FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - RAPID, SÎMBĂTĂ, 20:15, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Teixeira îi ia locul "înfumuratului" Apostol la mijlocul Rapidului

Articol de - Publicat luni, 08 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 07 august 2011 23:18

Răzvan îl scoate din echipă pe fostul ialomiţean din cauza evoluţiilor modeste, dar şi pentru comportamentul mijlocaşului de la antrenamente

Prestaţia bună a lui Filipe Teixeira (30 de ani) din amicalul cu Sportul, cînd a şi marcat un gol fabulos, îi va aduce acestuia un loc de titular în partida cu Petrolul, de sîmbătă. Răzvan Lucescu l-a folosit pe lusitan tot meciul cu "studenţii" pentru a vedea dacă acesta stă bine din punct de vedere fizic, iar portughezul a arătat că poate fi titularizat fără probleme. Acesta îi va lua locul în primul 11 lui Iulian Apostol (30 de ani), care a dezamăgit în primele două meciuri ale sezonului şi, în plus, a avut şi un conflict cu Lucescu săptămîna trecută.

Încă de cînd a venit la Rapid, Răzvan a susţinut că pentru el toţi jucătorii sînt egali, iar zilele trecute a şi demonstrat asta, după ce l-a pus la zid pe Apostol, unul dintre fotbaliştii sosiţi vara aceasta la dorinţa tehnicianului. Întîmplarea a avut loc la începutul săptămînii trecute, la una din primele şedinţe de pregătire de după eşecul cu U Cluj (0-2).

"Încetează cu figurile!"
Spre finalul antrenamentului, Apostol, fiind foarte transpirat, i-a cerut unui jucător promovat recent de la echipa a doua să-i aducă un tricou uscat de la vestiar. În acest moment, Răzvan, supărat şi din cauza eşecului de la Mediaş, dar şi pe evoluţia elevului său din partida respectivă, a răbufnit la adresa mijlocaşului, care avusese şi o evoluţie modestă împotriva "şepcilor roşii". "Du-te tu şi ia-ţi singur! De fapt, mai bine rămîi acolo! Ce-i cu aerele astea de vedetă? Nu mai face pe figurantul!", i-a strigat Lucescu jr.
Mijlocaşul, cunoscut ca un fotbalist plin de tupeu, nu a comentat şi a părăsit în linişte terenul, însă se pare că va fi şi amendat de conducere cu cîteva sute de euro pentru comportamentul său.

124 de minute a bifat Apostol în primele două etape ale acestui sezon, de fiecare dată fiind titularizat, apoi înlocuit

Profesionist 100%
Chiar dacă are un comportament mai dificil, Răzvan Lucescu nu regretă aducerea mijlocaşului. El e cunoscut ca un fotbalist cu adevărat profesionist: nu bea alcool, nu fumează, nu pierde nopţile prin cluburi, iar la exerciţiile fizice e mai mereu printre primi. Aşa se explică şi faptul că deşi s-au certat violent, Petrescu a vrut să-l ia pe Apostol cu el în Rusia, cînd a plecat de la Unirea.

Contre şi cu Rada
În cantonamentul din Austria, Apostol a arătat că s-a acomodat cel mai repede dintre toate cele 8 achiziţii ale verii şi a impresionat prin tupeul său! La antrenamentele fizice, pe cînd jucătorii aveau de alergat, suspectîndu-l pe Marian Rada că nu e sincer cînd le spune ce timp au scos, i-a cerut acestuia cronometrul pentru a se convinge şi l-a păstrat la următoarea serie de exerciţii.

Glume cu Petre
Un alt episod care demonstrează că fostul ialomiţean e un jucător plin de tupeu s-a petrecut la revenirea în ţară din primul stagiu de pregătire al verii. Pe aeroportul din Munchen, mijlocaşul i-a băgat la "check-in" geanta secundului Cristi Petre, fără ca acesta să ştie. Pînă pe Otopeni, ajutorul lui Răzvan a crezut că bagajul fie i-a fost furat la aeroport, fie l-a uitat în autocarul închiriat. Abia la Bucureşti a aflat că totul a fost o farsă. Pancu l-a admonestat puţin pe Apostol: "Eşti nou aici şi nu ştii, dar vezi că nea Cristi are probleme cu inima! Data viitoare alege pe altcineva". Secundul Rapidului a suferit un infarct miocardic acut în 2009, la un antrenament al lui FC Braşov, unde lucra tot alături de Lucescu jr.

Ce-a făcut la Urziceni
- a fost la un pas să se ia la bătaie cu Petrescu, după ce la un antrenament n-a acceptat criticile venite din partea antrenorului.
- pe aeroportul din Glasgow, la revenirea în ţară, s-a luat la harţă cu medicul Laurenţiu Oproiu, enervîndu-se că acesta a vrut să înregistreze bagajul înaintea sa.
- Galamaz, care era şi căpitanul echipei, i-a tras două palme în vestiar, enervat fiind de tupeul acestuia din urmă.

I-au bătut pe "studenţi"
Giuleştenii au disputat sîmbătă seara, la Buftea, un meci amical în compania celor de la Sportul. Rapidiştii s-au impus cu 2-1, prin golurile reuşite de Roman şi Teixeira. Pentru formaţia din Regie a înscris Dobre. Dacă Mulţescu a menajat mai mulţi titulari, printre care Bălan şi Irimia, Lucescu jr. a rulat tot lotul pe care l-a avut la dispoziţie.

Rapid - Sportul 2-1
Au marcat: M. Roman (2), Teixeira (57) / L. Dobre (62)
Rapid: C. Straton (Drăghia, 46) - V. Creţu (Rui Duarte, 46, Oros, 70), Burcă (Marcos Antonio, 46), Oros (Glauber, 46), Ezequias (Bozovici, 46) - Grigorie (I. Apostol, 46), N. Grigore (Alexa, 46), Teixeira - M. Roman (Sburlea, 46), Cassio (Pancu, 46), Deac (Surdu, 46)
Antrenor: Răzvan Lucescu
Sportul: Ormenişan (Niculescu, 46) - Farmache (Cheţan, 85), Patrichi, D. Lung, Maxim - Ghingă (R. Ciupe, 46) - V. Lazăr, Nicola (Antochi, 88), Novac, Ferfelea (Truţă, 72) - L. Dobre (Tîrnăcop, 76)
Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Emoţii şi cu Coman
Nu doar Rui Duarte acuză probleme medicale, Dani Coman e şi el într-o situaţie asemănătoare. Toată săptămîna portarul de 32 de ani s-a pregătit separat făţă de colegii săi, iar prezenţa sa pe teren la partida cu Petrolul, programată sîmbătă seara, e incertă. La amicalul cu Sportul, Coman n-a bifat nici un minut, pregătindu-se pe un teren alăturat cu antrenorul de portari Marius Bratu.

ADVERSARI
Slask, show sub ochii lui Răzvan
Polonezii de la Slask Wroclaw au jucat ieri în a doua etapă a campionatului, reuşind să cîştige la pas, 4-0, în faţa lui Lodzki, ultima clasată. Golurile au fost reuşite de Sztylka (2), Voskamp şi Madej. Antrenorul Lenczyk a folosit următoarea echipă: Kelemen - Pawelec, Celeban, Spahic (Pietrasiak, 52), Socha - Szuszkiewicz (S. Dudek, 60), Madej, Cwielong, Gancarczyk (S. Mila, 82) - Sztylka, Voskamp. Antrenorul Rapidului a asistat din tribună şi va reveni în ţară azi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
bunicu
bunicu  •  08 August 2011, 21:43

Iar incepe Coman Bani cu talentele?

z3tis
z3tis  •  08 August 2011, 16:46

Perfect ca intra Teixeira in locul lui 'mukles'...

tingblad
tingblad  •  08 August 2011, 11:54

aleluia era si timpu bai razvane sa-l scoti pe nimicul asta tupeist

Vezi toate comentariile (11)
Comentează