FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

VIDEO + FOTO Steliano Filip nu trebuia eliminat! Verdict clar la faza care a „dinamitat” derby-ul FCSB - Dinamo

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 22:01 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 22:07

Steliano Filip (27 de ani) a fost eliminat în minutul 37 al derby-ului dintre FCSB și Dinamo, la scorul de 1-0, pentru o intrare agresivă asupra lui Valentin Gheorghe. Fostul arbitru Cristi Balaj spune că Istvan Kovacs a greșit și că fundașul dinamovist ar fi trebuit să primească doar un cartonaș galben. 

În minutul 37, la o fază care nu anunțare un pericol iminent, la 30 de metri de poarta lui Dinamo, lateral stânga, Steliano Filip a avut o intrare cu talpa sus în direcția lui Valentin Gheorghe. Intenția de lovire a fost una clară, dar reluările au arătat că dinamovistul l-a „șters” pe adversar. 

Steliano Filip, cartonaș roșu în FCSB - Dinamo

Istvan Kovacs nu a stat însă pe gânduri și i-a arătat dinamovistului direct cartonașul roșu. A urmat o încăierare generală. „Câinii” au protestat vehement. Filip a refuzat să părăsească terenul timp de aproape 3 minute și a fost surprins adresând cuvinte grele în direcția „centralului”. Filip a fost îndepărtat în cele din urmă. Mihai Stoica a intervenit pentru a-l scăpa de furia fanilor și a putea pătrunde pe tunelul către vestiare.

Steliano Filip nu trebuia eliminat! Verdict clar la faza care a „dinamitat” derby-ul FCSB - Dinamo
Momentul contactului dintre Filip și Gheorghe

Cristi Balaj, fost arbitru internațional, a spus pentru GSP.ro că Istvan Kovacs a greșit de această dată: „Steliano a făcut tot posibilul să vadă un cartonaș, chiar dacă fusese atenționat. Cu toate astea, un galben era de ajuns”.

VIDEO cu faza eliminării lui Steliano Filip

FCSB a cerut penalty în duelul cu Dinamo 

FCSB a cerut penalty în minutul 7 al disputei cu Dinamo, la scorul de 0-0, după un duel între Octavian Popescu și Alexandru Răuță în interiorul careului. Cristi Balaj, fost arbitru internațional, spune că Istvan Kovacs a luat decizia corectă.

Octavian Popescu a preluat o minge în careul lui Dinamo și a încercat să pătrundă printre Andrei Radu și Alexandru Răuță. Mijlocașul gazdelor a forțat, a intrat cu piciorul drept în blocajul lui Răuță, apoi s-a prăbușit. Reluările arată că mai degrabă cei doi dinamoviști s-au „faultat reciproc”. Istvan Kovacs, plasat excelent, la 5 metri de fază, a lăsat jocul să meargă.

FCSB - Dinamo, echipe de start:

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Miron, Vinicius, Radunovic - Olaru, I. Cristea, Oct. Popescu - A. Cordea, Keșeru, V. Gheorghe 
Rezerve: Straton - Haruț, Șut, Dumiter, I. Stoica, Ov. Popescu, Oaidă, Musi, D. Șerban 
Antrenor: Edi Iordănescu

Dinamo: Eșanu - A. Radu, Giafer, R. Grigore, Amzar - Itu, Al. Răuță, S. Filip - G. Matei, G. Torje, D. Sorescu
Rezerve: P. Iliev - Ehmann, G. Crețu, V. Borcea, Ivanovski, R. Moldoveanu, A. Bani, Cl. Stan, R. Popa 
Antrenor: Dario Bonetti

VIDEO Cele mai importante informații înainte de FCSB - Dinamo

Citește și alte știri despre FCSB - Dinamo: 

Fotbalistul laudat înainte de FCSB - Dinamo: „E cel mai bun din Liga 1. Va pleca la o echipa mare”

Șefii de la Dinamo, criticați înaintea derby-ului cu FCSB: „Au făcut niște transferuri despre care nu știu ce să zic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
560901758575266
FitziDinamo FitziDinamo  •  13 Septembrie 2021, 18:43
Postat de planetfun pe 13 Septembrie 2021, 15:46

Daca zice Balaj :))

Bravo bă atotcunoscatorule Balan și Crăciunescu Sunt Prosti Și tu ești deștept Ăia 2 zic că a fost doar de Galben Și tu 8i contrazici Bravo ești tare

planetfun
planetfun  •  13 Septembrie 2021, 15:46

Daca zice Balaj :))

ccristian0
ccristian0  •  13 Septembrie 2021, 13:58
Postat de orlick pe 13 Septembrie 2021, 11:09

E suficient sa citești regulamentul care exista pe saitul FRF, legea 12, abateri care se sancționează cu eliminare, printre altele: "Faultul grosolan Un atac prin alunecare sau un atac (efectuat cu scopul de a juca mingea) care pune în pericol integritatea fizică a unui adversar sau care utilizează forță excesivă trebuie sancţionat ca fault grosolan. Orice jucător care loveşte un adversar în momentul când îşi dispută mingea, din faţă, din lateral sau din spate, cu unul sau ambele picioare, cu forţă excesivă, periclitând integritatea fizică a adversarului, se face vinovat de fault grosolan. Comportare violentă Comportare violentă este atunci când un jucător folosește sau încearcă să folosească forţă excesivă sau brutalitate împotriva unui adversar atunci când nu-şi dispută mingea, sau împotriva unui coechipier, spectator, oficial de echipă, oficial de joc sau oricărei altă persoană, indiferent dacă a avut loc sau nu contactul. În plus, un jucător care, atunci când nu intră în disputa pentru minge, în mod deliberat lovește un adversar sau orice altă persoană, în cap sau față cu mâna sau brațul, se face vinovat de comportare violentă cu exceptia cazului in care forța folosita a fost neglijabila." Cred ca e destul de clar

Daca citesti de mai multe ori regulamentul vei vedea ca "fapta" lui Filip nu se incadreaza la absolut nici una din aceste abateri! Insa unii inventeaza tot felul de abateri sanctionabile dupa cum viseaza noaptea, dupa 3 beri baute la coltul blocului! Faultul din spate al lui Cristea din minutul 1, fault intentionat , unde se incadreaza? Simularile grosolane ale lui Oct. Popescu din careu (doua in doar 10 minute) unde se incadreaza, domnule draga? Cretu il calca cu crampoanele pe Amzar si ... culmea, fcsb primeste lovitura libera!!! Cretu avea deja un galben! Si scorul era 1-0, iar Dinamo in 11! In schimb este eliminat Filip pentru ca ar fi intrat prea decis, nu a intrat cu talpa, nu a intrat cu ambele picioare in fata, nu l-a atins pe V.G., dar "ce ba, asta a mai fost eliminat de 3 ori cu fcsb, clar trebuie dat afara ca are ceva cu ei!".

Vezi toate comentariile (40)
Comentează