FOTBAL  »  Superliga  »  COSMIN BRUJAN (QUINTA DO PINHEIRO)

Test concludent cu Amadora

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2008 00:00

Pandurii au pierdut din nou un meci amical în compania unei echipe din primul eşalon de fotbal al Portugaliei. După ce au cedat 0-2 pe terenul celor de la Academica Coimbra, pentru Pandurii a urmat un nou test pierdut, 1-3 în faţa celor de la Estrela Amadora. Dacă în prima partidă gorjenii nu au jucat nimic, cu Estrela situaţia s-a schimbat radical. Echipa a jucat un alt fotbal, mult mai dinamic cu folosirea mai accentuată a benzilor în fazele de atac. Astfel, că şi ocaziile au fost mult mai multe.

Compacţi
Atunci cînd joci fotbal şi pierzi rămîne totuşi impresia artistică. Pandurii au arătat două feţe în meciurile cu Academica şi Estrela. La Coimbra, gorjenii nu au contat mai deloc în atac putînd consemna doar trei acţiuni de poartă. În schimb, cu Estrela situaţia a revenit la normal, aşa că oltenii au avut opt situaţii de gol din care au fructificat una singură. Echipa noastră se află încă în căutarea unei formule de joc, aşa că experimentele se află în plină desfăşurare. Antrenorul Teixeira vrea să joace într-un sistem 3-4-3, însă exersează şi alt sistem apropiat, 3-4-1-2.

În meciul cu Estrela, Pandurii au arătat ca o echipă care se poate bate de la egal la egal cu o altă trupă care se află la mijlocul primei ierarhii în Portugalia. Gorjenii au avut primele două situaţii de gol, mai întâi Yoni în minutul 8 a şutat de la 22 de metri, însă portarul advers a reţinut, pentru ca şapte minute mai tîziu Cardoso să-l angajeze în careu pe Jessui, însă atacantul nu a ajuns la timp să reia centrarea. Şi cei din Amadora au avut o oportunitate, şutul atacantului Mateus fiind reţinut de Mingote. Cea mai mare ocazie a primei părţi a aparţinut pandurilor, Orac a şutat din lovitură liberă directă de la 25 de metri, balonul uşor deviat de un fundaş advers a lovit transversala. Oltenii au mai avut două ocazii, mai întîi prin Pintasilgo, şut de la 25 de meri reţinut fără probleme de portar, şi prin Edson care a trimis balonul cu capul peste poartă din şase metri.
 
Apărarea – călcîiul lui Ahile
În partea a doua, Teixeira a schimbat echipa, aceasta devenind mult mai periculoasă în ofensivă, dar vulnerabilă în apărare. În minutul 56 Ilie Iordache a şutat din lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, însă portarul advers a avut un reflex de zile mari şi a scos mingea de sub bară. Un minut mai tîrziu a picat şi golul, dar în poarta noastră. Gafe peste gafe într-o învălmăşeală în careu, şi Obi a şutat sec pentru 0-1. două minute mai tîrziu, Iordache a fost faultat în careu, iar Cardoso a înscris nu fără emoţii. Tot extrema stîngă a pandurilor a fost actorul principal al următoarei faze petrecute în minutul 63, atunci cînd Cardoso a bîlbîit o minge în careu, însă şutul lui Adu a ocolit buturile noastre. Tot Cardoso a gafat în minutul 75, atunci cînd Obi a recuperat o minge în marginea careului şi a şutat pe lîngă Bălăeţ. Gorjenii au avut câteva tresăriri de orgoliu, însă atât Piţurcă cît şi Stromajer au trimis din 6 metri cu capul peste poarta portugheză. Ultima ocazie a pandurilor a fost consemnată în minutul 87, atunci cînd Piţurcă a şutat din careu uşor lateral stînga, mingea a rupt plasa porţii prin lateral şi a intrat în poartă. Gol turcesc pentru Pandurii, dar gol perfect regulamentar pentru Estrela în minutul 91 atunci cînd Obi a reuşit hat-trick-ul marcînd cu capul din 11 metri .
 
AMICAL
Estrela Amadora - Pandurii 3-1

Au marcat: Obi (57, 74, 90) Cardoso (60-pen)
Pandurii I: Mingote (30 Dossey) - Ad. Rusu, Anilton, Chibulcutean - Yoni, Jackson (30 Pintassilgo), Marco Soares, Cardoso - D. Orac - Jessui, Edson
Pandurii II: Dossey (60 Bălăeţ) - A. Rus, Ad. Rusu, Cardoso - Popete, Pintassilgo, I. Iordache, Grecu - D. Orac - Al. Piţurcă, Aboubacar
Estrela Amadora: Felipe Medes (46 Nelson) – Wagnao, Fernando, Pedro Penelo (46 Viveiros) – Edu Silva, Celestino, Goiamira (46 N’Didye), Marco Paulo (46 Moreno) – Jeremiah (46 Adu), Benedict (46 Obi), Mateus.

Articol publicat pe 24 ianuarie 2008

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează