FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua bătută de rivale la transferuri » Petrolul şi Astra au pus mîna pe fotbalişti vînaţi de roş-albaştri

Articol de - Publicat marti, 14 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 martie 2014 23:53

Lupta strînsă de la vîrful clasamentului se vede şi în campania de transferuri.

Rivalele Stelei au reuşit să achiziţioneze fotbalişti pe care roş-albaştrii au încercat la un moment dat să-i transfere.

Astra l-a repatriat în această iarnă pe Denis Alibec, atacant pe care Laurenţiu Reghecampf l-a cerut insistent la finalul sezonului trecut. În vară, Alibec a revenit în Italia, dar nu s-a impus şi Astra s-a mişcat rapid. Fostul atacant al celor de la Viitorul era la un moment dat printre preferaţii lui Laurenţiu Reghecampf, cel care vedea în vîrful de 23 de ani un fotbalist cu un potenţial uriaş.

Giurgiuvenii l-au adus şi pe Laurenţiu Iorga, o altă ţintă mai veche a Stelei. Mijlocaşul a fost dorit de Laurenţiu Reghecampf, dar roş-albaştrii n-au fost dispuşi să plătească 1 milion de euro, atît cît a cerut Oţelul la vremea respectivă.

Alibec se va bate pentru un post de titular cu Yazalde şi Ivanovski, în timp ce Iorga îi are concurenţi pe postul de mijlocaş lateral pe De Amorim, Yoda şi Enache.

"Lupii" au înregimentat două vedete

Petrolul a dat o dublă lovitură. Adrian Mutu va fi prezentat azi, dar şi transferul lui Ianis Zicu e aproape făcut. Şi Steaua i-a dorit pe cei doi. Gigi Becali a negociat cu atacantul în aprilie anul trecut, un alt avantaj îl reprezenta şi relaţia aproapiată pe care "Briliantul" o are cu Reghecampf.

Dar cele două părţi nu s-au înţeles asupra contractului şi afacerea a picat.

Trecerea lui Ianis Zicu în Ghencea era una de actualitate,  Zicu fiind pe lista Stelei în această iarnă. Fostul jucător al lui Dinamo şi Rapid e unul dintre preferaţii lui Mihai Stoica, dar roş-albaştrii n-au reuşit să finalizeze transferul său. Petrolul i-a pus pe masă un contract generos şi Zicu va juca alături de Mutu în "haita" lui Contra.

Un alt club care s-a declarat interesat să-l deturneze pe jucătorul de 30 de ani este Astra, în continuare în căutare de întăriri. Steliştii au pus stop transferurilor după înregimentarea lui Claudiu Keşeru. "Nu mai luăm pe nimeni, să nu ne mai propună nimeni jucători", a fost anunţul lui MM Stoica.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
arpiriki
arpiriki  •  14 Ianuarie 2014, 20:53

steaua a facut transferuri pe ideologia deja consacrata a plafonului salarial. celelelalte echipe au facut transferuri mai bune, ca si nume cel putin, insa doar timpul va dovedi cat de inspirate sunt. e bine ca se vede o foame de rezultate, cel putin la petrolul, insa dupa un sezon bun in campionat si accederea in cupele europene atunci cand vor veni banii, mi-e sa nu se transforme si echipele astea in cele care au mai fost in situatia lor (urziceni, otelul). performanta doar la steaua se urmareste pe un ciclu continuu, cat despre marile rivale imi pare nespus de rau ca steaua a ajuns sa se bata cu de-alde astra giurgiu in loc de un dinamo, rapid, craiova, iar mai recent cfr cluj.

mana_neagra
mana_neagra  •  14 Ianuarie 2014, 12:47
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Sa plece de la Steaua ar fi cea mai inteligenta miscare a lui.

mastercalibra
mastercalibra  •  14 Ianuarie 2014, 12:14
Postat de mytzu pe 14 Ianuarie 2014, 12:00

Steaua avea nevoie de un atacant (in conditiile in care Nikolic, Tatu si Costea au fost scosi din calcule), eventual un fundas dreapta (dar nu urgent). Pt postul de atacant a fost adus Keseru. Daca Alibec si Zicu pot fi considerati peste Keseru, sa avem pardon. Steaua l-a vrut pe Mutu in vara, pt UCL. Atunci n-a venit, acum e cam ruginit. Steaua a luat ce a vrut. Pe postul de al doilea varf, Steaua e acoperita (Iancu, Stanciu, Chipciu, Keseru, toti pot juca acolo) Lovitura o consider aducerea lui Papp mai degraba.

Corect!. In conditiile in care Steaua a ramas in 3 fundasi centrali dintre care singurul roman e pe picior de plecare, aducerea lui Papp chiar ar ceva. Si cum e ca cam singurul fundas roman si de valoare si cu ceva experienta dar in acelasi timp inca tanar, transferul sau la alt club ar putea fi o lovitura. Daca ar avea cam MM sau Reghe ar trebui sa se mai intereseze si de Nistor in vara daca cei de la Evian nu il mai vor. Ar merge bine in locul lui Bourceanu

Vezi toate comentariile (21)
Comentează