FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - STEAUA 2-0

Steaua vrea eliminarea lui Colțescu din arbitraj » Argăseală a lămurit toate problemele de după meciul cu Astra: "E un strigăt de disperare!"

Articol de GSP - Publicat joi, 13 august 2015 16:38

Valeriu Argăseală a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre măsurile pe care le-a luat Steaua împotriva brigăzii de arbitri conduse de Sebastian Colțescu la meciul cu Astra.

"Această conferință de presă trebuie înțeleasă ca un strigăt de disperare. Totul vine din partea clubului campion. În această dimineață am înaintat Federației Române de Fotbal solicitarea clubului Steaua de a se include pe ordinea de zi un punct în care se cere demisia Comisiei Centrale a Arbitrilor și excluderea celor trei arbitri. 

Am avut o discuție cu domnul Gino Iorgulescu, am avut o discuție și cu domnul Burleanu pentru că aseară s-a întîmplat un lucru nemaiîntîlnit în fotbalul românesc și cred că e de datoria tuturor celor implicați în fotbal să dea tonul unor măsuri că se vrea un fotbal curat. Mai mulți membri din CEX m-au sunat uluiți de ce s-a întîmplat", a spus Argăseală.

...despre telefonul primit peste noapte: "Azi-noapte un președinte de Liga a treia m-a sunat și mi-a spus că dacă s-ar fi întîmplat așa ceva în liga a treia suporterii ar fi invadat terenul". 

...despre bilanțul greșelilor împotriva Stelei: "În ultimul an calendaristic am avut returul din campionatul trecut și șase etape din sezonul actual. Anul trecut am avut aproximativ 25% greșeli grave, iar în acest an din 6 partide, în 4 meciuri am fost dezavantajați foarte clar. Arbitrii care au fost cel mai des în jocuri care au avut greșeli au fost Hațegan, Kovacs și Colțescu. Eu am crezut că după meciul de anul trecut cu ASA în România nu se va mai vedea așa ceva, dar din păcate aseară ați văzut ce a fost".

...despre alte cereri către FRF și LPF: "Pînă acum am informat FRF și LPF prin 8 adrese referitor la modul de arbitraj și greșelile majore. Ceea ce noi semnalăm de un an de zile e adevărat. Ar fi trebuit să constituie măsuri pentru a-i sancționa pe cei vinovați".

...despre problemele lui Colțescu: "Dacă are probleme, Colțescu ar trebui să se ducă la tratament, dar pînă atunci ar fi trebuit să fie alții care să-i găsească problema. Cred că de acum încolo va apărea și analiza psihologică la arbitri. În cadrul controlului medical care se face o dată la șase luni se face și un control psihologic, însă cred că ar trebui făcut mult mai amănunțit".

...despre posibilitatea revenirii arbitrilor străini în Liga 1: "Noi vrem arbitri români în continuare pentru că există potențial în arbitrajul românesc. Dacă voiam străini o făceam chiar acum".

...despre Rădoi: "Mirel are o maturitate demnă de un mare antrenor. Le-a zis băieților: «Tot ce s-a întîmplat în teren nu depinde de voi. Sînt mulțumit de cum ați jucat. Noi și voi sîntem pe drumul cel bun".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (97)
alexpintea
alexpintea  •  14 August 2015, 13:31

Real si Barcelona nu au puterea sa schimbe arbitrii...bine ca are Steaua ..ce legatura are un club de fotbal cu arbitrul ? cei in masura sa i-a decizii..sa suspende..sa faca ce vor..dar nu Steaua...

vasy86le
vasy86le  •  14 August 2015, 11:55
Postat de andyandrei2015 pe 13 August 2015, 23:49

tu esti o mare nulitate si un mare bou,dar dinamo se va zbate in mediocritate ani de zile de acum incolo,ffa ti o poza cu clasamentu

***.. ti-a placut meciul cu Botsaniul nu? ai vrea sa se arbitreze mereu asa, este? *** vreti corectitudine dar cand sunteti ajutati nu ziceti nimic.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

914706521929091
Szomszed Iosif  •  14 August 2015, 10:04

D-le Argaseala fiiti mai realist. Ati cistigat meciuri si campionate multiple prin asemenea arbitraj. Ati uitat ! Ati fost arbitrul Stelei, erati rusineastadioanelor, altfel nu erati azi presedinte. Ati uitat meciul de la Oradea cind in minutul 89 echipa locala conducea cu 1-0 si meciul a durat 103 minute pina ati egalat (intrebatil pe Helmut el era in poarta) cine era la centru? Poate va veni vremea cind se va da decretul de desfintare pentru cele doua echipe odioase infintate prin decret.

Vezi toate comentariile (97)
Comentează