FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

EXCLUSIV VIDEO Fostul jucător de la FCSB, Dinamo, Rapid și Craiova se destăinuie într-un interviu pentru GSP: „Două momente pe nu le voi putea uita niciodată”

Tiberiu Curt. Foto: Instagram
Tiberiu Curt. Foto: Instagram

Articol de , - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 12:37 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 12:43

Tiberiu Curt, 47 de ani, vicepreședintele celor de la Farul Constanța și fost fotbalist important al Ligii 1, rememorează amintiri de pe vremea când evolua la granzii campionatului.

Cu o carieră de invidiat, în care a evoluat pentru echipe precum Farul, FC Național, Craiova, Rapid, Steaua și Dinamo, Tiberiu Curt, ajuns acum în conducerea clubului patronat de Gică Hagi, vorbește despre modul în care lucrează cu „Regele” și povestește episoade petrecute în cariera de jucător.

Deian Sorescu, prezentat la FCSB! Ce salariu va câștiga la formația roș-albastră + Primele declarații: „Am venit la o echipă mare”
FCSB
Deian Sorescu, prezentat la FCSB! Ce salariu va câștiga la formația roș-albastră + Primele declarații: „Am venit la o echipă mare”

Tiberiu Curt: „Hagi este un perfecționist”

-Cum este să lucrați cu Gică Hagi?
-Așa cum îl știe toată lumea, Gică este un perfecționist, vrea ca toate lucrurile să fie făcute cu maximum de responsabilitate și profesionalism. Acest lucru este un motiv de bucurie atât pentru mine, cât și pentru toată lumea, pentru că ne aliniem toți la obiectivele pe care ni le-am propus și dăm toți maximum ca să le îndeplinim. 

- Ce reprezintă Gică Hagi pentru dumneavoastră?
- Pentru mine este un idol, a fost idol încă din copilărie. Am jucat cu el la echipa națională, am fost coechipieri, și faptul că acum lucrăm împreună este o mare bucurie pentru mine.

- Sunteți la clubul dumneavoastră de suflet, înainte să fiți în conducere, la Farul ați debutat ca jucător în Liga 1.
- Aici m-am format ca junior, am debutat în Liga 1 și în momentul în care am fost transferat am fost transferat pe cea mai mare sumă de la acea vreme, care a ajutat clubul foarte mulți ani după, iar pentru mine a fost o mare fericire că am contribuit la dezvoltarea lui.

- Mai țineți minte anul în care ați debutat?
- Am debutat în 1993, în toamnă. Eram mai mulți juniori în lotul echipei mari. Am fost o generație de excepție, cred că am jucat 4 sau 5 la echipa mare. Am avut mari emoții, însă după ce am jucat primul meci am început să fiu titular în toate celelalte și am strâns multe partide în cei doi ani în care am jucat aici.

Tiberiu Curt: „Cea mai frumoasă atmosferă a fost la FC Național”

- Sunteți unul dintre puținii fotbaliști care se pot lăuda că au jucat la cele mai importante echipe din România. Farul, Rapid, Craiova, Steaua, Dinamo.
-Da, am avut privilegiul să joc la toate echipele de top ale României. Chiar și FC Național, în perioada în care am jucat și antrenor era Cosmin Olăroiu, a fost o contracandidată la titlu până în ultima etapă, până la acel meci de la Craiova unde am luat bătaie. Peste tot am avut obiective mari, am fost tot timpul obișnuit cu presiunea, știu ce înseamnă să joci la nivel mare în România și sunt bucuros că am făcut o cariera decentă în Liga 1.

319 meciuria jucat Tiberiu Curt în Liga 1

-La ce echipă v-ați simțit cel mai bine? Unde era cea mai frumoasă atmosferă?
-La toate echipele m-am simțit bine. Peste tot am avut colegi cu care țin în continuare legătura. Mulți sunt în funcții de conducere sau antrenori și ne auzim tot timpul la telefon. Pot spune că perioada cea mai prolifică a fost la Steaua, unde am câștigat două titluri de campion, chiar dacă am jucat mai puțin pentru că am avut o accidentare. Ca atmosferă, a fost la FC Național, cu toate că erau condiții destul de grele financiare. Am făcut atunci un grup foarte unit și zic eu că am realizat lucruri mari pentru „Parcul cu Platani”

- Antrenor atunci era Cosmin Olăroiu...
- Da, era Olăroiu. Apoi a venit și Water Zenga, Gino Iorgulescu era președinte în toată această perioadă. Am jucat o finală de Cupă, am fost aproape să câștigăm titlul, am făcut lucruri frumoase pentru acea perioadă în fotbalul românesc.

- Care ar fi un Top 5 al fotbaliștilor alături de care ați jucat în carieră?
- Păi, deja am spus de Gică Hagi, am jucat și cu Gică Popescu la echipa națională. Practic, am jucat cu cei mai mari fotbaliști ai României. Nu aș vrea să fac un top, însă cred că dacă i-am zis pe primii doi e de ajuns. Restul au fost mari fotbaliști.

14 goluria reușit Tiberiu Curt în Liga 1, în 319 meciuri

Tiberiu Curt: „Două momente pe nu le voi putea uita niciodată”

- Ca antrenor, Cosmin Olăroiu este favoritul?
- Da, cu Cosmin am făcut lucruri foarte bune. Apoi Zenga, pe care l-am avut și la Steaua. Sorin Cârțu a fost și el un antrenor cu care am colaborat foarte bine și care a crezut mult în mine la Craiova, Florin Marin e cel care m-a debutat în Liga 1 și pe care l-am prins apoi și la Dinamo în ultima parte a carierei. Sunt antrenori care au fost determinanți în cariera mea și consider că sunt tehnicieni de mare valoare în fotbalul românesc. Să nu uităm și de Victor Pițurcă, pe care l-am avut și la naționala de tineret, și la Steaua. Mai e și Anghel Iordănescu... Dacă stau să îi enumăr sunt toți din Top 10 al fotbalului românesc.

- V-a rămas vreo amintire care v-a marcat, cu vreun antrenor?
- Nu am amintiri marcante cu vreun antrenor. Pur și simplu am încercat să fiu cât mai profesionist posibil de-a lungul carierei mele, am încercat să mă antrenez cât mai bine și nu am avut probleme cu antrenorii. Un moment care m-a marcat a fost finala pierdută cu Rapid contra celor de la Petrolul. Chiar m-am întâlnit cu Fane Preda, antrenorul nostru cu portarii, și rememoram atmosfera de pe Stadionul „23 August”. Nu ne așteptam să pierdem acel meci, eram foarte convinși că vom aduce Cupa în Giulești. Nu s-a întâmplat, a fost un moment de mare tristețe. Am trecut peste el, însă îmi va rămâne mereu în memorie.

- Finala de Cupă din 1995, pierdută de Rapid la penalty-uri. E unul dintre marile regrete ale carierei dumneavoastre?
- A fost primul regret și am mai avut campionatul pierdut cu FC Național la Craiova, când tot așa, stadionul era plin și ne susțineau pe noi. Așa a fost atunci situația. Jucau foarte mulți jucători împrumutați sau veniți de la Dinamo la Craiova și oamenii își doreau să câștigăm campionatul, însă nu a fost să fie. Sunt două momente pe care nu le voi uita niciodată, însă sunt foarte plăcute în același timp.

Tiberiu Curt: „Meciul împotriva lui Ronaldinho e favoritul meu”

- Ați jucat destule meciuri și în cupele europene. Aveți unul favorit?
- Cel contra lui Ronaldinho la Paris, împotriva celor de la PSG. Era cel mai în vogă jucător, apoi a plecat la Barcelona. Atunci am simțit că joc împotriva celui mai mare fotbalist din lume în acel moment. Cred că am făcut o impresie destul de bună. Chiar dacă am pierdut cu 1-0 cred că nu am făcut de râs fotbalul românesc.

- La echipa națională aveți doar două selecții. Care e motivul pentru care nu ați jucat mai mult?
- Țin minte bine și acum momentul. Chiar atunci când începusem să fiu selecționat în lotul național și să fiu prezent constant am suferit o accidentare care m-a tras destul de mult în jos. Am pierdut și Campionatul European de tineret, unde am fost titular în toate meciurile din preliminarii. Am avut din cauza accidentării un regres în carieră, dar m-am revanșat apoi și am reușit să revin la forma în care m-am consacrat, însă nu am mai reușit să ajung și la națională.

Fostul jucător de la FCSB, Dinamo, Rapid și Craiova se destăinuie într-un interviu pentru GSP: „Două momente pe nu le voi putea uita niciodată”
Tiberiu Curt, în tricoul Stelei

CV Tiberiu Curt

  • Născut: 26.04.1975
  • A evoluat în Liga 1 pentru: Farul (1992/93, 1993/94, 1994/95), Rapid (1994/95), U Craiova (1995/96, 1996/97, 1997/98), FC Național (1998/99, 1999/00, 2000/01, 2001/02, 2002/03), FCSB (2003/04), Dinamo (2005/06)

Citește și:

Nicolae Dică, prezentat oficial la CS Mioveni

Fotbal printre căpșuni și salate! Imagini inedite din dronă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  15 Ianuarie 2023, 10:12
Postat de kordell pe 14 Ianuarie 2023, 17:42

Mare "folbalist" si asta .

si tu ce esti ma? un nimeni!

boris15
boris15  •  14 Ianuarie 2023, 23:39
Postat de roost.eradevar.at pe 14 Ianuarie 2023, 13:59

Fostul jucator de la fecesebe care de fapt a jucat la Steaua. Sunteti perfectionisti si voi !!!

Nu , a jucat la sc fc fcsb sa, nu la Steaua!

creeperno807
creeperno807  •  14 Ianuarie 2023, 22:35

Bravo lui

Vezi toate comentariile (6)
Comentează