FOTBAL  »  Superliga  »  BILANȚ

„Timpul trece, leafa merge” » Au păcălit și 2023: TOP 10 cele mai crunte dezamăgiri din Superliga

David Miculescu încă nu confirmă la FCSB
David Miculescu încă nu confirmă la FCSB

Articol de - Publicat duminica, 31 decembrie 2023 10:00 / Actualizat duminica, 31 decembrie 2023 10:32

Liviu Manolache, statisticianul Gazetei Sporturilor, alcătuiește la finalul anului un TOP 10 al jucătorilor din Liga 1 care au dezamăgit crunt sau care au prins în continuare contracte pe prima scenă în ciuda realizărilor infime.

Schimbare la nivel înalt la Dinamo! Decizie de ultima oră luată de șefii „câinilor”
DINAMO
Schimbare la nivel înalt la Dinamo! Decizie de ultima oră luată de șefii „câinilor”

10 dezamăgiri în Superliga anului 2023

Mihai Răduţ (FC Voluntari) » „Timpul trece, leafa merge” este definiţia perfectă pentru modul cum, de ani buni, Răduţ tratează fotbalul. Văzut de Victor Piţurcă drept o mare speranţă prin 2010, mijlocașul a schimbat multe echipe, fără să rămână în memoria microbiştilor cu vreo realizare notabilă. A ajuns în 2022 la FC Voluntari, locul perfect unde poţi veni şi pleca zilnic de la muncă fără să te întrebe cineva despre performanţe. Un gol / zero assist-uri în 33 de meciuri!

Adrian Petre (FC Hermannstadt) » Probabil cea mai mare prabuşire dintre toţi fotbaliştii care au participat în 2019 la Euro U21, când tricolorii mici au ajuns până în faza semifinalelor. Cu ultimul gol marcat la nivel de primă ligă în iulie 2022, Petre a încheiat 2023 pus pe liber de către Hermannstadt, unde nu a prins decât 3 jocuri în ediţia curentă de Superligă.

Alexandru Işfan (Universitatea Craiova) » La un an distanţă de la transferul său de la FC Argeş, „marea lovitură” Işfan candidează cu şanse reale la titlul de cel mai slab jucător achiziţionat de Universitatea Craiova în „era Mihai Rotaru”. O singură pasă de gol pe prima scenă în 2023, an competiţional în care a primit nenumărate ocazii din partea tuturor antrenorilor trecuţi pe la gruparea alb-albastră.

„Timpul trece, leafa merge” » Au păcălit și 2023: TOP 10 cele mai crunte dezamăgiri din Superliga
Alexandru Ișfan, foto: Imago

Neluţ Roşu (Dinamo) » „Xavi de Chiajna” a ajuns la 30 de ani, a depăşit 200 de prezenţe pe prima scenă (9 echipe / 208 meciuri / 17 goluri / 9 assist-uri) şi a rămas doar cu laudele lui Ionuţ Chirilă. În rest, un singur meci de referinţă în toată cariera lui în Superligă, Concordia - Săgeata Năvodari 4-0, din noiembrie 2013, când a contribuit la 3 dintre cele 4 goluri. Şocant sau nu, deşi este prezentat drept un jucător cu gleznă fină, ultima pasă decisivă în principala competiţie internă a reuşit-o în august 2018 (Concordia - Astra 0-3)!

Billel Omrani (FCSB / Petrolul) » După ce Petrescu a scos tot ce-i mai bun din fotbalistul Omrani, Gigi Becali l-a transferat în 2022 la FCSB, crezând că bifează un transfer important. Nu a fost aşa, din contra. Cu doar două goluri marcate, dintre care unul în 2023, a fost pus pe liber de către patronul roş-albaştrilor la finalul sezonului 2022/23. Neașteptat, algerianul şi-a mai găsit un angajament, la Petrolul, unde s-a remarcat doar cu kilogramele în plus.

Ricardo Grigore (Dinamo) » Component al lotului Euro U21 - Italia 2019, „Rici” nu a confirmat nici până azi, deşi a primit nenumărate şanse. A retrogradat cu Dinamo în 2022, s-a transferat la FCU Craiova, unde nu s-a impus, apoi la Petrolul, pentru a bifa doar 3 apariţii. A revenit în vară la Dinamo, însă doar pentru a fi, de cele mai multe ori, rezervă.

David Miculescu (FCSB) » Unul dintre cele mai scumpe transferuri realizate de Gigi Becali, Miculescu lasă impresia că doar banii plătiţi pe el îl mai ţin la FCSB. În tot anul 2023, realizările lui pe prima scenă reprezintă numai două goluri şi un assist. Extrem de puţin!

Romario Benzar (UTA / FC Botoşani) » Campion cu Viitorul în 2017, când a şi condus echipa lui Hagi din postura de căpitan, apoi transferat de FCSB, unde s-a impus ca titular, a plecat în 2019 la Lecce. Din acel moment a început declinul lui. Anul 2023 l-a găsit la UTA, care i-a reziliat contractul în vară, şi l-a încheiat la ultima clasată, FC Botoşani.

Sergiu Buş (Poli Iaşi) » Cu un singur sezon decent în toată cariera pe prima scenă din România (2019/20, Gaz Metan - 10 goluri), vârful de 31 de ani a prins şi în 2023 două contracte în SuperLigă, unul cu Chindia (0 goluri), celălalt la Poli Iaşi, pentru moldoveni marcând doar un gol în 14 meciuri.

Ionuţ Peteleu (CFR Cluj / U Cluj) » Deşi a debutat în Liga 1 în urmă cu 11 ani, a fost un jucător de bază doar la Săgeata Năvodari. Chiar şi aşa, a prins mereu contracte, ba chiar a fost în lotul CFR-ului în 3 sezoane în care clujenii au câştigat titlul. În vară, gruparea din Gruia l-a cedat rivalei din oraş, dar nici la Universitatea nu a devenit un fotbalist important. A bifat doar 6 meciuri în tricoul „şepcilor roşii”, în ultimul, chiar contra CFR-ului, fiind printre cei mai slabi de pe teren.

VIDEO. Câștigătorii campaniei „Donează sănătate, câștigă bucurie” s-au întâlnit cu jucătorii de la CFR Cluj

Mai multe articole de actualitate din Liga 1:

„Bora” anunță câte goluri vrea să dea la Rapid în acest sezon: „Pentru adversari, sunt «urât»! Am un șut foarte puternic”
RAPID
„Bora” anunță câte goluri vrea să dea la Rapid în acest sezon: „Pentru adversari, sunt «urât»! Am un șut foarte puternic”
Cine e Codruț Sandu, portarul în care Rapid își pune speranțele: competitiv la atletism, are 1,91m la 17 ani!
RAPID
Cine e Codruț Sandu, portarul în care Rapid își pune speranțele: competitiv la atletism, are 1,91m la 17 ani!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
istet10
istet10  •  01 Ianuarie 2024, 20:32
Postat de albalbastru72 pe 31 Decembrie 2023, 21:41

Cea mai mare tzeapa e Octavian zer0 Popescu.An bun sa aveti.

Cat a costat ala?

ccc23
ccc23  •  01 Ianuarie 2024, 04:10
Postat de whiteman pe 31 Decembrie 2023, 16:54

asa ai spus si despre man si l-am dat cu 13 milioane de euro. sa spui ca miculescu nu are talent si fizic de super fotbalist,este o prostie mare.

fizic da ..talent…e ca o rata beata…moale..dribling nu..viteza nu…poate doar detenta si lovitura de cap bunicele

albalbastru72
albalbastru72  •  31 Decembrie 2023, 21:41

Cea mai mare tzeapa e Octavian zer0 Popescu.An bun sa aveti.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează