FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - STEAUA, VINERI, 20:30, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Stoichiţă riscă tot la Tg. Jiu, unde va juca 3-4-3!

Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua
Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua

Articol de , - Publicat miercuri, 24 martie 2010 00:00

Antrenorul Stelei va schimba sistemul în deplasarea de la Tg. Jiu. "Lippi" va aşeza echipa în modulul 3-4-3, urmînd să titularizeze minimum 6 jucători cu profil ofensiv, dintre care tridentul Stancu - Kapetanos - Arman

"Mi-am propus titlul. Rămîn la Steaua să-l iau" a fost declaraţia fermă a lui Mihai Stoichiţă după victoria cu Gaz Metan. Antrenorul roş-albaştrilor pune şi în practică declaraţiile optimiste. A decis să schimbe sistemul chiar în plin retur şi să joace alt modul tactic în deplasarea de vineri, de la Tg. Jiu. cu Pandurii.

Stoichiţă nu va mai folosi 4-4-2, ci 3-4-3. "N-are rost să ţinem 4 fundaşi pe teren împotriva unei echipe care aproape că nu atacă deloc", a fost argumentul tehnicianului în faţa elevilor săi. Pandurii are o ineficacitate incredibilă, reuşind să înscrie doar 5 goluri în ultimele 14 etape de campionat! :O

Şi Bănel, şi Szekely, şi Tănase, şi Stancu
Tocmai pentru că e decis să rişte, "Lippi" şi-a creionat şi "11"-le pe care îl va trimite pe gazon contra lui Cîrţu. În primul rînd, va folosi în defensivă un trio format, cel mai probabil, din Parpas, Jelev şi Emeghara, cipriotul urmînd să joace exact pe postul pe care s-a consacrat în Insula Afroditei.

Apoi, de la mijloc în sus, în funcţie de starea de sănătate a lui Pleşan, ar putea alinia o formulă sută la sută ofensivă. Dacă Mihăiţă nu va putea evolua, atunci singura variantă de mijlocaşi centrali va fi Tănase, Toja, plus clasicele extreme Szekely şi Nicoliţă. Trioul din atac va fi format din Stancu, Kapetanos şi Arman Karamian, Steaua putînd avea nu mai puţin de 6 jucători cu profil ofensiv.

1,1 e media golurilor marcate de Steaua pe meci în returul campionatului, roş-albaştrii avînd doar 7 goluri înscrie în 6 meciuri

3 luni şi jumătate
au trecut de cînd Steaua a învins ultima dată în deplasare, 2-1 la Craiova, pe 7 decembrie 2009

Şase meciuri, şase apărări diferite
Stoichiţă a fost pus în mare dificultate în acest retur în ceea ce priveşte alcătuirea defensivei. În cele 6 etape scurse pînă acum, antrenorul Stelei a folosit de fiecare dată o altă formulă în apărare, fie din cauza prestaţiilor slabe ale unor jucători, fie din cauza accidentărilor ori suspendărilor. Nici măcar un singur fundaş n-a bifat toate cele 6 partide ale primăverii.

Cînd a mai început Steaua în 3-4-3
Stoichiţă nu va folosi în premieră, din primul minut, sistemul cu doar 3 fundaşi. A mai făcut-o în două rînduri. Prtima dată la meciul de Cupă cu Gloria Bistriţa, terminat 0-0 după 120 de minute şi pierdut la penalty-urile de departajare. A doua oară, la victoria cu Unirea Alba Iulia, scor 2-0, de pe teren propriu, în turul campionatului.

Golanski poate juca
Steaua a primit răspuns favorabil din partea Ligii Profesioniste de Fotbal în ceea ce priveşte situaţia suspendării lui Pawel Golanski. CCA a trimis la LPF o adresă prin care se spune că polonezul nu a comis o eroare gravă la eliminarea din derby şi, conform regulamentului, Liga nu i-a luat în seamă cartonaşul galben încasat înaintea celui "roşu" din cauza căruia ar fi fost suspendat cu Pandurii. Golanski îşi poate ridica de la sediul LPF carnetul de joc şi Stoichiţă îl va putea folosi la Tg. Jiu.

Panduru ironizează CFR-ul
Managerul general al trupei din Ghencea a făcut o comparaţie între randamentul liniei ofensive a Stelei şi cel al liderului CFR. "Alţii au doi atacanţi despre care se spune că sînt formidabili, cei mai buni din România, dar nu dau un gol cu zecile de etape! Lasă, să dea Kapetanos şi Stancu tot timpul, nu ne facem griji", a spus Basarab Panduru. Cuplul Traore - Kone, la care a făcut trimitere Panduru, a marcat un singur gol în retur, faţă de cele 6 ale tandemului Kapetanos - Stancu.

Arbitrează Georgian Ionescu
Partida cu Pandurii Tg. Jiu, de vineri seară, meci transmis în direct de Antena 1 de la 20:30, va fi arbitrat de Georgian Ionescu. Va fi pentru prima dată în cariera "centralului" buzoian cînd va oficia o partidă a trupei din Ghencea. Asistenţi vor fi Mikloş Nagy şi Gero Szabo, ambii din Cluj.

Ştiri pe scurt
- Trei jucători sînt la limita suspendării şi vor absenta cu FC Braşov dacă vor lua cartonaş galben cu Pandurii. E vorba despre Golanski, Toja şi Stancu.
- Steaua se va antrena în această dimineaţă în Ghencea, după care va pleca spre Tg. Jiu. Echipa se va opri la Rm. Vîlcea, une va rămîne peste noapte, iar joi dimineaţă îşi va continua drumul spre Tg. Jiu.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
 •  24 Martie 2010, 15:45
Postat de pe 24 Martie 2010, 08:20

Fara Banel!! Sa intre Surdu ca este mult mai bun si stie si cu mingea. Banel sa stea pe banca de rezerve ca ne-am saturat de mingi centrate in spatele portii sau peste tribuna. Ajunge cat ne-a chinuit baiatul asta. Ce vreti de la el?

Da, fara Banel. Problema e insa ca gigi viseaza de ani de zile sa-l vanda pe bani multi. Astfel, atoatestiutorul l-a declarat in nenumarate randuri pe acest banel cel mai bun jucator de la steaua. Visul lui jiji insa a facut mult, mult rau echipei, din punctul meu de vedere Banel fiind omul care incurca echipa de multi ani de zile. Nu se poate concretiza o echipa care sa "jongleze" mingea, caci totul se opreste la centrarile aberante ale maratonistului sau la greselile lui individuale.

 •  24 Martie 2010, 14:08

Pentru ca suntem un popor de antrenori, am si eu un vis. Ce spuneti de echipa asta? 3-4-3 astfel: Aparare: Karamian - Jelev - Parpas, mijlocasi: Emeghara-Tanase-Arman Karamian- Szecheli, Atacanti: Surdu-Stancu si Kapetanos in fata lor (in gura portii). In acest caz pe verticala stanga ar fi fratii karamian si surdu, pe dreapta parpas, szekeli, stancu, pe axul central jelev, emeghara, tanase, kapetanos. O astfel de echipa cred ca ar invinge mereu la o diferenta de 2 goluri minim pe oricine in ro

 •  24 Martie 2010, 13:33

Problemele stelei: Banel Nicolita zis "eternul", suporterii penibili care fac viata mizerabila echipei, emisiunile anti-becali de la tv, grandomania lui gigi care le stie pe toate (inclusiv configuratia si tactica echipei) Problemele echipelor romanesti: multa trancanela inutila a patronilor, lipsa banilor, lipsa centrelor de copii si juniori, lipsa de viziune pentru viitor, lipsa de fermitate a autoritatilor in penalizarea violentei.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează