FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua ca Swansea şi Granada! » Roş-albaştrii au avut în tur cei mai mulţi spectactori la meciurile de acasă din Liga 1

Suporterii Stelei au umplut mai mereu stadionul în această toamnă.
Suporterii Stelei au umplut mai mereu stadionul în această toamnă.

Articol de - Publicat duminica, 23 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 22 decembrie 2012 22:14

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf este prima în Liga 1 la media fanilor prezenţi în tribună. În Spania ar fi pe 11, în Anglia pe 18, iar în Germania pe penultimul loc.

" Steaua este cea mai iubită echipă din România". "Steaua are cei mai mulţi fani". "Steaua este singura formaţie care poate umple un stadion de 50.000 de locuri". Sînt declaraţiile oamenilor din fotbalul românesc făcute în ultimul an. Cu evoluţiile pe care le-a avut în turul campionatului, Steaua a strîns cei mai mulţi fani în tribune, la distanţă uriaşă de rivalele Dinamo şi Rapid.

De trei ori cît Dinamo
Echipa roş-albastră a jucat în acest sezon meciurile de acasă pe două stadioane, la fel ca şi Dinamo. A început campionatul pe Ghencea, acolo unde a jucat şase meciuri, cele mai multe dintre ele. Apoi, s-a mutat pe Arena Naţională pentru a disputa patru partide, printre care derby-urile cu Dinamo, Rapid şi CFR Cluj. Steliştii au o medie de 20.400 spectatori, de trei ori mai mare decît media dinamoviştilor (6.900), deşi "cîinii" au avut avantajul că au jucat 7 meciuri pe cea mai mare arenă din ţară.

La coada topului afară
Situaţia se schimbă radical cînd trecem de graniţele ţării. În Spania, clasamentul e condus clar de Barcelona (peste 76.000 de fani la fiecare meci), urmată de cele două echipe din Madrid, Real şi Atletico. Dacă Steaua ar fi jucat în Primera, s-ar fi clasat abia pe locul 11 în topul audienţelor de pe stadioane. Cu o medie de 20.438 de spectatori, se află echipa românului Gabi Torje, Granada.

În Franţa, Steaua s-ar clasa la numărul de fani pe poziţia a cincea, loc pe care se află acum formaţia lui Bănel Nicoliţă, Saint-Etienne, cu o medie de 22.555 la fiecare meci. În Anglia, topul este dominat de Manchester, Arsenal şi Newcasle, iar la nivelul Stelei, pe poziţia a 18-a se află Swansea!

Incredibilele Dormund şi Bayern
Tot la retrogradare s-ar afla Steaua şi în Germania. Aici, trupa din Ghencea s-ar clasa doar peste o echipă, e vorba despre Greuther Furth (17.500), grupare care are un stadion foarte mic, cu o capacitate de doar 18.000 de locuri. Lider este Borussia Dortmund, care are cea mai mare medie din Europa (peste 80.000), iar pe 2 este Bayern Munchen, singura formaţie din Germania care a jucat cu casa închisă toate meciurile din campionat!

Prima în Europa League
Steaua stă bine însă cînd vine vorba despre spectatorii de la meciurile din Europa League. Luîndu-se în discuţie doar meciurile din grupă, gruparea din Ghencea e pe primul loc, cu o medie de peste 45.000 de spectatori, lucru pe care nu l-au reuşit echipe recunoscute pentru faptul că sînt foarte iubite: Fenerbahce, Marsillia, Napoli, Liverpool.

546406-spect1.jpg546407-spect2.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
fanpetrolul
fanpetrolul  •  23 Decembrie 2012, 15:40
Postat de urban. pe 23 Decembrie 2012, 13:14

Pai , normal . Si voi si petrolul sunteti singuri in oras . Nu are lumea alta optiune .

pana anul acesta in ploiesti au fost 2 echipe numarul expus este cam mincinos fiindca la jumatate din meciuri stadionul a fost plin ochi, chiar unii stateau pe trepte, iar la petrolul peluzele si tribuna a doua canta non stop, pe cand la alte echipe stau ca la teatru petrolul nr. 1

lucianfocus
lucianfocus  •  23 Decembrie 2012, 14:34
Postat de luciann pe 23 Decembrie 2012, 11:28

E valabil doar in regiunea voastra! Daca "scoateti" capul din zona voastra sunteti sublimi dar lipsiti cu desavarsire! In timp ce noi suntem "peste tot acasa" asa cum doar isi imagineaza unii ca ar fii...

nu confunda spectatorii cu suporterii, daca maine de ex ar veni real Madrid la mine in oras la un meci m-as duce ca spectator doar..VISCA BARCA !!!!!!!

soarerodion
soarerodion  •  23 Decembrie 2012, 13:21

si dinamo ca fc scuipa n dunare

Vezi toate comentariile (12)
Comentează