FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Toți îl așteaptă la FCSB! Marius Șumudică și-a convins și cel mai mare dușman: MM îl cere în locul lui Teja

Șumudică a fost rivalul Stelei și ca jucător al Rapidului, și ca antrenor al giuleștenilor și al Astrei Foto: Raed Krishan
Șumudică a fost rivalul Stelei și ca jucător al Rapidului, și ca antrenor al giuleștenilor și al Astrei Foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat miercuri, 08 mai 2019 09:12

Gigi Becali testează angajarea antrenorului care a stopat în 2016 dominația FCSB. Imaginea de rapidist și antistelist nu mai constituie o piedică atât de greu de trecut: și MM, și majoritatea suporterilor ar fi de acord cu „importarea” lui Șumi.

Al patrulea titlu ratat la rând îl împinge pe Becali la o mutare disperată și surprinzătoare: Marius Șumudică, antrenor al FCSB!

Gigi și Șumi sunt amici, patronul i-a mai transmis și în trecut că l-ar angaja oricând, „dar nu te acceptă lumea, că ești prea mare rapidist!”. Istoricul legat de Rapid rămâne, doar că rezultatele dezamăgitoare ale roș-albaștrilor au subțiat opoziția pe care o întâmpina tehnicianul în vârstă de 48 de ani. 

Nici MM nu-l mai urăște

Becali a păstrat legătura cu Șumudică în toată perioada aceasta în care antrenorul a lucrat în Turcia și în Arabia Saudită, după plecarea de la Astra. În ultima lună i-a repetat propunerea: „Vino și ajută-mă să câștig campionatul!”.

Noutățile: Mihai Stoica nu mai e un dușman al lui Șumi, a cărui angajare a blocat-o în ultimul an, și nici suporterii nu mai resping vehement aducerea rapidistului. 

82%dintre votanții de pe gsp.ro s-au pronunțat că Șumudică ar fi o soluție bună pentru FCSB. Au existat 11.500 de voturi în total.

MM și Șumudică au stins conflictul în ultima vreme, după ce s-au jignit în câteva declarații publice. Managerul s-a opus când s-a mai pus problema să fie ofertat Marius: „Gigi mi-a promis că nu mă va obliga să colaborez cu antrenori pe care nu-i vreau!”.

Patronul a respectat promisiunea pe care i-o făcuse lui Stoica, însă nu mai e cazul să se țină de ea. Apropiați ai lor povestesc că MM și Șumi au ajuns să discute din nou, nu mai au niciun conflict. 

Teja nu mai are șanse

„Principalul” aflat acum în funcție va pleca după finalul sezonului. Mihai Teja e ca și demis, ar mai exista o posibilitate, în teorie, ca el să câștige până la urmă campionatul, în mod cu totul uimitor, să piardă CFR ambele partide rămase și FCSB să adune șase puncte ca să treacă peste liderul actual. Șansele să se îndeplinească scenariul sunt minime. 

Teja va încheia mandatul de la Steaua după numai o jumătate de an. A fost angajat în decembrie în locul lui Dică, tocmai fiindcă Nicolae se afla pe poziția a doua, în spatele Clujului, însă n-a izbutit să urce echipa, tot ce a putut a fost să salveze locul al doilea cu victoria de la Craiova.

800.000 € constituie salariul anual al lui Șumudică la Al Shabab. La FCSB n-ar avea cum să primească atât, ar lua mai puțin de jumătate din suma asta, însă venitul i-ar crește în funcție de obiective: campionatul și calificarea în grupele Europa League

„Șumudică o va antrena pe FCSB la un moment dat. E într-o relație bună cu patronul clubului, va ajunge acolo sigur! El a fost campion cu Astra, dar e mai greu să te descurci la FCSB sau la CFR! Să ia trei, patru titluri la rând cu o astfel de echipă și ne convinge pe toți!”
Nicolae Dică

„FCSB s-ar distra în campionat dacă Becali ar angaja un antrenor foarte bun, așa cum sunt Petrescu, Răzvan Lucescu, Olăroiu. Și mai sunt și alții. Dar în condițiile astea ar dispărea «firul roșu», patronul n-ar mai avea acces la deciziile tehnicianului atât de ușor”
Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

„De ce ratează FCSB titlul de patru ani? Pentru că oamenii din conducere se pricep la fotbal prea bine!”
Tudorel Stoica

MM s-a mai răzgândit

Schimbarea opiniei în privința lui Șumudică nu constituie o premieră pentru Mihai Stoica, el a mai cedat în trecut și când Becali l-a abordat pe Sorin Cârțu. Managerul s-a opus și până la urmă s-a demonstrat că avea dreptate, din moment ce mandatul lui Cârțu a fost un eșec, dar MM a acceptat să colaboreze cu olteanul. Cu Șumudică a trecut, de-a lungul timpului, prin mai multe faze, de la amiciție la ceartă și la jigniri. „Șumudică se îmbracă pe întuneric” a fost o replică a lui Stoica. „Nici pe întuneric nu nimeresc haine cu dungi”, a replicat antrenorul. O aluzie la faptul că oficialul FCSB tocmai fusese eliberat din închisoare. 

Variante și din Emirate, și din Turcia

Șumudică și Becali vor avea o discuție decisivă după finalul campionatelor din România și din Arabia Saudită, adică peste două săptămâni. E foarte puțin probabil ca Șumi să continue la Al Shabab, deși mai are contract cu clubul saudit pentru încă un sezon, iar rezultatele din stagiunea curentă au fost foarte bune. Echipa e pe locul al treilea, după granzii saudiți Al Nassr și Al Hilal, mai bogați și cu mai multe nume cunoscute în loturi. S-a deteriorat relația lui Șumi cu conducerea și cu suporterii lui Al Shabab, de aceea va pleca. Interes pentru Marius mai există, pe lângă cel de la FCSB, și din Emiratele Arabe Unite, și din Turcia, unde a condus-o deja pe Kayserispor. Fosta lui formație luptă acum pentru salvarea de la retrogradare, după o stagiune liniștită sub comanda românului.

I-a blocat în 2016 și nu-și mai revin

Șumudică a fost declanșatorul crizei în care se zbate FCSB. După o serie de trei titluri ale roș-albaștrilor, între 2013 și 2015, Astra lui Șumudică a oprit dominația stelistă, a devenit campioană la capătul stagiunii 2015-2016, în mod surprinzător, fiindcă giurgiuvenii aveau un buget, mai mic, plăteau salariile cu întârziere și tocmai trecuseră printr-o remaniere serioasă în vara dinaintea titlului, renunțaseră la mulți jucători ca să scadă costurile.

Citește și: 

Noua arenă din Ghencea va avea alt nume! Anunțul oficial + propunerea lui Duckadam

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (67)
238369296683171
Mircea Stoica  •  10 Mai 2019, 02:10

Sumi , dacã faci pact cu Satan dusmanul Rapidului nu mai ai ce sã cauti în FAMILIA NOASTRÃ , RAPID BUCURESTI !

geogeo
geogeo  •  09 Mai 2019, 00:20

Sumudica e un antrenor foarte bun. Daca va veni la FCSB risca, pentru ca a fost mult prea virulent, dar timpul sterge multe si rezultatele bune pot sa schimbe macazul.

geogeo
geogeo  •  09 Mai 2019, 00:17
Postat de poison_1 pe 08 Mai 2019, 18:50

La vară vom stiga in cor și chiar ne vom tatua pe braț numele echipei care a eliminat porcaria Fotbal Club FCSB din preliminariile EL, împingîndu-i astfel către un iminent FALIMENT.

Da si tu un pronostic, cand va mai juca dINAMO in cupele europene, in urmatorii 10 sau peste 30 de ani? Daca va juca, va trece de turul preliminar? Sau se va lupta tot la retrogradare cu Chiajna?

Vezi toate comentariile (67)
Comentează