FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOŞANI - STEAUA 0-2

Steaua va fi campioană de toamnă! » S-a impus fără să impresioneze la Botoşani, 2-0

Prepeliţă a reuşit aseară prima
Prepeliţă a reuşit aseară prima "dublă" din cariera lui

Articol de - Publicat marti, 02 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 02 februarie 2015 15:30

Roş-albaştrii n-au făcut un meci spectaculos aseară, însă, aproape ca în fiecare etapă din acest sezon, adversarul s-a speriat de faima trupei lui Gâlcă.

Steaua s-a întors zgribulită şi ciufulită bine din nordul Europei, după 0-1 la Aalborg, şi a mers aseară în nordul României pentru primul meci din actualul campionat disputat de elevii lui Gâlcă într-o iarnă autentică.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Tehnicianul n-a făcut mari schimbări faţă de confruntarea din Europa League. L-a menajat pe Chipciu, dovadă că şuruburile şi tijele din piciorul său "fac faţă" cu greu gerului de afară, dar a jucat cu doi mijlocaşi defensivi, cumva atipic pentru filosofia lui ofensivă.

Sînmărtean a făcut iar diferenţa
Meciul a fost aspru ca vremea de afară. S-a jucat tare, dar nivelul a fost unul modest, cu multe mingi aruncate la bătaie şi cu dueluri aproape sau chiar dincolo de limita regulamentului. Clasa Stelei a apărut la acţiunile individuale ale celor mai buni fotbalişti ai ei.

Keşeru şi-a creat două situaţii imense, însă ghinionul de care s-a legat în Danemarca pare că nu-i mai dă pace, iar Curileac a avut două parade providenţiale (21, 30). Pînă la urmă, Steaua a marcat pentru că are în echipă o gleznă ce cu siguranţă trebuie să fi fost crescută pe Copacabana.

Îi aparţine lui Sînmărtean, care nu doar că face ce vrea cu mingea, dar face ce vrea şi cu adversarii, indiferent cîţi sînt ei de trecut într-o fază. A "croşetat" perfect pe stînga şi l-a lăsat pe Prepeliţă cu jocker jos: gol, 0-1.

Steaua nu e bună, adversarii sînt modeşti
După pauză a fost şi mai frig, dar meciul abia atunci s-a încălzit mai tare. Gazdele au început să joace şi să "taie lemne" la orice duel. Au împins jocul şi au început să apară ocaziile la poarta lui Arlauskis. Steaua a cedat teren cu fiecare minut care a trecut, însă a comprimat spaţiile, a pîrjolit totul în calea oamenilor lui Grozavu şi a apărat cu dinţii victoria.

Pe contraatac a făcut chiar 2-0, prin acelaşi Prepeliţă, fotbalist care e în plină tinereţe la 29 de ani. E o senzaţie de deja-vu. Am mai văzut filmul acesta, chiar de multe ori.

Cu Steaua jucînd mediocru, dar cîştigînd pentru că în Liga 1 nu se găseşte nici măcar o echipă care să încerce să joace şi alt rol în afară de cel de sparring-partner. În acest ritm, titlul de campioană devine o rutină pentru Steaua. Şi un chin pentru toate celelalte rivale.


643280-botosani-steaua-0-2.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Iordănescu, general-locotenent
Fost antrenor al Stelei, actual selecţioner al echipei naţionale, Anghel Iordănescu, care deţinea gradul de general-maior în retragere în Ministerul Apărării Naţionale, a fost înaintat ieri de către preşedintele României, Traian Băsescu, la gradul de general-locotenent cu trei stele. Iordănescu a fost înaintat la gradul de general-maior la 5 septembrie 1994 de către preşedintele de atunci al României, Ion Iliescu. În urmă cu o săptămînă, Iordănescu a primit o plachetă şi din partea MApN pentru performanţele deosebite pe care le-a avut în cariera sportivă şi pentru modul cum a promovat şi a făcut cinste României.

"Arla vrea în Serie A"
Impresarul lui Arlauskis, Leonid Istrati, a vorbit în presa din Italia despre situaţia lui Giedrius Arlauskis: "Sîntem în discuţii cu multe cluburi, dar ar fi incorect să dau acum nume. Există mult interes pentru Arlauskis, pentru că traversează o perioadă foarte bună şi a devenit printre cei mai buni din Europa. Există discuţii, negocieri, este normal avînd în vedere situaţia sa contractuală. Serie A este un campionat care lui îi place, în care şi-ar dori să joace. Cert este că steliştii nu îşi doresc să-l lase să plece sub nici o formă în pauza de iarnă. El este un om decisiv, iar ei au nevoie de el pentru a cîştiga campionatul, asta îi interesează acum".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
terminatorul3
terminatorul3  •  02 Decembrie 2014, 11:51
Postat de tazdevil pe 02 Decembrie 2014, 11:40

Cu Botosaniul,Dinamo si-a dat sufletul pe teren sa fie la nivelul moldovenilor.........:P

: )))))))))))))))))))))))))) corect !

wishmaster
wishmaster  •  02 Decembrie 2014, 11:45
Postat de chimir_sen pe 02 Decembrie 2014, 11:10

Suie Nteiaua !

:))))) ... ne-ai salutat pe limba ta sau ce?

tazdevil
tazdevil  •  02 Decembrie 2014, 11:40
Postat de vasy86le pe 02 Decembrie 2014, 09:27

Botosaniul nu si-a mai dat viata pe teren ca in meciul cu Dinamo? ma asteptam la asta.

Cu Botosaniul,Dinamo si-a dat sufletul pe teren sa fie la nivelul moldovenilor.........:P

Vezi toate comentariile (19)
Comentează