FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua României » Partea bună a participării roş-albaştrilor în Liga Campionilor

Articol de - Publicat sambata, 30 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 29 noiembrie 2013 22:37

Campioana a avut 9 români pe teren în etapa trecută din Ligă. Numai Austria Viena a mai procedat aşa, cu 9 austrieci în formula de start. Contra îl include în lot pe Vlad Morar, deşi atacantul e accidentat, doar ca să aibă 5 români pe foaie.

Steaua e deja eliminată din Europa, însă există şi un aspect pozitiv din participarea roş-albaştrilor în acest sezon din Liga Campionilor, dar avantajul e al "naţionalei" României: Reghecampf mizează pe autohtoni mai mult decît oricare antrenor din Champions League. El a utilizat nouă români la start contra lui Schalke, o situaţie care s-a mai găsit în etapa trecută a competiţiei doar la Austria Viena, cu nouă austrieci printre titulari.

Fără un stoper şi un atacant
Szukala şi Piovaccari au fost singurii stranieri din formula Stelei de marţi, într-o rundă în care numai Barcelona, cu opt spanioli, şi Viktoria Plzen, cu opt cehi în distribuţie, s-au mai înscris în trendul "militarilor". Schalke a venit la Bucureşti cu şase germani în echipa de start, iar patru formaţii au mizat aproape exclusiv pe stranieri. Napoli a avut doar un italian, PSG un francez, Benfica un portughez şi Arsenal un englez.

A inclus şi un accidentat!
Petrolul se apropie mai mult de exemplele Arsenal-PSG, adică procedează invers decît Steaua. "Lupii" sînt străini aproape toţi. Benga şi Hoban vor fi duminică singurii români din formula lui Contra.

Fiindcă tot lotul e structurat pe baza fotbaliştilor aduşi din străinătate, antrenorul îl include în primii 18 pentru derby-ul din Ghencea pe tînărul Vlad Morar, chiar dacă atacantul este accidentat şi nu va putea juca. Dar are nevoie de el ca să respecte regula potrivit căreia trebuie să existe minimum cinci jucători români pe foaia oficială.

Mai mult, 21 din cele 22 de goluri marcate de ploieşteni au fost semnate de străini! Singurul marcator român al Petrolului este Grozav, jucător care nu mai face însă parte din lotul lui Contra.

Vestea rea e că marchează străinii
Prestaţia Stelei din Liga Campionilor conţine o concluzie surprinzătoare, dat fiind faptul că Reghecampf foloseşte mai ales fotbalişti români: au înscris doar străinii. Roş-albaştrii au marcat de două ori în această ediţie, autori Tatu şi Piovaccari. Italianul a fost decisiv şi în play-off, cu două din totalul de trei goluri marcate în duelurile cu Legia. Al treilea i-a aparţinut lui Nicolae Stanciu.

6 germani a avut în echipa de start fiecare dintre finalistele ediţiei trecute din Champions League, Bayern şi Dortmund

10 puncte a cîştigat CFR Cluj în ediţia trecută a Ligii mizînd pe mulţi străini. Steaua are 3 puncte cu o etapă înaintea finalului

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Probleme pentru Hamza
Cosmin Contra a dezvăluit ieri că nu ştie dacă va miza pe serviciile lui Yonnes Hamza în meciul cu Steaua de duminică din Ghencea: "Hamza încă nu este la sută la sută apt şi nu ştiu dacă va juca. Acum e abia la 75 la sută din potenţial. Voi vedea, în funcţie de cum se va antrena, dacă va juca împotriva Stelei. Voi hotărî acest lucru chiar înaintea meciului. În acest moment, în echipă am doar trei absenţi, pe care-i ştie toată lumea Laurenţiu Marinescu, Beţa şi Vlăduţ Morar, toţi sînt accidentaţi". La Steaua nu vor juca Georgievski şi Gardoş suspendaţi, dar nici Pintilii şi Lucian Filip, ambii accidentaţi.

"N-avem portar pentru Europa!"
Preşedintele de imagine al roş-albaştrilor, Helmuth Duckadam, crede că Steaua va avea mari probleme la meciurile internaţionale dacă Tătăruşanu va pleca din Ghencea: "Tătăruşanu este cel mai bun portar român în acest moment, este titularul echipei naţionale a României. Va fi mare păcat pentru Steaua dacă va pleca. Pe plan internaţional este foarte greu să-l înlocuiască, pentru că nimeni de la noi din lot nu are experienţa lui Tătăruşanu. În Liga 1 este altceva pentru că e alt nivel".

"Primul adversar greu"
Gică Popescu crede că Steaua va întîlni duminică seară primul adversar greu din acest sezon al Ligii 1: "În momentul în care Petrolul ar reuşi să cîştige cele trei puncte, această ediţie de campionat ar deveni mult mai interesantă. E un meci la care şi eu sînt curios să mă uit, să văd cum va reacţiona şi Steaua, care pînă acum nu cred că a avut adversari atît de grei în campionat". Steaua e favorită certă la pariuri să cîştige derby-ul cu Petrolul. Casele dau cota 1,53 pentru victoria campioanei, în timp ce galben-albaştrii au cota 6,00.

INBOX:
- 1.300 de suporteri ai ploieştenilor vor fi prezenţi în tribunele stadionului Ghencea. Aceştia îşi pot cumpăra bilete începînd de azi de la casele arenei din Ploieşti.
- Gică Hagi despre adversarul de duminică al Stelei: "Petrolul este o echipă foarte bună a campionatului românesc şi trebuie respectată, a muncit foarte bine".
- Suporterii stelişti îşi pot cumpăra bilete pentru meciul cu Petrolul în fiecare zi, doar de la casele de bilete din Ghencea, între orele 11:00 şi 19:00, iar duminică pînă la startul partidei.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  30 Noiembrie 2013, 15:00

mare echipa, mari jucatori. sansa sa fie antrenati de cei mai buni antrenori, regay si ptiti barbut ! daca nu le iese cu petrolul, e numai din cauza lor, sau a neamtului cu pungute./:)

cpt.ahab
cpt.ahab  •  30 Noiembrie 2013, 13:36
Postat de mcvyper pe 30 Noiembrie 2013, 10:38

Nu inteleg cum poti incalca dreptul la munca unui strain cand joaca intr-o competitie (un sport), cand stii ca exista niste regulamente, tu ca echipa, iti faci anumite strategii, adica nu cumpar 30 de straini si vreo 2 romani. plus ca ar putea sa le oblige sa aiba macar vreo 3-4 jucatori inclusi pe foaia de joc din propria pepiniera.importul de straini aduce beneficii pe termen scurt iar cresterea jucatorilor romani poate aduce mai multe beneficii dar pe termen lung. asta trebuie sa fie strategia ca si asa nu castigam noi competitii internationale.

Absolut corect. Vrem calificari la CM si CE, dar nu producem nimic pe plan national, de ani de zile. Centre de copii si juniori mai exista, problema e ca nu are cine face o educatie corecta acestor copii. Traim intr-un dezastru educational, o anarhie extinsa, in care nu mai exista respect pentru valori. Se pune caruta inaintea cailor. Baza o reprezinta educatia generala, nu cea fotbalistica. A doua se suprapune peste prima intru obtinerea performantei, nu invers. Cu tot talentul acestor jucatori, nu pot ajunge departe cu ifose, suficienta, superficialitate, obraznicie, nerabdare, delasare, lacomie, adancire in vicii. Toata lumea din jurul lor se comporta precum sarpele Kaa, doar pt. profit!

ticbis
ticbis  •  30 Noiembrie 2013, 12:17
Postat de mcvyper pe 30 Noiembrie 2013, 10:38

Nu inteleg cum poti incalca dreptul la munca unui strain cand joaca intr-o competitie (un sport), cand stii ca exista niste regulamente, tu ca echipa, iti faci anumite strategii, adica nu cumpar 30 de straini si vreo 2 romani. plus ca ar putea sa le oblige sa aiba macar vreo 3-4 jucatori inclusi pe foaia de joc din propria pepiniera.importul de straini aduce beneficii pe termen scurt iar cresterea jucatorilor romani poate aduce mai multe beneficii dar pe termen lung. asta trebuie sa fie strategia ca si asa nu castigam noi competitii internationale.

Problema cea mai grava este ca ultimile 5 campioane (CFR Cluj de 3 ori si Otelul si Urziceniul cate o data) n-au dat intr-o perioada de 5 ani, in total, nici macar 3 (TREI) titulari echipei nationale. In conditiile in care "stranierii" joaca la echipe obscure din Europa sau nici macar nu joaca deloc, nu trebuie sa ne mai mire faptul ca pierdem barajele si calificarile la turneele finale pe banda rulanta de aproape 15 ani!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează