FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

Ștefan Petcu a aflat din Gazetă cine l-a curățat de la Steaua: „Strica toată atmosfera la echipă!”

Ștefan Petcu a evoluat pentru Steaua între 1983 și 1985
Ștefan Petcu a evoluat pentru Steaua între 1983 și 1985

Articol de , - Publicat vineri, 05 iunie 2020 10:48

Ștefan Petcu (63 de ani), fostul mijlocaș al Stelei din anii '80, n-a știut timp de 33 de ani cine a decis să fie dat afară de la echipă, în urma problemelor cu disciplina pe care le avea.

Pe 7 mai 1986, Steaua reușea cea mai importantă performanță a unei echipe de fotbal din România, cucerind Cupa Campionilor Europeni. S-au vărsat atunci multe lacrimi de bucurie. „Am plâns și eu în acea seară, dar nu de bucurie, ci de necaz. Eram la Oradea, cu noii mei colegi de echipă. Am plâns de supărare, eram atât de dezamăgit". 

Sunt vorbele de peste ani încredințate Gazetei de Fane Petcu, fostul mijlocaș-bijutier al echipei din Ghencea, dat afară din lotul roș-albaștrilor fix la startul sezonului care avea să aducă trofeul unicat.

Ștefan Petcu: „M-au băgat cinci zile la arest!”

Petcu rememora într-un interviu acordat ziarului, în urmă cu 5 ani, cum s-a întâmplat totul: „Au fost niște probleme pe la stadion și băiatul de acolo a dat vina pe mine. Trebuia să jucăm la Buzău un meci de campionat, dar s-a amânat că aveam partidă în Europa cu Vejle Boldklub din Danemarca. Începea practic drumul Stelei spre Cupa Campionilor. 

A doua zi de la incident, a fost ședință mare la stadion și m-au băgat cinci zile la arest! Eu le-am spus clar că nu sunt vinovat, dar degeaba. S-au convins după ceva vreme că n-am mințit. Era a doua oară când mă băgau la arest".

Conflictele l-au curățat

Mijlocașul mărturisea atunci că, deși nu era un tip comod, cineva i-a purtat sâmbetele în club: „Am fost un tip mai rebel și cred că am greșit și eu. Eu am avut de pierdut și echipa de câștigat. Am luat toată vina pe mine, așa e în viață, cineva trebuie să plătească. Dar e clar că cineva nu m-a vrut la echipă! 

Totul a plecat de la un gest al meu într-un meci cu Corvinul, când m-am luat de un spectator care m-a înjurat non-stop. Eu am reacționat, dar toată lumea a zis că am făcut gestul ăla spre cei de pe banca tehnică. Problemele mele de atunci au început. Jucam din ce în ce mai puțin, apoi mai deloc".

Florentin Marinescu: „Petcu strica toată atmosfera”

După 33 de ani de la acele evenimente, Petcu a aflat cine l-a dat afară de la Steaua din Gazeta Sporturilor! Florentin Marinescu, fostul preparator fizic al Stelei, a făcut dezvăluirile la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu".

„Am avut un fotbalist care mi-a displăcut, chiar dacă l-am apreciat pentru că era cel mai bun pasator din România. Petcu! Era un jucător fabulos, cu stâng, drept, dar care n-avea un comportament de sportiv de performanță. 

Eu i-am spus lui Alecsandrescu că Petcu nu se încadrează. Că e un jucător mort, care nu aduce nicio contribuție. El strica toată atmosfera pe o săptămână întreagă, chiar dacă avea trei pase geniale. Cu el în echipă nu ajungeam niciodată la marea performanță!", a spus Marinescu, elucidând un mister de ani și ani de zile.

„Faptul că am pierdut cel mai important trofeu din istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, e cel mai mare regret al carierei mele! Am fost și eu o rotiță în ansamblul ăla, dar, din păcate, n-am apucat să ridic acel trofeu” 

Eu veneam mai târziu din oraș, pe la ora 2:00. Dar numai eu ştiu de câte ori i-am scos pe Bumbescu şi Iovan. Luam totul asupra mea, pentru că pe ăştia doi îi căutau soţiile că nu mai ajungeau acasă după meciuri. Bineînţeles că vinovat era apoi Fane Petcu. Şi am plătit pentru asta - Ștefan Petcu, fost mijlocaș Steaua

217 meciuria jucat Ștefan Petcu în Liga 1, unde a reușit să marcheze 38 de goluri pentru Farul, Steaua și FC Bihor

1 trofeua câștigat ca fotbalist Ștefan Petcu: Cupa României în 1985, când Steaua a învins la București cu 2-1 pe Universitatea Craiova

Citește mai multe știri:

Dezvăluire incredibilă: „Colonelul” a fost făcut KO în avion! „I-am dat un picior în gură lui Bumbescu de nu și-a dat seama cu ce l-am lovit!”

Ioan Igna, românul care a arbitrat 13 Baloane de Aur, a împlinit 80 de ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
sibelius
sibelius  •  05 Iunie 2020, 14:35
Postat de Robert Ivan pe 05 Iunie 2020, 13:03

Daca pe Coman, Man sau Manaila se cer 10 mil euro. Azi Ștefan Petcu un virtuoz al balonului ar valora peste 50 mil euro si ar fi jucat la echipe mari din Italia sau Spania. In golf ar fi fost seic .

Juca unde au jucat si Alibec si Budescu, adica pe banca de rezerve in Asia.

becail
becail  •  05 Iunie 2020, 13:57

Petcu nu are de ce sa se planga. Si la Academia lui Hagi era tot timpul "afumat". Pacat de talentul lui. Decizia lui Sensei este de profesionist!

1938584056379045
Stere Nurciu  •  05 Iunie 2020, 13:53

L-am cunoscut pe Fane Petcu,prin fostul fotbalist Adi Pacea vecinul meu eram si prieteni,mare fotbalist din pacate pentru el,nu era serios probleme mari chiar si cu bautura.Din cate stiu eu a fost dat afara de la Steaua dupa o cearta cu un general nu imi amintesc cum se numeste....ia spus ca ce ai tu in cap,eu am in picior.Asta a fost motivul pentru care a fost dat afara de la Steaua .GSP faceti verificari asta a fost adevarul.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează