FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - DINAMO

VIDEO Declarații îndrăznețe înainte de Farul - Dinamo: „Tinerii noștri sunt peste ai lor” + „L-aș duce pe Sorescu la Bayern!”

Steliano Filip se va duela cu Gică Hagi, pe care l-a avut și antrenor.
Steliano Filip se va duela cu Gică Hagi, pe care l-a avut și antrenor.

Articol de - Publicat joi, 19 august 2021 13:53 / Actualizat joi, 19 august 2021 14:10

FARUL - DINAMO. Steliano Filip se va duela cu Gică Hagi, pe care l-a avut și antrenor înaintea pandemiei, unul dintre liderii „câinilor” afirmând că este cu mintea la Dinamo, iar echipa nu se va zbate la retrogradare. 

Steliano Filip, 27 de ani, este unul dintre puținii jucători cu experiență ai roș-albilor. Dario Bonetti l-a folosit fundaș stânga, mijlocaș stânga și, mai nou, mijlocaș central. Jucător cu meciuri la echipa națională la Euro 2016, Stelu îi laudă pe actualii săi coechipieri, le ridică cota și încearcă să transmită un mesaj de forță grupului și suporterilor

Vizită-surpriză la antrenamentul de azi al lui Dinamo + ultimele informații despre situația lui Paul Anton
FARUL - DINAMO
Vizită-surpriză la antrenamentul de azi al lui Dinamo + ultimele informații despre situația lui Paul Anton

Azi, înaintea prânzului comun al jucătorilor, la hotelul "Crystal Palace", și plecarea spre litoral, Filip a detaliat așteptările sale de la confruntarea cu Farul Constanța, expunând ceea ce, de fapt, visează și suflarea roș-albă.

Steliano Filip: „Vreau să-l înving pe domnul Hagi”

 "Suntem pregătiți, știm cu toții ce meci ne așteaptă. Suntem Dinamo, ne dorim victoria, însă întâlnim o echipă care joacă un fotbal frumos, așa că ar fi bun și un punct. Eram convins că va fi sold out, se vor întâlni două echipe cu nume de tradiție, sperăm să fie un spectacol și pe teren, și în tribune. 

Revederea cu domnul Hagi este o plăcere. Am fost acolo, a fost o perioadă frumoasă, chiar dacă scurtă. Dar îmi doresc să-l înving. Am învățat multe lucruri de la domnul Hagi, nu ai cum să treci pe acolo și să nu rămâi cu nimic", a comentat Steliano Filip.

Filip: „Tinerii de aici peste cei ai Constanței” 

Jucătorul a revenit la sentimente mai bune după diverse mesaje războinice pe care le-a avut la adresa conducerii: "Eu sunt cu mintea la Dinamo, mereu am fost. Că am mai zis și alte lucruri, ele fac parte din trăirile mele. Când am intrat pe teren, nu s-a pus problema banilor, a lipsurilor, am dat tot ceea ce am avut mai bun. 

Jucătorii tineri au nevoie de continuitate, meciurile sunt importante, nu antrenamentele. Trecând timpul se vor impune, au calitate. Am mai mulți preferați, dar Bani e în top pentru mine. Vorbesc cu el mai mult, de fapt, cu toți o fac. Se vede când intră pe teren că are calitate de Dinamo, trebuie să fie mai atenți, el și ceilalți, că nu prea există timp. Vreau să ne ajute, iar prin dorința și tinerețea lor să vină cu un plus. 

Eu zic că tinerii de aici sunt mai buni decât ceea ce am văzut când eram eu la Constanța. Suntem un grup unit, puternic, am demonstrat de la bun început asta. Toți au zis de la startul campionatului că nu avem nicio șansă, apoi când eram sus, după 2-3 etape, s-a vorbit de New Dinamo. Acum, după două eșecuri, specialiștii spun că vom fi jos. Noi trebuie să facem puncte, ne ambiționează ceea ce se vorbește, trebuie să arătăm pe teren”.

Mă știu cu Edi Iordănescu, e un antrenor foarte bun și-i urez baftă, dar nu vreau să vorbesc despre FCSB" Steliano Filip, fundaș Dinamo.

Ne-ar mai trebui 3-4 jucători cu experiență. Nu vreau să mă gândesc la retrogradare, nu cred, îmi doresc să se ridice interdicția la transferuri și să ne batem acolo, sus - Steliano Filip, fundaș Dinamo

14 meciuria adunat Steliano Filip, și un assist, sub comanda lui Gică Hagi la Viitorul, în perioada iulie 2019 - februarie 2020

Filip: „L-aș duce pe Sorescu la Bayern”

 Dinamoviștii au ajuns să depindă de jocul lui Deian Sorescu, 5 goluri în 5 etape, bănățeanul punctând doar în primele trei runde, de fapt în două meciuri, victoriile cu Voluntari (3-2) și cu Clinceni (3-1). 

"Sorescu e jucător de națională, e normal să aibă oferte. Eu nu mi-aș dori să plece, s-ar simți lipsa lui. Nu ar fi un dezastru, pentru că Dinamo nu stă într-un jucător. Dacă aș putea, l-aș transfera la Bayern Munchen", a spus Filip. 

Ideea lui e completată de Dario Bonetti: "Dacă-l vom pierde pe Sorescu, va fi o mare problemă. Dar am putea avea o șansă bună de a ne rezolva problemele financiare și să achiziționăm apoi alți jucători. Dacă va trebui să plece, sper să rezolvăm și problemele cu FIFA, trebuie să aducem calitate".

Paul Anton se antrenează, dar nu joacă

Paul Anton s-a pregătit în ultimele zile, normal, alături de echipă, doar că nu face deplasarea la Constanța. Ar putea reveni în formația "câinilor" din etapa viitoare, cu FC Argeș, acasă. Cu toate că relația sa cu conducerea a rămas rece și poate pleca din Ștefan cel Mare în orice moment. 

"Paul Anton nu este pregătit, vine după o accidentare și o absență mai lungă, dar rămâne un lider al echipei, iar Dinamo are nevoie de el. Îl simt cu mintea aici. Îl văd în continuare la Dinamo. Este un fotbalist util, avem nevoie, este aici și sper să rămână", a mărturisit Steliano Filip. 

Bonetti continuă să creadă în Anton: "Paul cred că va reveni următoarea etapă, nu cu Farul. Atunci va fi apt. Eu sper să continue cu Dinamo, e un fotbalist foarte bun. El este apropiat de proiectul nostru, iar spre binele echipei, al nostru, ar fi bine să continue".

Citește și alte știri despre Dinamo:

Cornel Dinu dă de pământ cu DDB: „E degradant și jignitor” » Ce îl nemulțumește pe Mister

VIDEO Vizită-surpriză la antrenamentul de azi al lui Dinamo + ultimele informații despre situația lui Paul Anton

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
creeperno115
creeperno115  •  19 August 2021, 22:43

Filip, nu mai fa colectie de cartonase

dragdim
dragdim  •  19 August 2021, 21:17

Măi Stelică, ce ai învățat la Viitorul ca vorba aia: ai plecat *** și te-ai întors vacă. Cât despre Sorescu la Bayern, ai dreptate, ar merge un schimb Sorescu-Kimmich.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează