FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Incredibil! Guvernul a aprobat construcția unui nou stadion de 70 mil. € într-un oraș cu o singură echipă, unde se modernizează deja o arenă!

Cum ar putea arăta arena din Târgoviște promisă de Guvern +15   FOTO
Cum ar putea arăta arena din Târgoviște promisă de Guvern

Articol de - Publicat miercuri, 06 aprilie 2022 18:59 / Actualizat miercuri, 06 aprilie 2022 21:19

Azi, printr-o hotărâre de Guvern, a fost aprobat un mai vechi proiect al CJ Dâmbovița, pentru un nou stadion la Târgoviște, în timp ce Primăria orașului tot lucrează la reabilitatea celui vechi, iar Chindia joacă de 3 ani „acasă” numai prin vecini. 

Situație tragicomică la Târgoviște, unde Chindia, revenită în Liga 1 la finalul sezonului 2018-2019, nu a apucat încă să evolueze în primul eșalon pe teren propriu, dar Guvernul ar putea construi un stadion nou, conform playsport

Formația din Târgoviște a tot pribegit pe la Giurgiu, Buzău, Ploiești sau la Centrul FRF de la Buftea, în condițiile în care arena „Eugen Popescu” a intrat în lucrări de modernizare în iulie 2019.

Anghelache are informații de ultim moment despre noul stadion al lui Dinamo: „Atunci începe demolarea, fondurile sunt aprobate” + „Să respecte proiectul din '90!”
DINAMO
Anghelache are informații de ultim moment despre noul stadion al lui Dinamo: „Atunci începe demolarea, fondurile sunt aprobate” + „Să respecte proiectul din '90!”

Chindia, 3 sezoane în pribegie

De atunci, Primăria, cea care execută lucrările la stadion prin firma proprie Municipal Construct, a tot modificat proiectele, volumul lucrărilor crescând exponențial, la fel ca și prețul final. 

La fel s-a întîmplat și cu termenele de finalizare. Primul fusese programat pentru luna mai 2020, următorul iunie 2021, apoi decembrie 2021, mai 2022. Recent, primarul Cristian Stan a anunțat un altul, pentru 30 iunie 2022.

Zeci de promisiuni, stadionul tot nu e gata

Și acesta a fost unul optimist-populist, dovadă că, în urma unei vizite recente la șantier, edilul urbei recunoștea într-o postare pe Facebook că „pentru a anticipa întrebare cu privire la momentul redescherii stadionului, precizez că, dacă nu se întâmplă nimic deosebit, nu mai avem mai mult de patru, cinci luni de lucru”. 

Astfel, dacă va reuși să rămână în Liga 1, Chindia ar urma să înceapă al 4-lea sezon consecutiv tot prin vecini. Acum are un contracat de închiriere pe „Ilie Oană”, din Ploiești, dar odată cu promovarea Petrolului, târgoviștenii vor fi nevoiți să își gasească un alt „acasă”. 

După reamenajarea stadionului, acesta va avea 8.000 de locuri. În timp ce, de la prețul inițial de 5-6 milioane euro, investiția va ajunge la aproximativ 11 milioane euro.

Stadiul lucrărilor la stadionul din Târgoviște în ianuarie 2020
Stadiul lucrărilor la stadionul din Târgoviște în ianuarie 2020
Așa ar trebui să arate stadionul Chindiei la final
+11 FOTO

Proiectul din 2014, acum de 3 ori mai scump

Azi a apărut însă o hotărâre de Guvern care aproobă costurile unui alt stadion în Târgoviște, unul complet nou, fără să precizeze când va fi demarat procesul de licitație pentru execuția lucrărilor. 

Acest proiect fusese inițiat de Consiliul Județeran Dâmbovița de prin 2014, dar a rămas prăfuit prin sertare. Atunci era vorba despre o arenă de 12.000 de locuri, care ar fi costat 22 de milioane de euro.

Acum, prin acesastă hotărâre de Guvern, capacitatea a rămas aceeași, dar costurile au crescut de peste 3 ori, ajungându-se la 70 de milioane de euro. Aproximativ 65 de milioane ar urma să fie asigurați de CNI, iar restul de 5 milioane euro, plus terenul aferent, de către CJ Dâmbovița.

Incredibil! Guvernul a aprobat construcția unui nou stadion de 70 mil. € într-un oraș cu o singură echipă, unde se modernizează deja o arenă!

Încă din 2016, președintele de atunci al acestui for local, Adrian Țuțuianu, anunța că s-au obținut toate avizele pentru noua arenă și că acesata ar fi urmat să fie finalizată în doi-trei ani. A fost aprobată abia acum, și figurează în poziția 298 pe lista sinteză pentru viitoare proiecte ale Companiei Naționale de Investiții.

Acualul președinte al CJ Dâmbovița, Corneliu Șefan, a făcut anunțul tot azi, pe contul său de facebook, anunțându-l ca pe o victorie. Stadionul ar urma să fie doar o parte dintr-un noul complex național sportiv. 

⚽ 𝐔𝐧 #𝐬𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐭 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 #𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚! ✅ Astăzi, a fost făcut ultimul pas înainte de licitația construirii...

Publicată de Corneliu Stefan pe Miercuri, 6 aprilie 2022

Conform acestuia „noua arenă va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, 343 locuri de parcare și spații pentru alimențație și comerț și va putea găzdui inclusiv partide de Champions League sau meciuri ale naționalei”.

Incredibil! Guvernul a aprobat construcția unui nou stadion de 70 mil. € într-un oraș cu o singură echipă, unde se modernizează deja o arenă!
Hotărârea de Guvern

În ciuda tuturor problemelor, în ultimii trei ani, Consiliul Județean a finanțat mereu Chindia cu aproximativ 600.000 de euro pe sezon. Primăria Târgoviște, care-și luase angajamente asemănătoare, nu a mai achitat însă, în ultimii doi ani, decât o mică parte a promisunilor.

VIDEO Imagini de arhivă cu stadiul lucrărilor la arena din Târgoviște

Citește și alte știri de actualitate: 

Tehnicianul din Liga 1 care poate rămâne fără echipă după înfrângerea din ultima etapă: „Dacă voi vreți, eu renunț. Plec!”

SERIAL GSP Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Nimic gratis! Părinții plătesc tot: antrenamente, echipament, cantonamente, visuri pierdute + Top 10 academii de copii și juniori

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
mzm1
mzm1  •  07 Aprilie 2022, 20:19

Stadion de 70 de mil. de euro, la Târgoviște? Desigur! și uite așa, incet, incet se cam lămuresc unele lucruri ciudate. Acum se vede că pomana de 6 puncte (3 in postul Crăciunului, 3 in postul Paștelui!) făcută de primăria Târgoviște pentru Dinamo a dat roade, a meritat: s-a scos de la naftalină un proiect mai vechi și se pune pe roate! Bravos, națiune! In ultimile 5 luni Dinamo a „invins o singură echipă, cea din Târgoviște! De două ori! („Victoria” cu Gaz Metan nu se pune!). Oricum, DNA ar trebui să se intrebe: de ce Stadion de fotbal (intr-un oraș mic unde există deja un stadion!) și nu spitale sau școli in oraș sau județ, ori asfaltarea străzilor, ori alimentare cu apă, ori canalizări, ori ajutoare pentru bonavi și handicapați etc., etc.!! E interesant de urmărit cine va câștiga licitația pentru construcția noului stadion. 70 de molioane, bani tataie! Și, probabil, prețul se va dubla până la final! Așa se intâmplă mereu!

steaua.libera
steaua.libera  •  07 Aprilie 2022, 19:22

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

digiserv.ro
digiserv.ro  •  07 Aprilie 2022, 17:13
Postat de catalynn pe 06 Aprilie 2022, 20:54

Timișoara merită și trebuie sa aibă un stadion modern, punct! Acolo exista tradiție, echipe care sa îl folosească, suporteri, public, chiar nu înțeleg de ce autoritățile locale nu au mișcat un deget atât timp. Unde mai pui ca se bat in piept ca “Banatu-i fruncea”…

Pai s-ar face si la Timisoara dar Timisoara nu are primar, nu are cine sa il ceara. Actualul primar este un alogen care nu are nici o treaba cu Timisoara si cu traditia locala privind sportul, pentru el nu exista sportul, de fapt pentru USR nu exista traditii...

Vezi toate comentariile (34)
Comentează