FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua a obţinut semnătura lui Varela » Au bătut palma pe o sumă impresionantă pentru Liga 1

La ultima ediție a Cupei Africii pe Națiuni, Varela a ajuns cu
La ultima ediție a Cupei Africii pe Națiuni, Varela a ajuns cu "naționala" Capului Verde pînă în sferturile de finală

Articol de , - Publicat luni, 02 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2013 19:17

Roş-albaştrii au reuşit să umple golul lăsat de Vlad Chiricheş! Presaţi de timp, cei din Ghencea au reluat ieri negocierile cu Vasluiul pentru Fernando Varela, stoperul de 25 de ani. Preţul de transfer: 1,4 milioane de euro!

Deşi iniţial a fost speriat de solicitările financiare ale clubului moldav, ale jucătorului, dar şi ale impresarului său, Mihai Stoica a luat iarăşi legătura cu Adrian Porumboiu pentru continuarea tratativelor.

Motivul? Cehul Vit Benes, de la Jablonec, varianta agreată de MM, nu a fost pe placul lui Gigi Becali, iar pînă la transmiterea listei UEFA mai erau doar 48 de ore.

Astfel, de la Jilava, patronul şi-a dat pînă la urmă acordul pentru finalizarea tranzacţiei. Aşadar, Varela va semna azi cu Steaua în schimbul a 1,4 milioane de euro, sumă ce include şi TVA-ul.

240.000 euro / an
Jucătorul, care are 25 de selecţii în echipa naţională a Insulelor Capului Verde, pentru care a şi marcat de 3 ori, va încasa în Ghencea un salariu lunar de 20.000 de euro, cu 2.000 mai mult decît avea la Vaslui.

În plus, el va primi 50.000 de euro la semnătură, în vreme ce impresarul său va încasa aceeaşi bani. În aceste condiţii, avînd în vedere leafa lui, e greu de crezut că Varela va fi rezerva lui Gardoş.

E pe profilul lui Chiricheş
Un alt argument care demonstrează că africanul a fost adus ca să fie titular e asemănarea sa cu Vlad Chiricheş. Varela are 1,82 metri, fiind cu doar un centimetru mai scund decît Chiricheş, şi evoluează pe postul de stoper stînga, cu toate că este dreptaci.

În plus, Reghecampf a şi vorbit în urmă cu cîteva zile despre el, susţinînd că acesta se aseamănă mai mult decît Celeban, ca stil de joc, cu Chiricheş.

"Avem nevoie de un stoper care să ştie cu mingea, să ne ajute pe fază ofensivă, unul care să fie capabil să iasă cu mingea la picior din defensive. Celeban nu e foarte tehnic, în schimb, Varela este. Mie îmi place", a spus Reghe.

E prima oară cînd costă
Pînă să ajungă la Vaslui, după ce a debutat la Estoril, Varela a mai evoluat în cariera sa pentru Rio Maior, Trofense şi Feirense, toate din Portugalia. La prima formaţie a ajuns sub formă de împrumut, apoi a fost cedat de fiecare dată gratis! Aşa a ajuns şi în Moldova, fără a se plăti vreun ban în schimbul lui, fiind adus în vara trecută la insistenţele lui Şumudică, antrenorul de atunci al galben-verzilor.

2 milioane de euro e suma la care este cotat Varela de site-ul de specialitate transfermarkt.de

42 de meciuri a jucat Varela pentru Vaslui în toate competiţiile, reuşind să şi înscrie de 3 ori

3 fundaşi centrali mai are Steaua în lot: Szukala, Gardoş şi Doru Bratu, însă Bratu a bifat numai 2 meciuri din vara lui 2012 şi pînă acum

"Am negociat pentru Varela, însă nu ne-am înţeles. A picat totul, pretenţiile financiare au fost prea mari" (Mihai Stoica, sîmbătă, la DigiSport)

CV - Fernando Lopes Santos Varela
- s-a născut pe 26 noiembrie 1987
- deţine şi cetăţenie portugheză
- are 1,82 metri şi 80 kg
- a mai jucat la: Estoril (2006-2008), Rio Maior (2007), Trofense (2009-2011), Feirense (2011-2012), FC Vaslui (2012-2013)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Sfaturi de la Ando
Ioan Andone, ultimul antrenor român care a mers în grupele Ligii Campionilor, i-a avertizat pe stelişti la DolceSport: "În Champions League e altceva, e altă mîncare de peşte. CFR a suferit din cauza asta, am trăit pe propria-mi piele momentele cînd jucătorii erau extrem de montaţi în Ligă, iar în campionat aveam probleme de concentrare. Va fi foarte greu pentru Steaua, nu va fi ce a fost anul trecut în Europa League! Dacă Steaua face 10 puncte, părerea mea e că poate să ajungă în primăvara europeană, ar fi o performanţă, iar suporterii Stelei merită asta".

"Program greu"
Basarab Panduru crede că tragerea la sorţi a meciurilor din grupa E a Ligii îi dezavantajează pe elevii lui Reghe: "Eu n-am vrut Schalke în deplasare şi apoi Chelsea acasă. Mi se pare un program foarte greu. Eu voiam ca ultimul meci să fie cu Chelsea acasă, să vină cu rezervele, să fie frig şi să cîştigăm. În plus, e o problemă că meciurile cu Basel sînt unul după altul. Să nu credem că e aşa uşor să baţi o echipă în două săptămîni!".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (74)
radumare.
radumare.  •  02 Septembrie 2013, 17:20

B

qpax
qpax  •  02 Septembrie 2013, 15:59

Oho .... daca nu ati avut inteligenta necesara sa prevedeti pleacrea iminena a lui Chiriches si sa completati pozitia din timp, platiti, acum DUBLU ...:)) MM-u asta e pur si simplu o catastrofa ca si manager ....:))

avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  02 Septembrie 2013, 13:05

SPER SA IL LUAM SI PE ALA DE LA JABLONEC ,pe benes! Cu neagu,varela,benes,wesley si inca un varf steaua poate trece de grupe ch league si realiza eventul !

Vezi toate comentariile (74)
Comentează
Close