FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Fundașul de 2 metri pe care l-a refuzat FCSB » Meciuri în grupele Champions League și Europa League, 3 campionate în CV, 38 de meciuri în sezonul trecut

Stjepan Radeljic , fundașul lui Sheriff Tiraspol, a fost propus la FCSB.
Foto: Imago
Stjepan Radeljic , fundașul lui Sheriff Tiraspol, a fost propus la FCSB. Foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 13 iunie 2023 14:39 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 16:17

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat, astăzi, aducerea unui fundaș central la echipă, din străinătate. Iar unul dintre stoperii propuși la FCSB a fost bosniacul Stjepan Radeljic (25 de ani), legitimat la campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol. 

Dezvăluirile foștilor juniori cărora MM Stoica și șefii Stelei le-au furat bucuria de a atinge „Galacticii”: „Aș fi ieșit de mână și cu masorul de la Real, dar au ieșit fata lui MM și copiii conducerii”
GSP LIVE
Dezvăluirile foștilor juniori cărora MM Stoica și șefii Stelei le-au furat bucuria de a atinge „Galacticii”: „Aș fi ieșit de mână și cu masorul de la Real, dar au ieșit fata lui MM și copiii conducerii”

Stjepan Radeljic, de la Sheriff Tiraspol, propus la FCSB 

După ce staff-ul tehnic al roș-albaștrilor i-a analizat lui Radljic stilul de joc, oficialii de la FCSB au decis împotriva aducerii lui Stjepan Radeljic în România. 

Elias Charalambous și Mihai Pintilii, cuplul de antrenori de la FCSB, și-ar dori să aducă la echipă un fundaș central care știe să construiască, să iasă cu mingea la picior din apărare, calități pe care bosniacul din defensiva moldovenilor nu le-ar avea. 

2,01 metrieste înălțimea lui Radeljic

Un fundaș pe placul celor de la FCSB, care să îndeplinească aceste condiții, este Vlad Chiricheș (33 de ani), fost fotbalist la roș-albaștri în perioada ianuarie 2012 - august 2013. De altfel, Gigi Becali a recunoscut că i-a făcut o ofertă căpitanului naționalei, urmând ca stoperul italienilor de la Cremonese să vină cu un răspuns. 

Stjepan Radeljic are în CV meciuri în grupele Ligii Campionilor

Format în țara natală, la NK Vitez și Zrinjski Mostar, Stjepan Radeljic a ajuns în februarie 2021 la Sheriff Tiraspol, sub formă de împrumut de la formația croată NK Osijek. A fost transferat definitiv de trupa din Transnistria un an mai tâziu, în ianuarie 2022. Mai are în CV echipe precum VFB Stuttgart II și Siroki Brijeg. 

750.000 de euroeste cota de piață a lui Radeljic, potrivit transfermarkt. Prin comparație, Iulian Cristea, fundaș de care Becali a scăpat în această vară, are o cotă de 1,3 milioane de euro pe site-urile de specialitate

Stjepan Radeljic a făcut parte din lotul cu care tiraspolenii au reușit calificarea în premieră în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2021-2022. El a bifat minute în 3 meciuri din grupă: în victoria cu Șahtior Donețk, scor 2-0, și în înfrângerile suferite în fața italienilor de la Inter, 1-3 în tur și 1-3 în retur. Bifase minute și în play-off-ul Ligii, împotriva lui Dinamo Zagreb, 3-0 la general pentru Sheriff.

Pentru că Sheriff a încheiat grupa de Liga Campionilor pe locul 3, moldovenii au mers în primăvara Europa League. Radeljic a bifat toate minutele în „dubla” cu portughezii de la Braga. Tiraspolenii au fost eliminați de lusitani după loviturile de departajare, după 3-3 la general. 

În acest sezon, Sheriff Tiraspol a jucat în grupele Europa League, cu Manchester United, Omonia Nicosia și Real Sociedad. Stjepan Radeljic a bifat toate minutele în grupă. 

Pentru că au încheiat pe 3 grupa de Europa League, moldovenii au „căzut” în Conference League. În play-off, Sheriff a trecut de Partizan Belgrad, 3-2 la general. În „16”-imi, Sheriff a fost eliminată de OGC Nice, 1-4 la general.

În total, Radeljic a jucat 38 de meciuri pentru Sheriff Tiraspol în acest sezon, reușind să marcheze un gol și să dea două pase de gol. A cucerit 5 trofee la Sheriff (3 campionate și două Cupe). 

Citește și: 

Gigi Becali anunță aducerea unui fundaș central la FCSB: „Eu bag bani!”

Alexandru Băluță, amenințat de fani după ce a ales-o pe FCSB: „Mă așteptam la asta pentru că aşa e lumea la noi”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (8)
Walbi
Walbi  •  13 Iunie 2023, 19:16

Dupa cum crede bietul om ca stie sa isi faca o echipa de locul 1, nu poti zice decat : Fericiti cei saraci in duh, caci a lor e Imparatia Cerurilor. Matei 5:3-11.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  13 Iunie 2023, 18:51

Cichiriches nu mai este de ceva timp în lotul național, prin urmare nu poate fi căpitan de plai decât în lotul gafeurilor. Ne facem de ras pomenindu-i numele băcăuanului

lefter_popescu
lefter_popescu  •  13 Iunie 2023, 18:51

Cichiriches nu mai este de ceva timp în lotul național, prin urmare nu poate fi căpitan de plai decât în lotul gafeurilor. Ne facem de ras pomenindu-i numele băcăuanului

Vezi toate comentariile (8)
Comentează