FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Toată Liga 1 stă acasă! Unele echipe le permit străinilor să plece din România, dar unii ar intra la întoarcere în carantină

Articol de , , - Publicat joi, 19 martie 2020 15:48

Nicio echipă din Liga 1 nu se mai antrenează, toate cluburile i-au trimis pe fotbaliști la casele lor și au suspendat antrenamentele. 

Unii antrenori au stabilit cu jucătorii date la care să reia pregătirea, însă pauza e, de fapt, pe termen nelimitat, fiindcă nimeni nu știe când se va putea antrena iar.

Fotbaliștii români stau în case, câțiva dintre străini au cerut să plece în țările lor și li s-a permis, chiar dacă la revenirea în România vor avea de parcurs o carantină de 14 zile. Cu campionatul oprit, cluburile au suspendat activitatea, fiindcă nimeni nu știe exact când se va putea juca fotbal din nou. 

Și antrenamentele ar fi riscante acum, când oamenii caută să se izoleze cât mai mult ca să nu răspândească virusul.

Patroni, antrenori și jucători așteaptă să afle când ar putea juca fotbal din nou.

Toate echipele ar avea nevoie de stagii de pregătire ca acelea din presezon ca să reintre în forma normală pentru competiție după ce se vor scurge, probabil, luni de zile fără activitate. Din Liga 1 ar mai fi de disputat opt etape de play-off și 12 de play-out. 

Ce fac cluburile din Liga 1 deocamdată:

CFR CLUJ - A suspendat toate antrenamentele, jucătorii au primit liber din partea conducerii, dar li s-a recomandat să rămână în Cluj, să nu plece din România. În sediile clubului, dar și la stadion, accestul este interzis tuturor celor din club.

FCSB - Patronul a luat inițial decizia de a suspenda total programul echipei, acum spune că se gândește la reluarea antrenamentelor! Jucătorii au primit din partea staff-ului tehnic un program de pregătire pe care trebuie să-l urmeze de la domiciliu. Niciun jucător nu are dreptul să plece din București. Cantonamentul din Berceni a fost închis total, nimeni nu poate intra acolo.

U CRAIOVA - Clubul a decis să-și suspende activitatea până pe 21 aprilie 2020, "dată la care intenționăm să efectuăm un cantonament pentru a pregăti finalul de play-off sau noul sezon competițional, în funcție de deciziile ce se vor lua la nivel de organizator de competiție". Jucătorii nu au voie să plece din țară.

ASTRA - Jucătorii au primit liber, iar Bogdan Andone se gândește să le permită jucătorilor străini să plece din România pentru o perioadă de timp. Sunt deja unii care au refuzat, printre care și Takayuki Seto, care dacă s-ar întoarce din Japonia ar trebui să stea 14 zile în carantină.

FC BOTOȘANI - Jucătorii se pregătesc acasă după un plan de antrenament pe care l-au primit pe 13 martie de la preparatorul fizic al clubului. Aceștia nu au fost anunțați oficial când vor reveni la antrenamente la stadion, dar li s-a interzis să plece din localitate, chiar dacă mai mulți străini ar fi dorit acest lucru.

GAZ METAN - Edward Iordănescu a luat decizia să suspende antrenamentele pe termen nelimitat. Tuturor jucătorilor le-a fost recomandat să nu plece din Mediaș sau Sibiu, acolo unde locuiesc, să nu iasă în locuri aglomerate și să se antreneze doar acasă.

VIITORUL - Academia de fotbal "Gheorghe Hagi" a decis sistarea antrenamentelor tuturor grupelor de copii și juniori, dar și pentru echipa mare. Activitatea este suspendată pe perioadă nedeterminată, urmând ca jucătorii să urmeze un program special acasă. Nu li s-a permis să părăsească Constanța.

SEPSI - Toți jucătorii au fost trimiși acasă, nu se vor mai face antrenamente. Oficialul echipei, Attila Hadnagy, a declarat că: "Jucătorii au primit zile libere și sperăm că în scurt timp se va relua campionatul. Dar sănătatea e cea mai importantă". Jucătorii sunt în Sf. Gheorghe sau la Brașov.

HERMANNSTADT - Vasile Miriuță a luat măsuri radicale la Sibiu. Jucătorilor le este interzis să părăsească orașul, să meargă în sălile de sport/ fitness, la mall-uri, săli de cinema, restaurante sau alte spații aglomerate. Le-a fost cerut să stea în casă cât mai mult timp și să fie pregătiți oricând pentru reluarea antrenamentelor.

DINAMO - Roș-albii și-au alcătuit diverse programe de criză după declanșarea pandemiei de coronavirus. Momentan sunt acasă, așteptând să afle când vor relua antrenamentele la Săftica. Jucătorii n-au plecat din România și le-a fost recomandat să evite ieșirile în oraș și să se odihnească la domiciliu.

POLI IAȘI - Mircea Rednic le-a solicitat tuturor jucătorilor să rămână cât mai mult în case, să se antreneze după programul primit de la club. Jucătorii străini trebuie să anunțe dacă vor să plece acasă și asta doar în caz de maximă necesitate. Niciunul dintre străini, cu excepția lui Klimavicius nu e plecat în străinătate.

CLINCENI - Ilie Poenaru a decis ca până săptămâna viitoare să nu se facă nicio ședință de pregătire. Doar doi jucători au plecat din România în această pauză, iar dacă va fi nevoie vor intra în carantină la întoarcere. "Nu se află în acest moment în zona critică de coronavirus", spun cei din club.

CHINDIA - Activitatea echipei de seniori este suspendată cu recomandarea fermă de a fi respectate măsurile de prevenție impuse de autoritățile statului. La Centrul de copii și juniori activitatea a fost suspendată pe termen nelimitat. Jucătorii sunt în România și se antrenează de acasă.

FC VOLUNTARI - Mihai Teja a luat decizia ca toți jucătorii să stea acasă până la noi ordine. În funcție de evoluția evenimentelor și recomandările specialiștilor în domeniul sănătății, se vor lua măsuri în consecință, chiar și prelungirea carantinei. Niciun jucător nu a părăsit țara în această perioadă.

Citește și alte știri despre coronavirus în sport:

EXCLUSIV Fotbaliștii pot fi trimiși în șomaj tehnic! Cum poate câștiga Florinel Coman doar 4.000 de lei lunar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
valyomanid4
valyomanid4  •  19 Martie 2020, 18:19

Si uite asa am mai citit un articol cu "stiri" de la toate echipele in care suntem informati ca toti jucatorii stau acasa...:)))) Adica respecta legea...:)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează