FOTBAL  »  Superliga  »  PROTEST

Steliștii contestă decizia favorabilă primită de Dinamo și cer intervenția FRF: „Să vedem dacă o va retrograda” » De ce nu au dreptate

Rivalii „câinilor” contestă vehement decizia Tribunalului București / foto: Gazeta Sporturilor
Rivalii „câinilor” contestă vehement decizia Tribunalului București / foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 05 septembrie 2023 16:11 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 17:06

Judecătorul sindic a aprobat, luni, planul de reorganizare modificat înaintat de Dinamo, astfel că roș-albii se află în linie dreaptă cu ieșirea din insolvență. Vor scăpa de datorii de 6 milioane de euro. Rivalii „câinilor” contestă vehement decizia și insistă că dinamoviștii ar trebui retrogradați în „B”, însă argumentul lor nu stă în picioare în fața regulamentului FRF. 

Ieri, Tribunalul București a acceptat planul noul plan de reorganizare a clubului din Ștefan cel Mare, iar șefii au anunțat triumfal că Dinamo poate ieși din insolvență chiar în acest sezon. 

Între timp, pagina de Facebook „Steaua Liberă”, o voce importantă a suporterilor Clubului Sportiv al Armatei, a lansat un atac dur în direcția lui Dinamo. Ce reclamă ei?

Mesajul PCH după decizia Tribunalului în cazul lui Dinamo: „Le-am dat planul peste cap”
DINAMO
Mesajul PCH după decizia Tribunalului în cazul lui Dinamo: „Le-am dat planul peste cap”

„Dinamo DDB a mințit în dosarul de licențiere”

Cum dinamoviștii au obținut licența de primă ligă pe baza vechiului plan de reorganizare, cei din „Steaua Liberă” susțin că nou-promovata din Ștefan cel Mare se află în acest moment în ilegalitate în Superligă:

„Atenție mare! Dinamo DDB 1948 tocmai ce a încălcat licența primită de la FRF pentru Liga 1. Aceasta a fost acordată pentru vechiul plan de reorganizare, pe care «câinii» clonați l-au schimbat astăzi (n.r. - luni), cu aprobarea unui judecător prietenos. 

Să vedem însă dacă FRF îi va retrograda. În mod normal, asta ar trebui să se întâmple, pentru că Dinamo DDB a mințit în dosarul de licențiere. Și dacă nu s-a găsit înțelegere pentru Steaua sau Brașov SR, nu ar trebui să se găsească înțelegere nici pentru DDB. Nu, Federația Română de Fotbal?”, au transmis cei de la Steaua Liberă, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook.  

De ce suporterii steliști n-au dreptate, iar Dinamo este în siguranță

Totuși, ipoteza lansată de suporterii steliști nu e plauzibilă. Motivul? Regulamentul spune că pentru a primi licență valabilă pentru prima ligă, un club aflat în insolvență trebuie să beneficieze de un plan de reorganizare aprobat de un Tribunal, ceea ce Dinamo a avut la „dosar”. 

Vechiul plan de reorganizare nu era unul ilegal, Dinamo nu a funcționat „pe fals” în tot acest timp.

„Cum să nu plătești 23 de milioane de euro”

„Cum să nu plătești 23 de milioane de euro”, a titrat ediția de marți a Gazetei Sporturilor, la o zi după verdictul favorabil primit de „câini”. 

Dacă decizia va rămâne definitivă, "câinii" vor mai avea de plătit doar aproximativ un milion de euro din cele 7 milioane datorate. În mandatul lui Negoiță, roș-albii au mai fost o dată în insolvență, iar atunci au achitat numai 800.000 € din totalul de 17,5 milioane €. 

Steliștii contestă decizia favorabilă primită de Dinamo și cer intervenția FRF: „Să vedem dacă o va retrograda” » De ce nu au dreptate
Ce scrie azi Gazeta

Recordul primei insolvențe

Dinamo este la a doua insolvență din istoria grupării. Pe data de 24 septembrie 2015, GSP.ro anunța în exclusivitate faptul că formația a îndeplinit toate condițiile pentru a ieși din insolvență. În „epoca Ionuț Negoiță”, clubul alb-roșu intrase în insolvență, în premieră, de ziua clubului, pe 14 mai 2014. 

Prima insolvență a fost parcursă într-un timp-record, într-un an și trei luni. Din datoriile ce însumau 17,5 milioane de euro, roș-albii au mai plătit doar aproximativ suma de 800.000 de euro.

VIDEO Fanii dinamoviști, revoltați după ce au boicotat derby-ul cu Rapid: imagini filmate de GSP

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Planul a trecut, dubiile rămân la Dinamo: „Așteptam mai mult” vs. „Nu se ridică la nivelul primei ligi”

Mesajul PCH după decizia Tribunalului în cazul lui Dinamo: „Le-am dat planul peste cap”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (108)
istet10
istet10  •  07 Septembrie 2023, 22:53
Postat de Mosh.Gerilla pe 06 Septembrie 2023, 05:15

„dinamovistii are avea” ... Nici de data asta nu ne-ai convins că ești (prea) isteț!

Ba prostalaule, o eroare de tastare ce inseamna pt. creierul tau alterat?

Haha1989
Haha1989  •  06 Septembrie 2023, 13:25

Dinamo sinonim cu teapa, halal judecător, halal FRF. S-a legalizat teapa marca Dinamo!

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  06 Septembrie 2023, 12:22

Cum bah "cainii clonati" bah noi nu ne-am infiintat peste noapte , precum fcsb , u craiova sau csa ...STEAUA A MURIT IN 2003 FALIMENT !! CSA STEAUA este o clona a stelei , iar FCSB cum zicea hatrul Iosif , este matreața stelei inainte de deces !!

Vezi toate comentariile (108)
Comentează