FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Antrenorul lui Bunică, mărturie la 15 ani după „blatul eșuat” cu Steaua: „Trebuia să jucam, dar să nu jucăm! La final, domnul Becali tuna și fulgera, ai noștri din club s-au ascuns” + episod incredibil din timpul meciului

La 15 ani după meciul de pomină Gloria Buzău - Steaua 1-1, antrenorul Ștefan Stoica a povestit o parte din culisele partidei în care echipa sa, finanțată de George Becali, a încurcat echipa principală finanțată de același George Becali.
La 15 ani după meciul de pomină Gloria Buzău - Steaua 1-1, antrenorul Ștefan Stoica a povestit o parte din culisele partidei în care echipa sa, finanțată de George Becali, a încurcat echipa principală finanțată de același George Becali.

Articol de - Publicat joi, 14 iulie 2022 12:42 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 13:48

La 15 ani după meciul de pomină Gloria Buzău - Steaua 1-1, antrenorul Ștefan Stoica a povestit o parte din culisele partidei în care echipa sa, finanțată de George Becali, a încurcat echipa principală finanțată de același George Becali. Cu punctele pierdute după golul lui Bunică, Steaua ar fi putut ieși campioană în fața CFR.

În noiembrie 2007, Gloria Buzău și Steaua s-au întâlnit în etapa a 17-a a Ligii 1. Ambele echipe erau finanțate de George Becali, iar Gloria - poreclită „Steluța” sau „Steaua II” - era așteptată să piardă, facilitând Stelei trei puncte în lupta pentru titlu cu CFR Cluj. 

Steaua a deschis scorul în minutul 78, prin Dică, după o fază fixă la care fundașii Gloriei dormeau, iar meciul curgea spre rezultatul anticipat. În minutul 90+2, însă, Romeo Bunică - jucător introdus în repriza a doua - a executat perfect o lovitură liberă și a dat toate calculele peste cap. 

Antrenorul Gloriei din acea zi, Ștefan Stoica este acum selecționerul U21 al Moldovei. În direct la GSP Live, fostul atacant de la Universitatea Craiova și Steaua a povestit ce a discutat cu oficialii echipei adverse înainte de meciul de acum 15 ani: 

„Noi știam că echipa noastră e a lui Becali, clar. La Steaua, Lăcătuș era antrenor, dar nu aveau echipă bună. Le-am spus înainte de meci, era Vali Argăseală cu nu mai știu cine: «O să aveți probleme. Nu o să-i băgăm pe ăștia veniți de la Steaua să nu se interpreteze. Dar am niște copii pe care-i antrenez de două-trei ori pe zi».

Făceau antrenamente în plus. Alergau și, dacă mă răsteam la ei, mâncau pământul. Argăseală zice: «Nu, vă dăm cinci, vă dăm șapte, vă dăm zece!». I-am zis: «Nea Vali, luați-vă măsuri că nu puteți să ne bateți pe cinstite! Găsiți soluții!»”

Episod incredibil din timpul meciului: jucătorii întrebau dacă trebuie să se dea la o parte!

  • Moderator: Să-și ia măsuri adică să vină cu arbitri? 
  • Stoica: Nu știu ce să facă. Să nu-i lase să joace, nu știu. 
  • Moderator: Ce simțeați pe bancă? 
  • Stoica: Din cauză că nu am jucat niciodată în șmecherii, oamenii din fotbal știau că e greu cu mine. Ei știu cine sunt cei care fac șmecheriile. Eu vreau să lupt pe teren, eu nu voiam decât salariul de la fotbal. Până la urmă, Gigi putea să vină să îmi spună. Eram angajatul lui, doar fusesem secundul lui Protasov la Steaua cu doi ani în urmă. Mă considerau cumva de-al lor. 
  • Moderator: După gol, colegii lui Bunică se duceau la el. Unii râdeau, alții păreau să-i spună ceva.
  • Stoica: Nu erau proști nici ei. Știau că suntem echipa a doua a Stelei, dar nu știau ce se întâmplă. Ei veneau în timpul meciului și mă întrebau pe mine: „Ce facem?”. Le-am zis: „Jucați, mă, fotbal! Ce vreți să vă spun eu?”.
Antrenorul lui Bunică, mărturie la 15 ani după „blatul eșuat” cu Steaua: „Trebuia să jucam, dar să nu jucăm! La final, domnul Becali tuna și fulgera, ai noștri din club s-au ascuns” + episod incredibil din timpul meciului
Bunică se bucură rezervat după golul marcat Stelei din lovitură liberă

„A vrut să-l dea afară pe Bunică, m-am opus”

Stoica recunoaște că ziua meciului a fost una „foarte grea pentru mine. Problema a fost rezolvată de sus, de Dumnezeu. Pe Bunică dacă-l pui de un milion de ori să mai bată, nu mai dă gol. Portarul dormea. Dacă era pe fază, alta era istoria.

 Acum râdem, dar atunci era o presiune infernală. La final, domnul Becali tuna și fulgera, ai noștri din club s-au ascuns. Pe Bunică a vrut să-l dea afară, dar m-am opus. Am zis că eu sunt antrenor. Până la urmă, tot l-a dat afară cumva”.

Erai echipa a doua a lui Steaua, trebuia să joci, dar să nu joci. Nu înțelegi ce să faci ca antrenor. Ce să fac, cum să fac?
- Ștefan Stoica, antrenorul Gloriei la egalul cu Steaua

În martie 2008, Bunică a fost trimis de club în Liga 3, la Olimpia Râmnicu Sărat. „De ce nu mai e Bunică la Gloria? Au venit unii jucători la echipă, alţii au plecat…“, explica Stoica mutarea, la momentul respectiv. 

Potrivit unui articol apărut în evz.ro în acea primăvară, Bunică le-ar fi spus prietenilor după meci: „Înainte să intru pe teren, l-am întrebat pe nea Fane Stoica: «Nea Fane, dacă o am, o dau?». Mi-a venit bine mingea pe şut la acea lovitură liberă şi am înscris! Nu mi-a venit să mă opresc. Nu m-am putut bucura de gol fiindcă mi-am întors privirea spre banca noastră de rezerve şi l-am văzut pe nea Fane lăsând capul în jos!“. 

Acuzat de George Becali după mulți ani că ar fi jucat de fapt pentru o valiză trimisă de CFR Cluj - antrenor era Ioan Andone, care-l avusese secund pe Ștefan Stoica la Omonia Nicosia - Stoica neagă vehement: 

Nu e adevărat că am avut o valiză de la CFR. Toți au crezut că eu am făcut vreo șmecherie, dar a fost îngâmfarea asta a lor. După, s-a demonstrat. S-au luat de la securitate discuțiile pe care le-am avut cu Gigi Becali și nu spunea nicio secundă: “Stoica, dă-te la o parte!”. Eu chiar i-am spus: “Vezi că nu ai echipă. O să-ți fie greu și cu copiii ăștia! 

La finalul sezonului, CFR a câștigat titlul la un singur punct diferență, însă Steaua a fost ulterior depunctată ca urmare a scandalului Valiza. George Becali a fost condamnat pentru tentativa de mituire a jucătorilor lui U Cluj pe care a vrut să-i stimuleze la partida cu CFR din ultima etapă.

Antrenorul lui Bunică, mărturie la 15 ani după „blatul eșuat” cu Steaua: „Trebuia să jucam, dar să nu jucăm! La final, domnul Becali tuna și fulgera, ai noștri din club s-au ascuns” + episod incredibil din timpul meciului
Caseta meciului Gloria Buzău - Steaua 1-1

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali a ales echipa care luptă pentru titlu » Cum arată primul „11” de la FCSB: 9 titulari indiscutabili + două semne de întrebare
FCSB - U CLUJ
Gigi Becali a ales echipa care luptă pentru titlu » Cum arată primul „11” de la FCSB: 9 titulari indiscutabili + două semne de întrebare
MM Stoica, după eliminarea lui CFR cu Pyunik: „Au câștigat degeaba campionatul”
CFR CLUJ - PYUNIK 2-2, 3-4 după penalty-uri
MM Stoica, după eliminarea lui CFR cu Pyunik: „Au câștigat degeaba campionatul”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (50)
mafa
mafa  •  19 Iulie 2022, 21:18

De cand il cheama george pe jiji ??....sa-i aduceti curcanul, dragilor !!

Rapid1923
Rapid1923  •  17 Iulie 2022, 19:33

Asta a fost,este si va fi bekalii in fotbalul romanesc.Rezultatele sunt cele pe care le meritam dupa asemenea patroni.

newsamertx
newsamertx  •  17 Iulie 2022, 03:42
Postat de bajescu pe 14 Iulie 2022, 17:25

Inca nu s-au implinit 40 de ani de cand Dinamo facea performanta in Europa. Este adevarat ca se vor implini in curand si, pana atunci, Dinamo are sanse zero sa revina unde a fost.

Ultima participare a echipei Dinamo București în cupe la un nivel normal, a fost cea din 2007-2008, parcă primăvară europeană. Nu-i chiar așa departe. nu?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează