FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Un antrenor român, despre posibilitatea de a antrena în străinătate: „Nu suntem bineveniți în țările civilizate”

Mihai Teja
Mihai Teja

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 11:44 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 13:33

Mihai Teja (43 de ani), fost antrenor la Gaz Metan, FCSB și Dinamo, a vorbit la GSP Live despre posibilitatea ca tehnicienii români să lucreze într-un campionat important din Europa.

Teja chiar a încercat să intre în fotbalul englez. Acesta a aplicat online pentru un post în academia lui West Bromwich Albion, echipă din liga a doua, dar nu a primit un răspuns.

Mihai Teja: „Nu suntem bineveniți în țările civilizate”

„Este foarte greu să ajungi acolo. Dar am zis: «de ce nu?». Chiar dacă fac 2-3 pași înapoi, mi-aș dori să intru, pentru ca apoi prin ceea ce fac sau prin calitatea mea, să urc la un nivel mult mai bun. Cred că dacă intri într-un sistem și ai talentul necesar, calitatea sau deprinderea necesară, poți să urci la un nivel mult mai bun. Visul meu e să antrenez în Europa, dar nu este ușor. 

De la „lotul Nețoiu” la „lotul Gaz Metan” » Cum s-a transformat Dinamo în decurs de 20 ani
DINAMO
De la „lotul Nețoiu” la „lotul Gaz Metan” » Cum s-a transformat Dinamo în decurs de 20 ani

Am aplicat pentru un post la West Brom, la academia clubului, mai mult din curiozitate, dar nu mi-a venit un răspuns. Știu că noi, românii, nu prea suntem bineveniți în țările civilizate. Chiar vorbeam cu unii agenți și mi-au spus: «Mihai, îți zic sincer, este foarte greu să intri acolo». Deci nu avem o imagine foarte bună, e clar că este greu”, a spus Mihai Teja în această dimineață la GSP Live.

Mihai Teja: „Dan Petrescu are o imagine bună în Anglia, dar nu a ajuns să antreneze acolo”

Mihai Teja a oferit chiar exemplul lui Dan Petrescu, un antrenor român important, care nu a ajuns totuși să antreneze în Anglia, deși este foarte bine văzut acolo.

150de meciuri a jucat Dan Petrescu pentru Chelsea, între anii 1996 și 2000.

 „Dacă te duci la Chelsea și spui «Dan Petrescu», lumea se ridică în picioare și tot stadionul îl aplaudă. Are o imagine foarte bună în Anglia și cu toate acestea nu a ajuns să antreneze acolo. Mai vorbeam cu el și mi-a spus: «Mihai, chiar îmi pare rău că nu am ales Anglia, Championship »”, a spus Teja la GSP Live.

Citește și: 

Doi jucători „evadați” de la Gaz Metan semnează cu CS Mioveni!

Liga 1 îl îngrijorează pe Edi Iordănescu » Studiu neverosimil: doar 3 campionate au fotbal mai sărac în ocazii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
prima_la_stanga
prima_la_stanga  •  17 Februarie 2022, 16:31

Nu sunteti bineveniti in campionatele bune pentru ca sunteti extrem de slabi valoric, nu din cauza nationalitatii. Sa fim seriosi, pe aia ii intereseaza strict valoarea. Daca esti bun, poti fi si din Afganistan - te vor cauta ei, nici nu trebuie sa te obosesti tu sa depui CV-uri.

marius_r
marius_r  •  17 Februarie 2022, 16:30

Sunt atatia fosti fotbalisti englezi care spera la acele posturi. Ce sa caute un antrenor care nu a stat pe nicaieri 2-3 sezoane sa dovedeasca ceva. Daca schimbi echipele ca pe ciorapi, ca altu’ da mai mult, NO Chance! Vezi cazuri Rooney sau Gerrard de unde au inceput. Chivu schimba echipele de tineret in Italia de ani buni si si el e bine vazut. Intai performanta, apoi pretentii!!!!

969907806361734
Nedelcu Dan  •  17 Februarie 2022, 15:24

"Tarile civilizate" fiind cele conduse de dictatura medicala si corectitudinea politica? Romanii au o vorba: "Decit codas la oras, mai bine-n satul tau fruntas". Stai acasa, pregateste-te, apoi viseaza mai mult decit West Bromwich Albion.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează