FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIȚIE

EXCLUSIV Primarul explică de ce se va construi un stadion nou la Târgoviște, în timp ce vechiul se modernizează: „Nu e o investiție inutilă”

foto: facebook.com/StefanCorneliu
foto: facebook.com/StefanCorneliu

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2022 13:19 / Actualizat joi, 07 aprilie 2022 17:40

Cristian Stan, primarul din Târgoviște, a oferit primele explicații legate de noul stadion din Târgoviște.

  • Context: Miercuri, printr-o hotărâre de Guvern, a fost aprobat un mai vechi proiect al CJ Dâmbovița, pentru un nou stadion la Târgoviște, în timp ce Primăria orașului tot lucrează la reabilitarea celui vechi, iar Chindia joacă de 3 ani „acasă” numai prin vecini. 

Edilul din Târgoviște spune pentru Gazeta Sporturilor că nu consideră că ar fi o problemă dacă în oraș vor exista două stadioane de fotbal și explică la ce se va folosi noua arenă.

Incredibil! Guvernul a aprobat construcția unui nou stadion de 70 mil. € într-un oraș cu o singură echipă, unde se modernizează deja o arenă!
STADION
Incredibil! Guvernul a aprobat construcția unui nou stadion de 70 mil. € într-un oraș cu o singură echipă, unde se modernizează deja o arenă!

Primarul din Târgoviște explică de ce orașul va avea două stadioane

„Chiar dacă noi, Primăria, renovăm acum vechea arenă, noul stadion care va fi construit în Târgoviște, în baza proiectului Consiliului Județean Dâmbovița, nu este deloc o investiție inutilă. Gândiți-vă că la nivel de județ, unde trăiesc în jur de 500.000 de oameni, nu mai avem astfel de baze sportive, de stadioane, la standardele din prezent. 

Vechea arenă, care va fi finalizată, sper eu, până în august-septembrie, va fi casa Chindiei. Cealaltă, care va avea și pistă de atletism, va găzdui și alte competiții, în afară de cele din fotbal. 

Dacă proiectul Consiliului Județean era aprobat mai repede, din 2016 sau 2017, ar fi fost gata până acum. Dar noi tot trebuia să îmbunătățim vechea arenă, pentru că nu puteam s-o lăsăm să se prăbușească”, a spus Cristian Stan, primarul din Târgoviște.

Proiectul e de 3 ori mai scump decât în 2014

Prin hotărârea de Guvern adoptată miercuri se aprobă costurile unui alt stadion în Târgoviște, unul complet nou, fără să precizeze când va fi demarat procesul de licitație pentru execuția lucrărilor. Acest proiect fusese inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița de prin 2014, dar a rămas prăfuit prin sertare. Atunci era vorba despre o arenă de 12.000 de locuri, care ar fi costat 22 de milioane de euro.

Acum, prin această hotărâre de Guvern, capacitatea a rămas aceeași, dar costurile au crescut de peste 3 ori, ajungându-se la 70 de milioane de euro. Aproximativ 65 de milioane ar urma să fie asigurați de CNI, iar restul de 5 milioane euro, plus terenul aferent, de către CJ Dâmbovița.

Stadionul ar urma să fie doar o parte dintr-un noul complex național sportiv „Noua arenă va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, 343 locuri de parcare și spații pentru alimentație și comerț și va putea găzdui inclusiv partide de Champions League sau meciuri ale naționalei”, anunțat actualul președinte al CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

VIDEO Jean Vlădoiu: „Nu vreau să fiu prietenul domnului Gentea, doar vreau să continuăm ce am început alături de Andrei Prepeliță”

Citește și:

CFR Cluj și-a prezentat situația financiară » Iată cifrele șocante! Liderul are datorii uriașe

Titularul lui Dinamo dezvăluie: „Am renunțat la 250.000 de euro”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
lukdan
lukdan  •  29 Aprilie 2022, 11:40

Vai de capul lor!!! Il fac cu pista de atletism. Sigur o sa fie un stadion "praf". Este ceva normal. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.libera
steaua.libera  •  07 Aprilie 2022, 20:51
Postat de Christian Ciuca pe 07 Aprilie 2022, 19:37

Foarte bine, lasa-le acolo ca astea vor ramane asa cel putin 50 de ani, doua mici arene cochete si moderne pentru tot judetul, noul stadion va putea fi inchiriat si altor echipe .

Jiji cred ca deja s-a interesat daca poate juca acolo la nevoie :))

1177177172317584
Christian Ciuca  •  07 Aprilie 2022, 19:37

Foarte bine, lasa-le acolo ca astea vor ramane asa cel putin 50 de ani, doua mici arene cochete si moderne pentru tot judetul, noul stadion va putea fi inchiriat si altor echipe .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează