FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Mesajul celui mai bătrân căpitan al Rapidului: „Crăciun fericit tuturor rapidiștilor și nu numai”

Macri (al treilea de la stânga la dreapta, rândul de sus) în tricoul Rapidului // FOTO: 1923.ro
Macri (al treilea de la stânga la dreapta, rândul de sus) în tricoul Rapidului // FOTO: 1923.ro

Articol de - Publicat joi, 23 decembrie 2021 18:12 / Actualizat joi, 23 decembrie 2021 18:20

Din Paris, Take Macri (90 de ani), fostul mare jucător al Rapidului, spune că „e bine, dar nu ies din casă de când cu coronavirusul”.

Take Macri, fostul căpitan al Rapidului, jucător care a evoluat doar pentru formația de lângă podul Grant, a transmis un mesaj de Crăciun prin intermediul GSP.ro.

Rapidiștii își avertizează rivalele: „Va fi un infern. Greu să jucați cu noi!”
RAPID
Rapidiștii își avertizează rivalele: „Va fi un infern. Greu să jucați cu noi!”

„Crăciun fericit tuturor rapidiștilor și nu numai. Nu am uitat de ei, nu o să uit niciodată. Copiii îmi mai zic s-o las mai moale cu fotbalul, dar nu am cum, urmăresc tot ce se întâmplă în fotbal.

Le mulțumesc și copiilor, fără ei nu știu dacă mai eram în viață. Însă eu sunt bine. Sunt bine, dar n-am mai ieșit pe afară de când cu coronavirusul”, a spus Take Macri.

În vârstă de 90 de ani, Take Macri e singurul supraviețuitor al primei echipe a Rapidului din anii ‘50, „e tot 10-1 pentru Sfântul Petru”, după cum insistă în convorbirile cu ziarul. 

Macri este primul român nominalizat - și votat - la Balonul de Aur. S-a întâmplat în 1961, când a câștigat italo-argentinianul Omar Sivori (Juventus). Pe listă s-au mai aflat, printre alții, Iașin, Puskas, Di Stefano, Charlton sau Eusebio.  În același timp, fiind născut în 1931, e unul dintre cei mai vârstnici foști internaționali români. 

Macri a fost și antrenor secund al generației „cangurilor”, care a ieșit pe locul 3 la CM U20 din 1981. De origine greacă, fostul fotbalist se trage din sătucul elen Ampelochori, aflat aproape de situl UNESCO Meteora

VIDEO Rică Răducanu: „Îmi pare rău că nu mă bagă mai mult în seamă cei de la Rapid”

Citește și: 

La final de an, Mihai Iosif trage concluziile: „Sută la sută este mâna lui Dumnezeu, dar și a părinților mei de Sus!”

Ce-l deranjează pe Dani Coman la Rapid: „Nu există așa ceva! Înnebunesc când aud”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ucluj2011
ucluj2011  •  25 Decembrie 2021, 12:35

Crăciun Fericit și multă sănătate Dle. Macri!!! RESPECT!!!

eftimie1956
eftimie1956  •  24 Decembrie 2021, 15:02

Ii sunt recunoscator antrenorului Macri pentru delicatetea de care a dat dovada in relatia sa cu un copil de 9 ani. Explicatia vine mai jos, la finalul comentariului. Pe cand aveam 9 ani, eram impreuna cu un coleg de scoala pe stadionul Giulesti si vazand echipa de copii a clubului antrenandu-se, l-am abordat pe antrenor, intrebandu-l daca putem participa si la antrenamente. Acesta ne-a dat o minge si ne-a pus sa facem pase intre noi. Dupa putin timp, din motive pe care numai el le stie, m-a ales numai pe mine sa vin la antrenamentele echipei de copii. Acest domn se numea Macri si cred ca fusese un cunoscut fundas lateral al Rapidului. Si acum vine explicatia recunostintei mele. Cum valoarea mea fotbalistica era zero minus spre minus infinit, intr-o zi antrenorul mi-a solicitat sa vin a doua zi cu carnetul de note, intentionand probabil sa-mi zica ca elevii cu note proaste nu au loc in echipa lui. Cum insa nu a fost cazul, abia dupa 3 saptamani in care m-a suportat cu stoicism la antrenamente si-a luat inima in dinti si mi-a zis ca ar fi bine sa revin dupa vacanta de vara, ceea ce in mod evident nu am mai facut. Ar fi putut sa-mi zica de la primul antrenament, bai pustiulica, esti dezastru, de maine sa nu mai vi, pentru ca totusi el avea totusi o responsabilitate si cei ca mine il faceau de rusine! MULTUMESC si Craciun fericit, domnule Macri. Grigore Gheorghe, mare amator de sport, dar slab la fotbal.

harycat
harycat  •  23 Decembrie 2021, 23:09

Multumesc Domnule Ioanitoaia!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează