FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Țepe și impresari slabi » 3 motive pentru care Dinamo se împiedică când încearcă să transfere pe bani mulți

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2017 14:04

Marius Alexe, Paul Anton și Vali Lazăr, trei dintre cele mai importante piese de export ale lui Dinamo din ultimii cinci ani, au eșuat lamentabil în străinătate, fiecare dintre ei întorcându-se la clubul-mamă fără să fi avut realizări notabile în străinătate. 

GSP.RO prezintă trei motive pentru care Dinamo se poticnește de fiecare dată când vrea să transfere bine în străinătate:

1. Absența din Europa

Dinamo nu a mai jucat în preliminariile Europa League din 2012, iar ultima prezență în grupe datează tocmai din 2009. 

În consecință, aparițiile tot mai rare ale lui Dinamo pe scena fotbalistică europeană au determinat un interes extrem de scăzut al cluburilor din străinătate pentru jucătorii "câinilor".  Puținii jucători care au prins transferuri în străinătate au dezamăgit însă crunt: de la Torje și Alexe și până la Anton și Lazăr, niciunul nu a reușit să se impună la clubul unde a fost transferat, toți izbindu-se de discrepanța imensă dintre nivelul scăzut al fotbalului intern și rigorile tehnico-tactice ale fotbalului din străinătate.

La polul opus, un club cu pedigree-ul FCSB-ului, care a avut apariții constante în Europa, a vândut jucători pe zeci de milioane de euro doar în ultimii ani, majoritatea dintre ei confirmând la cluburile unde au plecat.

2. Lipsa unui impresar de prestigiul lui "Giovanni" Becali 

Din momentul în care Ioan Becali a fost arestat, numărul transferurilor externe al lui Dinamo a scăzut considerabil. 

Relațiile extrem de variate pe care acesta le avea în străinătate au adus banii frumoși aduși în conturile clubului după 2000, lucru care nu s-a mai întâmplat după ce Ioan Becali și-a pierdut din influență în "Ștefan cel Mare".

În plus, acesta avea capacitatea de a atrage nume importante europene pe urmele jucătorilor pe care îi impresaria. 

3. "Țepele" din prezent au scăzut credibilitatea străinilor

Sunt ani buni de când un jucător plecat de la Dinamo să fi confirmat cu adevărat în străinătate.

Drept urmare, țepele constante date de oficialii "câinilor" cluburilor de afară le-au determinat pe acestea să-și îndrepte din ce în ce mai puțin atenția către jucători din curtea lui Dinamo și, implicit, din România. 

Majoritatea jucătorilor plecați pe sume importante din "Ștefan cel Mare" s-au întors, în mod inevitabil, la Dinamo, carierele lor intrând din acel moment pe pante descendente. 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
indolentu
indolentu  •  20 Iulie 2017, 18:22
Postat de John Milne pe 20 Iulie 2017, 18:09

Pamant de Flori..... mai mult de cateva cuvinte nu meritti .

ai terminat cursa sau inca tinjesti dupa clienti?alceva mai stii?mai schimba pamintu si replicile plus meniu mai lasa fast fudu si berile ieftine

indolentu
indolentu  •  20 Iulie 2017, 18:17
Postat de bakunin pe 20 Iulie 2017, 18:08

Roaga pe cineva care e mai dotat intelectual sa-ti traduca :))) Intre timp, du-te la o scoala ajutatoare...

hehehhehehhe cam duare asa ie? :)))))))))))))))))))))))))) cum ba sa te ielimine o iechipa in inferioritate numerica si fara portar da meserie la loviturile da la 11m?ai cam treijda minute da joc plus setu da lovituri da la 11 m si un portar improvizat te ielimina.

1425838917717550
John Milne  •  20 Iulie 2017, 18:09
Postat de indolentu pe 20 Iulie 2017, 18:11

cam mult iti ia sa scrii nici macar 4 rinduri complete ilogice

Pamant de Flori..... mai mult de cateva cuvinte nu meritti .

Vezi toate comentariile (31)
Comentează