FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cifrele nu mint » Ceruți insistent în echipă, tinerii de la Dinamo au evoluții dezastruoase în acest sezon

Tinerii de la Dinamo au evoluții dezastruoase în acest sezon! +17   FOTO
Tinerii de la Dinamo au evoluții dezastruoase în acest sezon!

Articol de , - Publicat miercuri, 03 martie 2021 07:22 / Actualizat miercuri, 03 martie 2021 12:18

DINAMO. Cifrele InStat ale sezonului îi contrazic pe dinamoviștii care cer să se mizeze mai mult pe tinerii din propria pepinieră în ofensivă.

Dinamo e în criză profundă. „Haita” e KO. De la birouri haosul s-a extins dramatic și pe gazon, în acest an, iar ultimul 0-5 cu Viitorul și cifrele o devoaleză în toată „splendoarea” ei:

  • 1 punct, din 15 posibile, în ultimele 5 meciuri 
  • 0 goluri în ultimele 441 de minute disputate în Liga 1 
  • 2 reușite în ultimele 7 meciuri oficiale: una din penalty, marcat de Sorescu, cu UTA, în campionat, cealaltă, înscrisă de Nemec, în urma unei lovituri libere, contra FCSB-ului, în Cupa României.

În cercurile „câinilor”, de la suporteri și până la foste glorii apropiate grupării, se discută tot mai mult și mai apăsat despre șansa care ar trebui acordată în ofensivă tinerilor crescuți în propria curte, în detrimentul unor străini rudimentari, aduși în ultima vreme, gen Morsay sau Nepomuceno. Ideea nu este deloc rea, mai ales în vremuri de criză, când orice bănuț contează, iar Dinamo mai are trei săptămâni să strângă 800.000 de euro pentru licență.

Și tinerii au dezamăgit la Dinamo!

Problema este că nici puștii încercați până acum de Jerry Gane, vorbim de cei de la mijloc în sus, n-au dat satisfacție. Cifrele puse la dispoziție de InStat sunt de necontestat în acest sens. Toți aceia care au beneficiat de mai multe ocazii de a juca, în speță Mihaiu, Bani, Borcea, Moldoveanu și Măgureanu, au adunat împreună zero goluri, un assist și 4 ocazii în această stagiune! 

Rău stau și la șuturi. Cu toții, ei au expediat doar 22 de șuturi spre porțile adverse de la începutul sezonului. Dintre acestea, alt aspect dezolant, numai 9 au fost cadrate. Iar în ceea ce privește indicele InStat (suma parametrilor de performanță), toți se află în coada lotului. Cel mai bun este al lui Mihaiu, 211, mai mare decât al lui Morsay (206), dar mai mic decât al lui Nepomuceno (212). 

Cifrele nu mint » Ceruți insistent în echipă, tinerii de la Dinamo au evoluții dezastruoase în acest sezon

258e cel mai mare indice InStat reușit de un jucător al lui Dinamo în acest sezon: Borja Valle. Dar spaniolul a plecat demult

253e indicele InStat cel mai bun în acest moment de la Dinamo, realizat de Paul Anton și de Diego Fabbrini

Gabi Răduță, despre tinerii lui Dinamo: „Nu au continuitate” 

Gabi Răduță a fost cel mai vocal în a-i cere pe tinerii dinamoviști în echipa roș-albilor, fostul șef al Academiei susținând că ei sunt crescuți în spiritul „câinilor” și ar putea produce bani pentru bugetul viitor al clubului

„Ei sunt foarte talentați, dar nu au continutate: Borcea, Bani, Măgureanu, Crețu. Dacă joacă o dată la 6 luni, nu pot da randament bun. Dar, din păcate, văd că pe acești tineri nu îi mai susține nimeni. Vin alții, mai netalentați ca ei, fac un antrenament după ce au coborât din avion și intră pe teren. Normal că și tinerii au frustrări, că ei simt la antrenamente cine este fotbalist. Și chiar dacă joacă prost, ăia aduși de peste mări și țări joacă! 

Ăștia noi sunt, unii, de Fotbal la Maxx. Unul dă în cap la minge! Puștii noștri au crescut într-un mediu bun, în spiritul Dinamo și, chiar dacă sunt ademeniți la alte cluburi, își doresc să poarte tricoul alb-roșu", a comentat Răduță pentru GSP. 

Gabi Răduță: „Îi bagi 3 minute și vrei să rupă norii?!”

După ce a lecturat articolul, fostul șef al Academiei dinamoviste, Gabriel Răduță, a avut o opinie favorabilă tinerilor jucători, explicând o cauză a lipsei lor de eficacitate. 

„Cifrele InStat sunt bune, dar nu sunt concludente dacă acești jucători evoluează puțin. Îi bagi 3 minute și vrei să rupă norii?! Poate nici nu atingea mingea în acest decurs. Să-i țină câte cinci meciuri, 90 de minute. Păi Moruțan sau Man, Perianu sau Octavian Popescu mai "rupeau" la Gigi Becali, dacă nu erau forțați? Sau Costache la CFR? Care de-abia acum a ajuns om de bază. Acesta e marele merit al lui Gigi Becali, că i-a forțat pe copiii ăia, chiar și când nu jucau bine", a explicat Răduță pentru GSP.

"Uite, Cîmpanu la Craiova, pe care-l consider mare talent! Copilul are fluctuații, dar clubul știe ce vrea. Este același stil cu Octavian Popescu, bun jucător, veți vedea. Așa și cu tinerii lui Dinamo, trebuie forțați, nu vă luați după cifrele de acum. O spun spre binele tuturor fotbaliștilor tineri" Gabi Răduță, ex-manager Academia Dinamo

Geani Crețu nici nu mai știe ce joacă 

Un caz deosebit este cel al lui Geani Crețu. Tânărul de 21 de ani este mijlocaș central la bază. Dar a ajuns, de nevoie, fundaș dreapta. A evoluat în acest sezon în 9 meciuri, a strâns 360 de minute, fără să producă vreun gol sau assist. A început ca mijlocaș dreapta, apoi a trecut fundaș dreapta, a revenit ca aripă, iar cu FCSB (0-1) a intrat în spatele vârfului! 

În acest ultim meci jucat n-a avut ce arăta, fiindcă abia a prins două minute în Derby de România. Într-o treime din partide a strâns 2, 2, respectiv 7 minute. În total, are 12 meciuri în tricoul alb-roșu fără reușite.

VIDEO Ciprian Panait, dezvăluire incredibilă despre Giani Stere, noul atacant al lui Dinamo: „Vă dați seama ce tupeu a avut?!”

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Dinamo - Viitorul 0-5

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
+13 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo:

Ionuț Negoiță nu mai suportă situația și a făcut cerere oficială! Ce urmează pentru Dinamo

Dinamo încă mai sperie în Liga 1: „Vor arăta diferit în meciul cu noi. Să vă spun de ce”

EXCLUSIV Dezvăluiri despre un jucător de la Dinamo: „Cum își permite să spună asta? Vă dați seama cât tupeu a avut?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
dd_696
dd_696  •  03 Martie 2021, 20:58

...pai tinerii, dar nu astia care au dat la buzunar la spate lu 'labuță, pardon raduta; ci tineri care vor si care au puterea sa-si asume... astia sunt bufoni, adica aia de se faceau de rasul tuturor, pe la curtile celor cu un leu in buzunar

141318741016842
Petrică Nicula  •  03 Martie 2021, 14:51

Tinerii fotbalisti romani sunt jucatori de orice dar nu fotbalisti. Pe unde se duc ne fac de ras. Manelisti de joasa speta, joaca in cluburi iar pe teren sunt morti. Niste zombi.

cornelconasu
cornelconasu  •  03 Martie 2021, 13:41

Măi *** , tu dacă nu treci prin redacție două luni nu se cunoaște că tot aberații scrii, la fotbal e altceva dacă joci 5 sau 10 minute pe săptămână ! Dar tu nu ai de unde să știi astea bercenare !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează