FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

GSP LIVE VIDEO „Ți s-a spus să semnezi cu Anamaria Prodan pentru a juca în echipa lui Reghecampf?” » Reacția sugestivă a unui fost jucător de la FCSB

Articol de - Publicat luni, 10 august 2020 13:39 / Actualizat luni, 10 august 2020 15:33

Mihai Răduț (30 de ani) a vorbit la GSP Live despre momentul venirii lui Laurențiu Reghecampf la FCSB, în 2012, și despre modul în care i s-a propus să semneze un contract de impresariat cu soția antrenorului, actuala finanțatoare de la Hermannstadt, Anamaria Prodan Reghecampf. 

În 2012, Răduț era de două sezoane în curtea Stelei, însă după ce a jucat meci de meci pentru antrenorul care-l transferase, Victor Pițurcă, mijlocașul ofensiv devenise o eternă rezervă. În acea vară, Răduț a ratat o șansă mare de a intra în nucleul jucătorilor cu care Laurențiu Reghecampf, antrenorul venit de la Chiajna, avea să ia două titluri la pas. 

„Eu voiam deja să plec. Putea să vină și Mourinho, mă gândeam doar la plecare. Aveam prieteni la Pandurii, voiam să merg acolo, îmi plăcea stilul de joc. Dovadă că am fost acolo și am terminat pe locul 2. Am vrut să rămân la Pandurii și în vara lui 2013, dar mi-au zis cei de la Steaua că au nevoie de mine. M-am întors și a fost la fel, nu prea am jucat.  Nu am înțeles de ce nu prea jucam. Mă întorsesem de la vicecampioana României, jucasem contra Stelei, cea mai bună echipă de departe în Liga 1 la momentul ăsta, dar la Târgu Jiu nu prea au înțeles ei ce s-a întâmplat, i-am luat într-o vijelie. Am revenit la Steaua și am rămas tot pe bancă”. 

VIDEO Mihai Răduț despre perioada petrecută la Steaua: „Am fost nefericit. Lumea mă compara cu Pele, dar jucam foarte puțin”

 Aveau probabil niște jucători pe care i-au considerat mai buni sau mai de perspectivă, dar niciunul nu venise de la nivelul meu
- Mihai Răduț

„Am fost întrebat dacă vreau să semnez cu Anamaria Prodan”

Întrebat dacă faptul că lucra cu impresarii Ioan și Victor Becali, rivalii Anamariei Prodan, soția lui Reghecampf, a contat în decizia antrenorului de a nu-l titulariza, Răduț a evitat să intre în detalii, însă reacțiile sale au fost mai sugestive decât cuvintele. 

VIDEO Mihai Răduț: „Perioada de la Steaua nu a fost bună pentru mine, m-a ținut pe loc”

- Ai încercat să discuți cu Reghecampf?
- Nu am discutat foarte mult. Sunt timid în primul rând, sunt și un pic orgolios. Dacă el nu mă folosea, nu consideram să-i cer explicații. Când sunt nedreptățit tac și sufăr în mine. 

-Nici el nu explica…
- Nu dădea foarte multe explicații. Steaua era într-o formă foarte bună și era dificil să-i cer explicații când echipa juca foarte bine și câștiga meci de meci. Ce să-i zic?! “De ce nu joc eu?”. Ar fi spus Reghecampf: “Vezi că am 12 puncte avans”. 

- Pe cine aveai impresar?
- Pe Giovanni (n.red. - Becali).

- Crezi că asta a avut vreo legătură cu faptul că nu erai folosit?
- (Râde) Nu… Nu știu…Nu cred. Adică nu vreau să comentez. Nu știu exact.

- Aștept un răspuns sincer. Ai fost întrebat atunci: “Nu vrei să semnezi cu Anamaria Prodan și să joci?”
- Mi s-a terminat contractul cu frații Becali, lucram cumva pe prietenie. Eram fără impresar. Normal, am fost întrebat dacă vreau să semnez cu Anamaria, am și făcut-o chiar în sezonul ăla (n.red. - 2013-2014). Am fost întrebat o dată, am zis că mă gândesc, apoi mi s-au mai adresat o întrebare, două, trei și am zis că semnez. Am semnat cu Ana, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu a avut efect, dar nici nu mă gândeam la asta. Eu voiam să joc considerând că merit să joc. Apoi, am și rupt contractul după câteva luni. Mi-am dat seama că nu-mi doresc să fiu legat de un contract. Dacă venea vreo ofertă, sunt rezonabil și sănătos încât să colaborez cu toată lumea care vrea să mă ajute.

- Ți s-a sugerat că dacă semnezi cu ea ai putea juca mai mult?
- (Ezită și râde amuzat) Nu-mi mai aduc aminte. Am uitat. Mi s-a propus să semnez cu ea, am acceptat și după câteva luni am rupt contractul. 

Mărturia unui jucător: șantajat să semneze cu soția lui Reghe 

În trecut, mai mulți oameni din fotbalul românesc au povestit că antrenorului Laurențiu Reghecampf condiționa titularizarea  jucătorilor de obligația de a semna un contract de impresariat cu soția sa agent. Alin Stoica, fost fotbalist la Chiajna, a declarat pentru Gazeta Sporturilor: „Ca să joc, Reghe mi-a cerut să semnez cu Anamaria Prodan, plus 25 la sută din contract. I-am refuzat și a trebuit să plec”.

 Fostul primar din Snagov, Apostol Mușat (omul care a creat echipa la care Reghecampf și soția sa au lucrat la finele anilor 2000), a dezvăluit și el: „„Nu puteai să joci la Snagov dacă nu o aveai pe ea impresar”.

Țin minte că după ce am plecat definitiv de la Steaua la Pandurii, am vorbit cu cineva din conducere de la Steaua și ei încă mai credeau că sunt împrumutat la Pandurii sau că mai au procent dintr-un viitor transfer. “Lasă că mai avem jumătate din tine!”. Le-am zis: “Am vorbit cu Luțu și am luat actele de la Gigi să plec definitiv”. “Nu, nu are cum! Cum să te lase să pleci definitiv?!” I-am zis: “Nu mai aveți nimic! Am plecat de tot”.
- Mihai Răduț

VIDEO. Mihai Răduț despre perioada petrecută la Steaua: „Am fost nefericit. Lumea mă compara cu Pele, dar jucam foarte puțin”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

EXCLUSIV Interzis la FCSB din cauza Ginei Pistol: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”

EXCLUSIV Situație de neînțeles la FCSB: jucătorii sunt buni, echipa e slabă + cum i-a pierdut Gigi Becali pe cei mai buni fotbaliști din Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
mafa
mafa  •  11 August 2020, 06:28

Asta o sa ajunga ca tata Jean,la butoane...I-ati dat nas si se va sterge cu el la cur.

romeverest
romeverest  •  10 August 2020, 20:37

Va surprinde afirmatiile lui Radut ?? Toata lumea, cu exceptia ziaristilor din grupul Prodancai, stiau faptul ca niciun jucator nu putea juca titular la Steaua, si apoi Fcsb, daca nu semnau imediat cu sotia-impresar !! Oare cand se sfarseste odata aceast fragrant conflict de interese ?? De ce oare aceste *** se intampla doar in fotbalul romanesc ??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ciollo
ciollo  •  10 August 2020, 20:13

Pe vremuri, cancerul footbal-ului se numea familia becali (Victor, Ioan si Gigi). Acum, noul cancer se numeste fufa si pap1to1ul 'Reghe'... Sa traiesti, romanie!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează