FOTBAL  »  Superliga  »  CLUJ ARENA

"Statul a cîştigat 14 milioane de euro din construirea Cluj Arena"

Cluj Arena
Cluj Arena

Articol de GSP - Publicat marti, 04 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 04 octombrie 2011 14:44

Statul român a cîştigat aproximativ 14 milioane de euro în urma construirii stadionului Cluj Arena, sub formă de TVA şi din diverse impozite şi taxe, suma reprezentînd 30 la sută din valoarea totală a contractului de execuţie, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Acesta a mai spus că valoarea lucrărilor de construire a noii arene se ridică la 35 de milioane de euro, fără TVA.

"Costul edificării Cluj Arena a fost de 44 de milioane de euro cu TVA. Din aceşti bani, 14 milioane de euro, adică 30 la sută din costuri, au fost asiguraţi de către Guvernul României, restul de 30 de milioane de euro, respectiv 70 la sută, provenind din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Valoarea contribuţiei la stat este în jur de 30 la sută din valoarea totală a contractului, deci aproximativ 14 milioane de euro, reprezentînd TVA, impozit pe profit, contribuţii şi asigurări sociale, taxa la Inspecţia de Stat în Construcţii. În cei doi ani au lucrat la construirea stadionului peste 1.500 de angajaţi direcţi", a spus Alin Tişe.

Potrivit şefului CJ Cluj, stadionul are 30.335 de locuri pe scaune, din care 629 de scaune destinate VIP - clasa business, 748 scaune VIP - clasa standard, 87 de scaune categorii Very VIP, 32 de locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Sursa: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
chrism
chrism  •  05 Octombrie 2011, 00:24

asta pare ca declaratia unui politician ca daca mareste salariile bugetarilor o sa creasca taxele platite de ei si ca urmare creste venitul la buget :) pai toti banii sunt de la buget, unii din cel local altii din cel central asa ca nu prea tine asta cu "statul a castigat" cand de fapt a cheltuit.. daca venea un investitor si facea stadionul din bani privati atunci da, intelegeam dar asa cand totul e din bani publici....

gio1
gio1  •  04 Octombrie 2011, 23:08
Postat de montgomerry pe 04 Octombrie 2011, 15:15

Daca statul a contribuit cu 30%,tradus in 14 mil.euro si a primit 14 mil.euro, atunci cum a castigat 14 mil.? Apoi,nu inteleg cum de a costat atat de putin,cand orice afacere cu statul in Romania,e un castig garantat?Adica cei ce au construit stadionul au renuntat la umflarea facturilor de dragul lui Boc cel mic? Ceva aici,miroase a pute.

Statul si-a recuperat cei 14 mil, este OK, dar restul de bani de la cons loc sint tot banii statului (adica banii nostri din taxe!).Despre furat aici chiar ca e de neinteles! Ieftin, frumos si in f scurt timp! Stadion adevarat! Poate la cons local sint citiva oameni seriosi (exceptii in administratia tatului!) care au vrut sa lase ceva in urma lor! Sint de laudat! Pe de alta parte sint de luat la intrebari (de catre DNA!!!!) cei de la stadionul national: oprescu, CL bucuresti, constructorul, de ce s-a suplimentat factura??? E ca la autostrazi, unii construiesc cu 4,7 mil/km si altii cu 14 mil/km. Si aici la unii costa 1500 eur/loc, la bucuresti costa 5000Eur/loc. DE CE dl OPRESCU ???????

andreifan
andreifan  •  04 Octombrie 2011, 18:37

Very Very important person e un fel de Extra Mega Ultra Pro Persoana Importanta!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează