FOTBAL  »  Superliga  »  REPLICĂ

EXCLUSIV Răspunsul celui despre care Bănel Nicoliță a spus: „Era «zdrențoi». M-a nenorocit, mi-a încheiat cariera!”

Bănel Nicoliță la interviul cu reporterul GSP
Bănel Nicoliță la interviul cu reporterul GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 05 aprilie 2022 14:16 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 18:20

Bănel Nicoliță (37 de ani) a acordat zilele trecute un amplu interviu Gazetei Sporturilor, iar unul dintre subiectele atinse a fost relația cu impresarul lui, Traian Gherghișan. 

Gherghișan a reacționat azi, după ce fostul mijlocaș l-a acuzat direct: „Impresarul m-a nenorocit! Mi-a încheiat cariera la 31 de ani.  L-am apreciat pentru că el m-a dus «afară», m-a dus la Saint Etienne. El era un «zdrențoi». E regretul carierei mele că după aia m-am luat după un om și nu mi-am ascultat instinctul”.

Interviu cu Bănel Nicoliță, partea a IV-a » Mărturisiri dureroase: „Impresarul m-a nenorocit! Mi-a încheiat cariera la 31 de ani, e regretul vieții mele”
INTERVIU
Interviu cu Bănel Nicoliță, partea a IV-a » Mărturisiri dureroase: „Impresarul m-a nenorocit! Mi-a încheiat cariera la 31 de ani, e regretul vieții mele”

Replica lui Traian Gherghișan după declarațiile lui Nicoliță: 

Într-un răspuns trimis pe mail-ul Gazetei Sporturilor, Gherghișan susține că nu a mai lucrat cu Nicoliță după ce fotbalistul a plecat din Franța. Impresarul spune că nu poate fi acuzat de cele întâmplate cu fostul internațional.

Răspunsul celui despre care Bănel Nicoliță a spus: „Era «zdrențoi». M-a nenorocit, mi-a încheiat cariera!”

Nu vreau sa fac comentarii pe declarațiile lui Bănel și nici pe limbajul în care se exprimă în interviul în care m-a menționat.
 

În general, noi oamenii nu ar trebui să ne justificăm deciziile și nici modul în care ne gestionăm prezentul și viitorul, cautând un vinovat pentru eșecurile noastre.. Și totuși, de multe ori o facem, pentru că este mai comod așa decât să ne asumăm propriile noastre greșeli.
 

Agentul, prin definiție, este cel care vine cu ofertele către jucător, iar acesta le acceptă, sau nu. Într-adevăr, pentru Bănel a fost o mare realizare când a început să joace la Steaua. Și mai neașteptat pentru el a fost când, în 2011, i-am intermediat transferul la Saint-Etienne, una dintre cele mai titrate echipe din Franța (10 titluri de campioană). Sunt singurul agent, dintre toți cei cu care a colaborat, care l-a dus la un asemenea nivel. 
 

Au trecut 11 ani de când l-am pus pe aceeași linie de start cu Pierre Aubameyang, Kurt Zouma, Max Gradel, etc, și uitați-vă la carierele fiecăruia. Nimic nu l-a împiedicat și pe Bănel să își depășească nivelul, sau cel puțin să se mențină acolo unde l-am ajutat să ajungă. Dacă, mai departe, nu a luat cele mai bune decizii, sunt lucruri care îi aparțin în totalitate. Ultima perioadă în care l-am reprezentat ca și agent a fost cea în care a activat în campionatul francez.
 

Nu știu cine l-a reprezentat mai departe, cine l-a sfătuit să semneze cu următoarele cluburi. Îi apreciez pe toți ceilalți agenți, și chiar colaborăm atunci când este spre binele și în interesul jucătorului, pentru un contract mai bun, pentru o echipă mai bună. Toți știm ce muncă este pentru a putea ridica nivelul unul jucător, dar și pentru a îl menține.
 

Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și în traistă
 

La 31 de ani sunt mulți jucători care își termină cariera, dar mai mulți sunt cei care și-o relansează și joacă până la 37-38 de ani, chiar 40. Sunt atâtea cazuri.
 

Încerc să îl înțeleg pe Bănel, nu este primul jucător care are regrete sau chiar frustrări pe faptul ca ar fi putut sa ia decizii mai bune,că ar fi putut sa realizeze mai multe în trecut. Sunt sute de cazuri de fotbaliști celebri care au eșuat într-un moment al carierei lor. Însa nu nu am auzit prea multe cazuri când respectivii încearcă să își justifice lipsurile dând vina pe oamenii care i-au ridicat. Asta nu mai înțeleg. Dar, nu mă mai surprinde nimic, sunt oameni și oameni pe lumea asta. Știm cu toți ca Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și în traistă. A avut șansele lui, cum a profitat sau nu de ele, sunt deja de domeniul trecutului. 


Bănel Nicoliță a avut calitate ca și fotbalist, sunt convins ca ar putea sa continue în antrenorat, sa crească o academie de copii si sa se relanseze in acest domeniu. Îi urez multă baftă în tot ceea ce își propune 

– Traian Gherghișan

 

VIDEO Bănel Nicoliță și regretul carierei: „Impresarul mi-a distrus cariera. Am crezut maxim în el și m-a ruinat. Un zdrențoi”

În interviul pentru GSP, Nicoliță spune că Traian Gherhișan este vinovat pentru retragerea sa prematură din fotbal.

„Oameni buni, eu am crezut maxim în impresarul meu, Traian Gherghișan. M-a nenorocit ca fotbalist, mi-a încheiat cariera. La ce condiție fizică aveam, la 31 de ani, eu mai trebuia să joc cel puțin 7 ani. La ce condiție fizică aveam... 

Președintele lui Nantes avea 24 de ani, tatăl lui era patronul clubului, dar îl lăsase pe el să controleze. Mergeam zi de zi la el și îmi punea contractul pe masă. «Semnează!», dar eu nu semnam nimic. «Te rog, semnează cu noi».  Nu semnam! 

Voiam să-i dea ceva și domnului impresar șmecher. El îmi zicea: «Nu-i dau nimic» I-am propus altceva! Să îmi ia mie 10.000 de euro din salariu, într-un an veneau 120.000 de euro și să-i dea lui măcar 60.000.  N-a vrut! Și mi-a zis ceva de genul: «Nu-i dau niciun euro, e un golan, un mincinos, nu-i dau». Mi-a zis apoi: «Dacă nu semnezi și mergi cu el, te lași de fotbal». 

Au trecut 6 luni și ce crezi? Așa a fost! Aveam 4 oferte pe masă, Saint Etienne, Nantes, o echipă din Turcia, oferte concrete, trimise pe mail.

Eu eram de acord să merg, salariul era «parfum» Dar ce să facem? Problema era că nu puteam semna fără el, pentru că aveam un contract beton cu el, urma să plătesc niște compensații. Sunt băiat serios, plecat de jos, nu voiam să mă cert. L-am apreciat pentru că el m-a dus «afară». M-a dus la Saint Etienne. El era «zdrențoi». E regretul carierei mele. M-am luat după un om și nu mi-am ascultat instinctul”, a mărturisit Bănel.

Citește și: 

Interviu zguduitor cu Bănel Nicoliță: „Mi-am pierdut banii, familia și copilașii! Am ales greșit, dar am făcut-o conștient”

„Cu câți bani ai rămas după cariera de fotbalist?” » Partea a doua a interviului de colecție cu Bănel Nicoliță: „Mai am un singur prieten”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (28)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  07 Aprilie 2022, 08:31

Banele ai ajuns aici datorita pariurilor si a jocurilor de noroc !

terranovaaa
terranovaaa  •  06 Aprilie 2022, 18:33
Postat de Alex Alex pe 05 Aprilie 2022, 21:22

Ai auzit de sarcasm ori ironie, era intentionat asta cu vorbește, dar ce sa înțeleagă un iubitor de scandinavi din ăștia maneliști, o să sari sa corectezi si pe asta cu scandinavi sau trebuie sa îți explic in paranteză ironia

Ghita_br e doar un prost care inafara de gramarica perfecta nu stie altceva. Logica, ironie, gandire independenta... sunt enigme eterne pentru el.

kordell
kordell  •  06 Aprilie 2022, 01:45

Si cine e zdrentoiul acum nea Balanel :)))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează