FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE STEAUA

Steaua a cîştigat primul amical cu două execuţii senzaţionale ale lui Tănase şi Surdu » De două ori sclipitori

Articol de , - Publicat luni, 28 iunie 2010 00:00

Steaua - APOEL Nicosia 2-0


Roş-albaştrii nu au jucat fantastic, au suferit în multe momente, dar Piţurcă a experimentat o echipă aproape complet nouă.

Victor Piţurcă are motive să fie optimist, dar şi îngrijorat după primul meci de pregătire pe banca Stelei. Echipa lui a cîştigat, 2-0 cu vicecampioana Ciprului, APOEL Nicosia, cu două reuşite spectaculoase, însă a suferit la posesie, mai ales din cauza numeroaselor noutăţi din distribuţie, şi a scăpat cu noroc fără gol încasat la cîteva ocazii ale adversarilor.

Cristi Tănase (49) şi Romeo Surdu (72) au semnat golurile victoriei. Ex-piteşteanul a trimis în vinclu de la marginea careului mare, cu piciorul stîng, iar atacantul l-a lobat pe portar direct dintr-o pasă lungă a lui Dorel Stoica, fără ca mingea să cadă.

După nouă zile cu cîte două-trei antrenamente la fiecare 24 de ore, echipa e obosită şi ieri a arătat asta. Altă problemă vizibilă: Piţi trebuie să facă un număr de magie: să omogenizeze într-o lună o formulă care a debutat cu APOEL avînd 6 titulari noi, plus schimbări de tactică şi de stil. Steaua a jucat ieri 4-1-4-1, cu Dorel în faţa apărării şi cu Stancu vîrf unic.

Cum au jucat noutăţile? Dorel e cîştig mare
Şase fotbalişti nou-veniţi au evoluat ieri. Martinovici a lipsit din cauza unei întinderi, iar Stanca a rămas rezervă.

Todorov - bun în atac, centrează bine. În faza de apărare, o greşeală a lui a produs prima ocazie a meciului pentru APOEL. Piţurcă a încercat să-l dirijeze de pe margine, dar s-a sincronizat rar atît cu Nicoliţă, colegul de bandă, cît şi cu restul fundaşilor.

Gardoş - excelent în jocul aerian, a început timorat şi a greşit mult în prima repriză. A fost evident că nu a mai jucat niciodată cu Abrudan.

Abrudan
- mai bun decît colegul lui din apărare, a jucat dezinvolt, şi-a asumat de fiecare dată responsabilitatea şi a încercat să-şi dirijeze colegii din apărare.

Răduţ - activ, tehnic, un pic încurcat de poziţia retrasă în care îl foloseşte Piţurcă. Nu şi-a blocat niciodată adversarul direct în faza defensivă. E abil şi periculos cînd echipa atacă poziţional.

D. Stoica - cel mai bun dintre nou-veniţi. A pasat la al doilea gol, a cîştigat majoritatea duelurilor cu adversarii. E calm cînd are mingea şi şutează puternic de la distanţă, avînd şi ieri o tentativă.

Păcurar
- a fost destul de şters şi a ieşit la pauză. Preferă jocul cu pase scurte, dar ieri a dispărut uneori din meci. Piţi l-a certat de cîteva ori fiindcă venea prea aproape de Stoica şi de fundaşii centrali. Nu a avut nici o realizare importantă.

Steaua - APOEL Nicosia (Cipru)    2-0
Au marcat: Tănase (49), Surdu (72)
Steaua: Tătăruşanu (46 C. Lungu) - Todorov (60 Mustaţă), Abrudan, Gardoş (69 Al. Iacob), Emeghara (69 L. Filip) - D. Stoica - Nicoliţă, Răduţ, Păcurar (46 Toja), Tănase (84 Muzac) - B. Stancu (46 Surdu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
dyxdyx
dyxdyx  •  28 Iunie 2010, 11:44

Imi pare rau, dar esti cam analfabet, tomicy2003. Sau ma rog, poate se poate pune asta pe seama faptului ca ai scris repede... Anyway, in sfarsit Steaua face ceva inafara de a pierde.. Cum spui tu, nu amicalele trebuie castigate, dar este un pas in a-si corecta greselile..arata bine ce face Piturca sper sa si mearga, sa nu se termine la prima etapa :))

tomicy2003
tomicy2003  •  28 Iunie 2010, 06:51

ce tat faceti atata tam tam despre meciul lui steau ca a castigat,nu meciurile amicale trebuie castigat si meciurile oficiale,cupa romaniei,europa league si campionat aicea o sa vedem ce o sa faceti,si desigur daca o sa jucati amical cu real madrid in august bateti pe ei daca sunteti o echipa mare si tari si atuncea o sa vedem ce o sa stiti face nu in jocuri ile astea,cand o sa jucati cu cfr,dinamo,rapid,vaslui,timisoara acolo sa va vedem noi

danmircea
danmircea  •  28 Iunie 2010, 06:07

STEAUA,DINAMO,RAPID,CFR,URZICENI,VASLUI S-AU INTARIT SERIOS DAR PE BUNE VA SPUN,U CLUJ O SA LE DEA DE FURCA LA GREU,MAI ALES CFR-ISTILOR :))) HAIDE U

Vezi toate comentariile (7)
Comentează