FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Thomas Neubert SUPERSTAR! Record stabilit de Becali pentru adevăratul șef FCSB: niciodată în istoria Ligii 1 nu s-a întâmplat asta

Thomas Neubert, cu mustață, sărbătorind un titlu cu FCSB la ultimul mandat
Thomas Neubert, cu mustață, sărbătorind un titlu cu FCSB la ultimul mandat

Articol de , - Publicat miercuri, 22 iulie 2020 08:08 / Actualizat miercuri, 22 iulie 2020 10:36

Datele din contractul pe care l-a semnat germanul Thomas Neubert cu FCSB îl fac cel mai important om din conducerea tehnică: salariu de 10.000 de euro, bonus de 50.000 de euro pentru grupele europene, clauză de reziliere de 300.000 de euro.

Becali l-a readus pe Thomas Neubert, 39 de ani, și face tot posibilul să nu-l mai piardă pe german. Cum a blindat colaborarea cu Tommy: contract valabil până în 2023, cu o clauză de reziliere în valoare de 300.000 de euro.

Prețul ruperii acordului e valabil în ambele sensuri, Neubert trebuie să-l achite dacă vrea să plece, FCSB e obligat să-i dea banii dacă vrea să-l demită înaintea termenului-limită.

CFR campioană, Dinamo se salvează lejer! Clasamentul propus de LPF ar răsturna situația actuală: unde s-ar clasa FCSB

Îi depășește și pe fotbaliștii FCSB! 

Statutul special de care beneficiază Thomas în club este ilustrat și de salariul pe care i l-a acceptat Gigi: 10.000 de euro lunar, dublu față de cât câștigă antrenorul principal Anton Petrea și despre trei ori mai mult decât încasează un colaborator obișnuit. Secundul Ovidiu Petre și antrenorul de portari Marius Popa au câte 3.000 de euro lunar.

De când Becali a înjumătățit salariile jucătorilor, o măsură valabilă în perioada 1 martie-30 septembrie, nici fotbaliștii nu mai primesc atâția bani câți ia Neubert! Florin Tănase câștigă 8.500 de euro lunar, tinerele vedete Man și Coman au câte 7.500 de euro.

Germanul va avea ocazia să-și sporească veniturile în sezonul următor, cu condiția ca FCSB să prindă un loc în grupele unei competiții europene. Indiferent dacă echipa ajunge în grupele Europa League sau în ale Champions League, Thomas mai încasează un bonus de 50.000 de euro, pe lângă salariul anual de 120.000 de euro.

Starul asistenților: record în Liga 1, nimeni nu a luat așa mulți bani ca Neubert

Neubert a devenit, odată ce a semnat contractul acesta, cel mai bine plătit preparator fizic din istoria campionatului. În mandatul trecut de la FCSB, el primea 8.000 de euro lunar. Acum are cu două mii în plus și se află într-o situație în care nu se mai găsește vreun alt specialist de genul acesta, adică să câștige mai mulți bani decât ia antrenorul principal.

În majoritatea cluburilor există cazuri în care fotbaliștii sunt plătiți mai bine decât este antrenorul principal, dar nu se întâmplă ca A1 să-i fie inferior, ca salariu, preparatorului fizic, un angajat care se află, în schema staff-ului tehnic, în subordinea sa.

Germanul a căpătat însă tot ce a cerut în negocierea cu Becali fiindcă a revenit la București ca o vedetă chemată să repare o echipă defectă, nepregătită.

Ultima oară, Becali și Neubert s-au judecat 

Neubert a mai înregistrat două mandate la FCSB. În primul a venit cu Reghecampf în 2012, au câștigat împreună două titluri de campioni și au plecat după aceea la Al Hilal, din Arabia Saudită. S-au întors în decembrie 2015 și aveau să se despartă după o jumătate de an. Ofertat de ȚSKA Sofia, Thomas a rupt contractul cu FCSB și a semnat cu bulgarii. Becali și oamenii lui l-au dat în judecată pentru că ar fi reziliat fără drept actul. 

Clubul a câștigat procesul, numai că despăgubirea a fost infimă față de cât ceruse. În loc de 300.000 de euro, cât sperau bucureștenii să-i ia lui Neubert, preparatorul fizic a avut de achitat numai 6.000 de euro. Astra a devenit campioană la capătul acelei stagiuni. Reghecampf a mai rămas pentru un sezon, pe care l-a pierdut din nou, atunci în favoarea Viitorului.

Insistă că nu face minuni 

Steliștii l-au readus pe Neubert și l-au prezentat ca pe o vedetă, însă neamțul a ținut să precizeze, imediat cum s-a întors la București, că este exclus s-o transforme pe FCSB în forța pe care el și Reghecampf o construiseră în perioada 2012-2014: „Deocamdată nici nu avem timp pentru pregătire fizică, din moment ce sunt meciuri de jucat". 

Rețeta cu care Thomas a construit-o pe FCSB în urmă cu opt ani n-a fost una foarte complicată, doar i-a convins pe jucători să muncească mai mult decât lucrau înainte. Chipciu a povestit recent că l-a întâlnit pe Neubert cu ocazia unui cantonament pe care Alex îl parcurgea cu Slavia Praga, iar germanul cu echipa lui se aflau în zonă: „I-am spus că dacă l-aș mai nimeri acum la echipa mea n-aș mai fi capabil să fac tot efortul pe care-l făceam în 2012!". 

Influența lui Neubert asupra formei fizice a roș-albaștrilor îl impresionase pe Ilie Dumitrescu: „Eu n-am mai văzut o echipă românească în stare să-i domine, ca forță, pe străini de calibrul celor de la Ajax și de la Chelsea!".

Citește și alte știri despre FCSB:

Duckadam mesaj dur pentru jucătorii FCSB: „Spun ce vreau la TV! Nu mă duc să beau bere cu ei ca să fim prieteni”

Florin Tănase i-a dat o replică ironică lui Marcel Pușcaș: „La Berceni nu ajunge tramvaiul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
cneius
cneius  •  22 Iulie 2020, 15:26

Becali ne demonstreaza, din nou, cit de "destept" este. Ce a facut Reghe in al doilea mandat ? Nimic.... I-au avut pe Budescu si Alibec la echipa si ce au cucerit ? Nimic... Acum crede ca va lua campionatul cu Buș....

supereduardo10
supereduardo10  •  22 Iulie 2020, 12:19

***. Noroc ca metoda nu merge de multe ori. Nea Jiji chiar crezi a dacă schimbi sângele la gloabe și le dai jăratec se transforma în mustangi? :)))) Ai furat destul cu metoda asta 2 ani

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tandd
tandd  •  22 Iulie 2020, 12:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează