FOTBAL  »  Superliga  »  PRONUNȚARE

Suspendare drastică pentru jucătorul acuzat de „golăneală” de Sorin Cârțu + Amendă uriașă pentru Rapid

Mateiu a avut nevoie de îngrijiri medicale după faultul lui Izata +9   FOTO
Mateiu a avut nevoie de îngrijiri medicale după faultul lui Izata

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 17:23 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 17:56

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis suspendarea și amendarea jucătorului Diogo Izata (24 de ani) de la Gaz Metan Mediaș pentru faultul dur comis de acesta în meciul cu CSU Craiova, câștigat de olteni cu 1-0.

Pe 21 august, în minutul 87 al meciului dintre CSU Craiova și Gaz Metan, stoperul portughez Diogo Izata a văzut cartonașul roșu după ce l-a lovit cu cotul în față pe Alexandru Mateiu. Izata i-a spart buza lui Mateiu cu o intrare care a atras furia președintelui oltenilor, Sorin Cârțu, și a văzut „roșu” direct din partea „centralului” Iulian Dima.

Diogo Izata, suspendat și amendat de FRF

La mai bine de două săptămâni de la incident, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat o decizie în privința lui Izata. Fotbalistul portughez a fost suspendat pentru 6 etape și amendat cu 10.000 de lei, se arată pe lpf.ro.

La câteva ore după meci, Mateiu a făcut o solicitare publică, prin intermediul lui Viorel Grigoroiu, moderatorul emisiunii „DigiSport Matinal”: „Izata a schimbat mai multe mesaje cu Mateiu de aseară și până acum. Diogo și-a prezentat scuze iar Mateiu, prin intermediul acestei emisiuni, ne-a rugat și face un apel către cei care vor judeca acest caz, mai exact Comisia de Disciplină, să nu-l suspende prea mult pe jucătorul Gazului, pentru că nu l-a lovit intenționat”, a spus Grigoroiu. 

Sorin Cârțu, discurs dur după intrarea horror a lui Izata

În schimb, Sorin Cârțu nu l-a menajat pe Izata:

„Mateiu are doi incisivi terminaţi, scoşi, deplasaţi. L-am trimis la chirurgie, să vedem dacă poate să îi salveze, să facă ceva. Dacă tu nu ai luat atitudine la Arad, e normal că şi ăstălalt face la fel.

Străinii poate nu ştiu nici ce li se întâmplă. Bă, dar explicaţi-le că vin într-un fotbal civilizat! Nu stăm după toţi ăştia care vin la salvarea de la foame, să le luăm coatele în gură. Ăla din Brazilia, ăsta tot de pe unde mai este, că nici nu ştiu că nu îl cheamă. Suntem poligon de tragere pentru toată lumea? Luaţi măsuri!

De ani de zile suntem echipa la care a intră cel mai mult salvarea pe teren. La Mihăilă la Iaşi, când era să moară pe teren. La Koljic la fel, Bancu, picior rupt. Iarăşi ce s-a întâmplat la Arad. Să se ia atitudine împotriva a tot ce înseamnă golăneală. Ăsta e fotbal golănesc", a declarat „Sorinaccio”.

Cum s-a apărat Izata? „Vreau să-mi cer scuze și să îi transmit cele mai bune gânduri lui Alexandru Mateiu pentru cele întâmplate astăzi în finalul partidei cu Universitatea Craiova. În ciuda faptului că a fost un gest greșit din partea mea, nu am avut deloc intenția să se termine așa. Vreau să îmi cer scuze și tuturor fanilor ambelor cluburi!”

Amenzi pentru Rapid și CSU Craiova

O altă decizie luată de Comisia de Disciplină a vizat incidentele generate de suporteri la meciul dintre Rapid și CSU Craiova, când fanii alb-vișiniilor au aruncat cu obiecte spre jucătorii și staff-ul adversarei. Ca atare, Rapid a fost amendată cu 22.500 lei, iar CSU Craiova va avea de plătit 5.000 de lei.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Marica dezvăluie ce planuri are Gică Hagi la Farul + Ce spune despre „Derby de România”

Dezvăluiri emoționante ale puștiului de la FCSB: „Când am venit la București, am plâns continuu în primele 6 luni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
ipsilante
ipsilante  •  12 Septembrie 2021, 19:17

Huliganismul, golaneala si violenta giulesteana s-au reintors! Traiasca "tribuna ***" atat de mult laudata de toti comentatorii, de doi lei, mai vechi sau mai noi, dar partizani, care-si etaleaza in voie ineptiile. Daca clubul Rapid a fost amendat cu o "suma de mizilic", sa se invete minte (hai ca mor de ras!), instigatorul Sapunaru de ce nu a fost deranjat de nimeni? Dar "presedintele" Daniel Niculae, care a pus batista pe tambal si, mai ca nu i-a laudat si pe suporteri, si pe Sapunaru, pentru golanelile, scandarile si instigarile facute (IN CLAR!!!), de ce nu a fost snctiona? "Impartialitatea" si "corectitudinea" comisiilor de disciplina se manifesta CRAS, diferit, daca e vorba de Rapid, FCSB, Dinamo si provincialii pacatosi... DEMISIA "domnilor"! Plecati! Daca nu sunteti corecti si capabili, PLECATI! NU VA MAI BATETI JOC! FOTZA STIINTA!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tororosso
tororosso  •  09 Septembrie 2021, 13:58

Rapid a fost amendată cu 22.500 lei ? Un mizilic . Normal ar fi fost interzicerea galeriei la meciuri vreo 6 etape . Vechea meteahnă a giuleștenilor ... huliganismul .

dexter3
dexter3  •  08 Septembrie 2021, 22:45

Golanul de Sapunaru de ce nu a fost suspendat?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează