FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO, SÂMBĂTĂ, 21:00, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Talismanul » Astra n-a mai fost învinsă de Dinamo din precedentul mandat al lui Andone pe banca ”câinilor”

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 22 iulie 2016 00:00

Dinamo n-a mai învins Astra din al doilea mandat la echipă al lui Andone, de acum 6 ani. Ultimele campionate le-au adus ”câinilor” palmares negativ cu campionii lui Șumi.

Astra - Dinamo este capul de afiș al primei etape. Două candidate declarate la titlu. Giurgiuvenii pornesc la drum cu obiectivul de a-și păstra medaliile de campioni, o performanță pe care o echipă de provincie a realizat-o ultima dată la începutul anilor '80, Universitatea Craiova cucerind titlul în 1980 și 1981.

Roș-albii, cu drept de a juca în Europa în viitorul sezon după ieșirea din insolvență, vor campionatul după un deceniu de neîmpliniri, ultimul sezon învingător fiind în 2006/2007.

  • Dinamo n-a mai învins Astra în deplasare de pe vremea mandatului anterior al lui Andone la "câini", din 25 iulie 2010, când bucureștenii au bătut cu 2-1, goluri N'Doye și Adrian Cristea.
  • Roș-albii au palmares negativ cu Astra, mai ales după ultimii ani, în care au dezvoltat un complex în fața unei echipe pe care o alimenta cu jucători împrumutați. În confruntările directe de campionat, din 26 de meciuri, Astra s-a impus de 10 ori, Dinamo doar de 9 ori, alte 7 meciuri încheindu-se la egalitate. "Câinii" și-au răpus adversarul în doar 3 confruntări în deplasare din 13 jocuri! Giurgiuvenii au învins de 6 ori.
  • Ultimul succes bifat de Dinamo în campionat s-a consemnat pe 20 aprilie 2014, 2-0 pe teren propriu, marcatori Ionuţ Şerban și Dorin Rotariu. Au urmat 5 victorii Astra şi o remiză.

Essombe în Azerbaidjan

N-a ajuns la campioana României, la Astra, nici la Neftci Baku, dar a semnat ieri tot în Azerbaidjan, la Qabala, formație ce joacă în preliminariile Europa League. Marcel Essombe, 27 de ani, aduce 100.000 de euro clubului din Ștefan cel Mare.

Camerunezul n-a fost la antrenamentele echipei secunde, n-a mai vrut să continue în România, astfel că s-a despărțit de roș-albi. Dinamo a rămas cu un singur atacant de careu veritabil, Gnohere.

"Aducerea străinilor nu mai e o soluție"

Ioan Andone, care a lucrat cu foarte mulți fotbaliști străini nu doar la Dinamo, ci și la CFR Cluj, a mărturisit că și-a schimbat opinia în fotbal.

"Aducerea jucătorilor străini nu mai e o mare soluţie pentru că nu îşi mai doresc să vină în România şi nici nu mai găseşti unii foarte, foarte buni care să vină la noi. E greu să le explici ce înseamnă insolvenţa, îi trimitem pe la avocaţi să îi întrebe de bani, de cum se plăteşte. Dacă vin îndoiţi de ce se întâmplă în fotbalul românesc, mai bine promovăm jucătorii români. Copiii ăştia pot să fie viitorul. Altfel o să fie o tragedie în fotbalul românesc", a spus Andone.

La catedră

Ando i-a primit ieri la Săftica pe cursanții Școlii de Antrenori, mulți dintre ei foști elevi de-ai săi, Dănciulescu, Bratu, Cătălin Munteanu, Mazilu și Burcă.

Modulele programate de Școala de Antrenori propune ca elevii să învețe meserie de la oameni ce se ocupă deja de echipe importante din Liga 1.

"Să sperăm că noua generație va aduce lucruri noi în fotbal. Sunt foști foarte buni fotbaliști din România, mulți internaționali. A fost ceva frumos și sper că le-am oferit o experiență cu zâmbetul pe buze", a comentat antrenorul.

"Astra a  câştigat şi Supercupa, deci întâlnim cea mai bună echipă a campionatului. Dar sunt sigur că vom face un joc bun. Oricum, noi mergem să câştigăm la Giurgiu"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Toţi jucătorii, alături de domnul Andone, sperăm să cucerim titlul. Sperăm să avem mai mult noroc ca anul trecut. Vreau să marchez mai multe goluri decât în sezonul precedent"
Dorin Rotariu, mijlocaș Dinamo

"Nu e greu că începem cu Astra, poate adversarii vor fi cu gândul la Champions League, este cel mai important meci al lor. Nu ştiu unde voi juca în acest sezon, postul meu este de fundaş central"
Ionuț Nedelcearu, fundaș Dinamo

4victorii în 9 meciuri directe cu Astra are Andone ca antrenor. Mai sunt 3 remize și două înfrângeri, în toate competițiile

3campionate a câștigat "Fălcosul" ca tehnician, unul cu Dinamo, două cu CFR Cluj, cel mai titrat antrenor activ din Liga 1, cu 433 de meciuri în competiția internă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează