FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

De 8 ori mai puțin decât Tănase » Tavi Popescu are un salariu foarte mic la FCSB: și în Liga 2 se câștigă mai bine!

Tavi Popescu  / Sursă foto: Imago Images +18   FOTO
Tavi Popescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat joi, 10 martie 2022 09:19 / Actualizat joi, 10 martie 2022 13:09

Tavi Popescu câștigă puțin în comparație cu majoritatea jucătorilor de la FCSB, chiar dacă are cea mai bună stagiune de când joacă la profesioniști.

Gigi Becali este, în general, unul dintre patronii de cluburi cei mai darnici, însă nu e la fel de generos cu fotbalistul pe care-l consideră cel mai important din tot campionatul. 

Octavian Popescu, noua vedetă de la FCSB, primește doar 4.000 de euro lunar. „Doar” atât, în condițiile în care salariul acesta e unul dintre cele mai mici din prima ligă.

Fenomen la 19 ani! Doar 14 puști din Europa de Est sunt peste Tavi Popescu + Îi surclasează pe toți românii din ultimul deceniu
FCSB
Fenomen la 19 ani! Doar 14 puști din Europa de Est sunt peste Tavi Popescu + Îi surclasează pe toți românii din ultimul deceniu

Florin Tănase ia de opt ori mai mult decât Octavian Popescu

Toți fotbaliștii roș-albaștri cu state vechi în primul eșalon sunt plătiți cu mult mai bine. Cel mai mult câștigă căpitanul Florin Tănase, remunerat cu 30.000 de euro lunar.

Keșeru, fostul golgheter care a ajuns să nu mai prindă nici măcar banca de rezerve, încasează 25.000 de euro în fiecare lună. 

Popescu a rămas cu un salariu mic fiindcă el evoluează de puțină vreme în Liga 1. A avut evoluții încurajatoare la început, apoi a început să joace chiar foarte bine, dar Becali nu s-a grăbit să-i mărească salariul proporțional cu sumele pe care le-a pronunțat în legătură cu un transfer viitor al mijlocașului ofensiv.

Gigi e convins că va obține o sumă între 20 și 30 de milioane de euro atunci când o să-l vândă pe Octavian.

Gigi Becali: „Era uimită și nevastă-mea!”

Golul spectaculos pe care Popescu l-a marcat în ultimul minut din partida cu FC Voluntari l-a încurajat pe Becali să spere în continuare într-o afacere fantastică: 

„Am adormit după meci și a doua zi m-am trezit cu golul lui în minte. I-am spus și nevestei, a văzut și ea golul și i s-a părut incredibil. Tavi e cel mai bun din România, e un jucător în genul lui Neymar. Dar nu e ca Neymar de acum, care nu mai joacă atât de bine, el e ca vechiul Neymar!”.

Faza în care Popescu a câștigat punctele din runda trecută a fost cu adevărat una deosebită. Mijlocașul în vârstă de numai 19 ani a primit mingea și a șutat perfect de la 25 de metri. Balonul a urmat o traiectorie imprevizibilă și l-a păcălit pe portarul Mihai Popa, colegul lui Octavian din naționala de tineret. Încă un moment de adăugat în istoricul abia început al acestui fotbalist de pe urma căruia Becali e convins că se va îmbogăți

200.000 de euroa plătit FCSB atunci când l-a achiziționat pe Octavian Popescu de la Regal Sport, un club de juniori din București. Rapid și Universitatea Craiova îl mai avuseseră pe Tavi în curțile lor, sub formă de împrumut, dar nu s-au încumetat să achite atâția bani pentru un copil

+14 FOTO

Tavi Popescu a avut un impact instantaneu

Cei mai mulți jucători tineri au nevoie de o perioadă de acomodare din momentul în care sunt promovați la profesioniști, dar Popescu nu a necesitat un timp ca să se impună ca titular și ca un fotbalist foarte important în echipă.

În sezonul trecut a evoluat în 32 de partide din campionat, în prima lui stagiune ca senior, iar acum a bifat deja 26 de meciuri. Are 11 goluri marcate. 

Postul încă nu i-a fost determinat clar, a fost folosit ba ca extremă stânga, ba ca mijlocaș ofensiv într-un sistem 4-3-3, ba alături de un vârf în 3-5-2. Ca să sublinieze câtă încredere are în talentul lui Octavian, Becali l-a deposedat pe Florinel Coman de dreptul de a executa loviturile libere și l-a învestit cu atribuția aceasta pe Popescu.

Și în Liga 2 se câștigă mai bine

Popescu e depășit, ca salariu, și de fotbaliști din liga a doua. Ioan Hora, pe care tocmai l-a achiziționat Hermannstadt de la UTA, e plătit la Sibiu cu 7.000 de euro lunar. Salarii mai mari decât cel al lui Popescu mai există și la U Cluj, și la Chiajna.

Mihai Stoica e convins că situația lui Octavian va fi schimbată în curând. „Popescu are un salariu cu mult mai mic decât au alți jucători, dar el are numai 19 ani. Cu certitudine, Gigi îi va mări salariul. Deocamdată beneficiază și de alte avantaje, are o mașină pe care o folosește și prețul ei nu i-a fost oprit din contract.

Nu există niciun pericol în cazul lui, e un copil prea bun și nu simte vreo apăsare. Are prea mult bun-simț, nu încearcă niciodată să-și ridiculizeze colegii în timpul jocurilor din antrenamente. El este, pur și simplu, fotbalist! S-a născut fotbalist”, a comentat MM la Telekom Sport.

VIDEO Octavian Popescu, după golul care a salvat-o pe FCSB cu Voluntari

Citește și alte știri despre FCSB:

ANALIZĂ GSP Fenomen la 19 ani! Doar 14 puști din Europa de Est sunt peste Tavi Popescu + Îi surclasează pe toți românii din ultimul deceniu

ANALIZĂ GSP Nici istoria nu e cu FCSB! De ce roș-albaștrii pot să-și ia deja gândul de la titlu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
karatetiger
karatetiger  •  10 Martie 2022, 17:32
Postat de sergihne90 pe 10 Martie 2022, 13:55

e promitator baiatul. daca e serios ajunge la un club mare in europa.

atata timp cat incaseaza Steaua din liga 1 o suma exorbitanta pe el,poate pleca si in cosmos,nu numai in strainatate:))))

elgabri
elgabri  •  10 Martie 2022, 17:16

Pai normal ca inca nu stie sa cada ca Tanase dor progreseaza rapid are apuvaturi de trisor fotbal mai putin.

fairplayromania
fairplayromania  •  10 Martie 2022, 17:01
Postat de aikin18 pe 10 Martie 2022, 14:04

nu stie sa numere, nu stie sa citeasca, ce conteaza cat are salariul? sa ramana cu aceleasi venituri, si sa-si faca Ciobanul o pomana platindu-i ceva meditatii sa-l scoata din categoria ''***'', apoi mai discutam si despre fenomene

Claudiu Răducanu....dar la un nivel mult mai jos.....

Vezi toate comentariile (16)
Comentează