „Ascultați ce zic băieții!". Și aceștia au erupt: „Bonus, bonus!". Moment în care proprietarul a început să râdă.

Analiză: Secretul succesului lui Boloni la Panathinaikos! Cum a reușit „Bunicul” să-i revitalizeze pe „verzi”

VIDEO Ladislau Boloni: „Presiunea nu mă deranjează! Sunt în concurență cu mine însumi”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Inter urcă pe locul 1 în Serie A după victoria cu Lazio! Ștefan Radu, accidentat la încălzire

Al Hilal a anunțat despărțirea de Răzvan Lucescu! Mesajul postat de club

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
luisharcsa
luisharcsa  •  15 Februarie 2021, 18:50

Ii foloseste pe baza valorii, nu a regulilor ***. Inca o dovada ca, daca esti bun, nu ai nevoie de reguli.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

itu52
itu52  •  15 Februarie 2021, 17:44

Bölöni s-a îndrăgostit de regula U21 și o exportă în Grecia. Atenție FRF, folosește 3 eligibili pentru mult mai multe minute. Hai Burli, fuga în Grecia la documentare, sunt ceva secrete acolo. Cum să bagi atâția tineri fără să ai reguli scrise! Să lucrezi tu fără indicații prețioase din partea forului conducător, nu se poate, se prăbușește știința fotbalului.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  15 Februarie 2021, 15:47

Boloni este unul dintre favoriții și favorizații GSP. Mircea Lucescu și Răzvan Lucescu au avut cronici strigătoare la cer în GSP. Boloni însă niciodată...Oare de ce?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează