FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO + FOTO Sunt gata terenurile! Rapid a intrat astăzi în noua bază „Constructorul”, în care Șucu a investit 6 milioane de euro » Vecină cu paragina Pro Rapid

Articol de , , - Publicat marti, 11 octombrie 2022 13:55 / Actualizat marti, 11 octombrie 2022 15:40

Rapid s-a mutat în noua bază, vecină cu fosta bază ProRapid, în paragină azi. Dan Șucu a investit peste 6 milioane de euro la Constructorul, în 5 terenuri noi, de cel mai înalt nivel. „Frumoasa și Bestia”, cam acesta e peisajul de azi între ce are Rapid azi și cum a ajuns bijuteria din vecinătate. 

Cu turația ceva mai jos în Superligă, unde rezultatele au început să „scârțâie", cu Jayson Papeau accidentat și indisponibil pentru 4 luni, Rapidul mai primește și vești bune. Mutu și ai săi au făcut azi recepția bazei de pregătire promise și realizate de Dan Șucu. 

O investiție rapidă, realizată cu 6 milioane de euro, bani „pompați" imediat de noul investitor al giuleștenilor. Cinci terenuri, noi, la cele mai înalte standarde, vizavi de Pro Rapid, azi o umbră sinistră a uneia dintre cele mai frumoase baze de pregătire din anii 2000.

VIDEO filmat astăzi, din dronă, cu terenurile din baza „Constructorul”, noua casă a Rapidului

Giuleștenii au la dispoziție acum terenuri moderne, două de dimensiuni normale, două mai mici și unul de dimensiuni medii. Au în folosință astfel un teren pentru echipa mare cu gazon hibrid, altul cu artificial, iar terenurile mici sunt deja luate în primire de juniorii clubului, segment tot mai atent studiat de conducerea clubului.

„Constructorul" e gata în proporție de 90%, mai fiind așteptare vestiarele noi, care vor înlocui containerele puse la dispoziție acum ce serversc și ca sală pentru masaj sau recuperare. În scurt timp va fi gata și baza de la „Coresi". Vor fi astfel în total 10 terenuri, 3 de dimensiuni mari și 7 pentru diverse categorii de copii și juniori.

 Ambele locații se află în zona Bucureștii Noi - Pajura.

VIDEO Comparație șocantă. Noua bază a Rapidului, vecină cu paragina de la Pro Rapid

Au schimbat scaunele alb-albastre de la baza Rapid, iar Mutu a fost impresionat

Inițial, pe teren fuseseră montate scaune în culorile alb și albastru, greșit în ceea ce privește clubul Rapid. Furnizorul și-a reparat eroarea, iar azi, când la terenuri a fost invitată și mass media, totul era în culorile giuleștenilor, adică alb și vișiniu. 

Investiția de aproape 6 milioane de euro l-a lăsat mască și pe Adrian Mutu, fericit că are acum la dispoziție o bază de pregătire modernă.

Noua bază a Rapidului, foto: Raed Krishan - Gazeta Sporturilor
Noua bază a Rapidului, foto: Raed Krishan - Gazeta Sporturilor
Noua bază a Rapidului, foto: Raed Krishan - Gazeta Sporturilor
Noua bază a Rapidului, foto: Raed Krishan - Gazeta Sporturilor
Noua bază a Rapidului, foto: Raed Krishan - Gazeta Sporturilor
+8 FOTO

Îmi place ce fac cei de la Salzburg, cum au schimbat fața fotbalului austriac. Vreau ca Rapid să devină pentru România ce e Salzburg pentru Austria
- Dan Șucu

Investițiile obligă! Dan Șucu: „Trebuie să urmeze rezultatele”

Dan Șucu pune și presiune după investițiile în baza de pregătire. Omul de afaceri așteaptă și rezultate, mai ales în sectorul de copii și juniori, segmentul preferat al său: 

„Pe terenul mare de sus se vor antrena juniorii noștri de elită și mai sunt și terenurile pentru copii mai mai mici. Investiția totală va fi de 6 milioane de €, 3 milioane a costat terenul, iar alte 3 sunt investițiile, dar cu siguranță vor fi depășite. Aici și la Coresi sunt investiții personale, banii mei impozitați. Important pentru mine este să văd mii de copiii care fac sport, iar echipa mare este un exemplu pentru ei, niște eroi, care-i pot scoate din fața calculatoarelor. Investițiile vor continua, iar logica este ca rezultatul să urmeze. Nu văd cum vom putea fi deraiați".

În clipa de față toate terenurile sunt funcționale. Acum așteptăm autorizația de construcție pentru clădirea de vestiare, sala de forță și de recuperare. Într-un an de zile odată ce obținem aceste autorizații vor fi gata și aceste lucruri
- Dan Șucu

Citește și alte știri despre Rapid: 

ANALIZĂ Achiziții dezastruoase la Rapid » Multe dezamăgiri, o singură excepție

Regretul marcatorului Rapidului după egalul cu Botoșani: „Ne gândeam că e greu să pierdem puncte acasă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  13 Octombrie 2022, 00:52

felicitari pt baza, dar ma indoiesc ca au costat 2 terenuri de dimensiuni normale si inca 2-3 miniterenuri 6 milioane de euro! ori le umfla Sucu, ori l-a pacalit careva.

cristi05
cristi05  •  12 Octombrie 2022, 12:10
Postat de gazistu pe 11 Octombrie 2022, 16:56

MERITAU BAIETII!!! acum sa vina si rezultatele, intern, dar si in competitiile Europene!!! FZR \m/

Succes si Gazului, Paul (gazistu)

emil1986
emil1986  •  12 Octombrie 2022, 11:41
Postat de socratead pe 11 Octombrie 2022, 15:41

Bravo lor! Dar mai intreb de ce au facut un stadio atat de mic? Sigur Rapidul putea avea un stadion de 30,ooo. Are baza mare de suporteri si este in Bucuresti unde sunt 2 milioane de locuitori...

'Baza mare de suporteri'!!!! Poate masa. Dar n-are, o spune faptul ca nu pot umple un stadion de nici 15.000 de locuri. Doar mintile infierbantate pot spune ca actuala clona are o masa mare de suporteri. Ei n-au suporteri nici macat cat Argesul sau UTA. Cu acele echipe tin tot judetul. Pe FC R o sustin doar cei de la Atelierele Grivita, Giulesti, eventual Crangasi. Cu alte cuvinte, o echipa de cartier. :))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează