FOTBAL  »  Superliga  »  PÎRVULESCU, DETURNAT DE STEAUA

Transferul lui Pîrvulescu, născut din răzbunare! Gigi Becali a vrut să-i plătească o poliţă lui Nicolae Badea

Pîrvulescu (23 de ani) a debutat în Liga 1 în luna şi anul în care a împlinit 20 de ani: august 2008
Pîrvulescu (23 de ani) a debutat în Liga 1 în luna şi anul în care a împlinit 20 de ani: august 2008

Articol de - Publicat joi, 05 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2012 23:09

Deşi a jucat la Gaz Metan în peste 90 la sută din meciuri ca mijlocaş stînga, Pîrvulescu va fi folosit la Steaua ca fundaş stînga, în locul lui Latovlevici, care va pleca la Saint-Etienne


Dinamo l-a curtat doi ani pe Pîrvulescu şi l-a pierdut chiar în faţa rivalei de-o viaţă, Steaua, în mai puţin de 24 de ore. Ieri, la ora 18:15, s-a parafat transferul fostului medieşean la Steaua, după ce Gigi Becali începuse negocierile cu cei de la Mediaş în cursul serii de marţi.

Transfer pe axa Braşov-Chipciu-Badea-DNA
De fapt, transferul s-a iscat din iritarea lui Becali la adresa şefului lui Dinamo, Nicolae Badea, care a continuat să trimită oferte oficiale celor de la FC Braşov pentru Chipciu. "Gigi, vezi că Badea tot îmi dă pe fax propuneri scrise ba de 800.000 de euro, ba de un milion de euro, vezi Doamne, ca apoi să sesizeze DNA-ul că de ce am acceptat eu doar 200.000 de euro de la Steaua?", i-a dezvăluit patronul Braşovului lui Becali.

A fost momentul în care Gigi şi-a ieşit din fire. "Dacă vor şicane, nu s-au pus cu cine trebuie. Îl voi lua pe Pîrvulescu", le-a zis Gigi celor din club marţi după-amiază, apoi l-a sunat pe Ioan Horoba, de la Gaz: "Oferta mea pentru Pîrvulescu e de 700.000 de euro, plus TVA, toţi într-o tranşă". Ieri dimineaţă, Pîrvulescu a venit la Bucureşti, a acceptat oferta financiară, a semnat şi apoi s-a parafat transferul pe 5 ani.

Va fi folosit fundaş stînga
Următoarea întrebare care se pune e unde va evolua Pîrvulescu din moment ce el e mijlocaş stînga, post unde la Steaua evoluează chiar "decarul" Tănase? Antrenorii Stelei au decis: fundaş stînga, acolo unde a mai fost folosit, mai rar însă, şi de Pustai la Mediaş. "Cînd întîlnim echipe pe care trebuie să le deschidem şi să le dominăm în mare parte, va juca Pîrvulescu, pentru că el urcă des, cînd trebuie să nu ne aruncăm, va juca Brandan", a explicat un membru al staff-ului tehnic.

Cum ar arăta Steaua dublată pe posturi
Tătăruşanu (Stanca) - Dănănae (Martinovici), Chiricheş (Iliev), Geraldo (Gardoş), Pîrvulescu (V. Lupu) - Chipciu (T. Bălan), Bourceanu (Prepeliţă), Brandan (Răduţ), Cr. Tănase (Fl. Costea) - M. Costea (Nikolici), Rusescu (Tatu)

"Le-am dat ordine oamenilor mei din club să semneze actele cu Pîrvulescu pînă miercuri cel mai tîrziu la ora 19:00, cînd începe emisiunea lui Samuilă, ca să pot să anunţ acolo transferul"
Gigi Becali

Gsp.ro a anunţat în exclusivitate transferul
Ediţia online a Gazetei Sporturilor a dezvăluit ieri în exclusivitate, încă de la ora 16:20, transferul lui Pîrvulescu la Steaua (foto). Gigi Becali a infirmat în prima fază mutarea, după care, în jurul orei 19:00, a confirmat transferul, prima dată, tot pentru gsp.ro, apoi a detaliat afacerea la GSP TV, la Contraatac.

Are drept de joc cu Twente
Accidentarea pe care Pîrvulescu a suferit-o în vara anului trecut îl face acum bun de joc pentru Steaua în Europa League. Motivul? El nu a putut juca pentru Gaz Metan Mediaş în "dubla" cu Austria Viena, din play-off-ul Europa League şi astfel are acum drept de joc pentru Steaua. Totuşi, cum el este deja al patrulea transfer, după Machado, Chiricheş şi Chipciu şi cum Steaua are dreptul să pună pe lista UEFA doar 3 nume în plus faţă de lotul din grupe, rămîne de văzut dacă Pîrvulescu îşi va face loc pentru că Ilie Stan aşteaptă şi un fundaş dreapta, care ar putea să mai ocupe un loc.

Detaliile financiare ale transferului
- Steaua va achita 870.000 de euro lui Gaz Metan Mediaş pentru un transfer definitiv
- Pîrvulescu a semnat pe 5 ani şi a încasat o primă de instalare de 100.000 de euro
- Fostul jucător al Gazului va avea un contract de 120.000 de euro pe an în primul sezon, urmînd să i se mărească salariul cu cîte 10.000 la fiecare an care trece

Are mai multe goluri ca Tănase în Liga 1
Deşi a evoluat doar la Mediaş în ultimii 3 ani şi jumătate, Pîrvulescu are mai multe goluri marcate în Liga 1 decît Cristi Tănase, care din vara lui 2009 evoluează în tricoul Stelei. Pîrvulescu a marcat 8 goluri, faţă de 7 ale lui Tănase, deşi a bifat doar 86 de meciuri, faţă de cele 136 ale "decarului" roş-albaştrilor!

Pîrvulescu în ultimii trei ani şi jumătate
Sezonul - Meciuri - Goluri/Pase de gol - Media notelor GSP
2008-2009 16 1/0 5,79
2009-2010 29 2/1 5,93
2010-2011 29 4/2 5,93
2011-2012 12 1/1 5,67

Steaua - Dinamo 5-0 la transferuri
Pîrvulescu nu e primul fotbalist pe care Steaua i-l suflă lui Dinamo în ultimii ani. Primul a fost Mihai Răduţ, pe care "cîinii" l-au curtat în 2009, dar pe care Piţurcă l-a luat în Ghencea acum un an şi jumătate pentru 750.000 de euro. Apoi a urmat Chiricheş, de care Dinamo a fost extrem de aproape în februarie 2011, dar pe care Steaua l-a antamat în vara trecută. Florin Costea, Chipciu şi acum Pîrvulescu au fost şi ei doriţi de roş-albi, dar au ajuns în roş-albastru.

Steaua îşi umileşte rivala la transferuri în această iarnă
Ce jucători a luat Steaua
Jucător - De unde vine - Suma
Chiricheş Pandurii 700.000
Pîrvulescu Gaz Metan 870.000
Chipciu FC Braşov 1.500.000
Machado U Cluj împrumut

Ce jucători a luat Dinamo
Jucător - De unde vine - Suma
Zuluf Victoria Brăneşti gratis
Ispir Victoria Brăneşti gratis

Gigi Becali: "Să se mai pună Badea cu mine de aici înainte!"
Gigi Becali a explicat de ce a decis să-l ia pe Pîrvulescu şi ce avertisment îi transmite preşedintelui lui Dinamo

- Domnule Becali, de ce Pîrvulescu?
- Pentru că m-a supărat Nicolae Badea. Am decis să intervin şi să le deturnez jucătorul pe care îl doreau pentru că Badea a căutat război cu mine şi a trebuit să-i demonstrez că nu are cum să cîştige în faţa mea.

- De ce aţi infirmat la GSP TV, ieri după-amiază, informaţia publicată în exclusivitate de gsp.ro?
- Pentru că încă nu aveam semnătura clubului şi transferul nu era realizat sută la sută. Mi-era teamă ca nu cumva Nicu Badea să mai sune el pe la Transgaz sau nu mai ştiu pe unde, să intervină. Apoi, poate vedea finu' Borcea şi mă suna şi cred că m-ar fi înduplecat să renunţ.

- Şi Nicolae Badea...
- Să continue să facă oferte pentru Pîrvulescu, cum a făcut şi cu Chipciu! Să se înveţe minte de aici înainte să se mai pună cu Becali şi să încerce să mă şicaneze!

- Totuşi, avea Steaua nevoie de Pîrvulescu?
- Normal. Mi-aduc aminte, cînd am jucat la Mediaş, că Pîrvulescu ne-a făcut varză pe banda noastră dreaptă. A driblat tot ce a întîlnit în cale, a jucat fantastic. E un fotbalist de 23 de ani, e tînăr, va creşte şi peste doi-trei ani îl voi vinde cu 5-6 milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
gaby26
gaby26  •  05 Ianuarie 2012, 18:43

Cornel Dinu:"Se transfera numai cea ce este cu adevarat necesar'' Pai bine domnule Dinu dar Dinamo nu transfera NIMIC!! Am luat pe Menassel :| Ce facem cu el? Nu l'am vazut in 1 an deloc ! Rezerva la U Cluj :| Se fac eforturi pentru a se aduce jucatori? A'ti fost mana sparta in trecut? Tot ceea ce ati facut , ma refer la conducere, a fost sa va umpleti buzunarele ! A'ti cumparat pe nimic si a'ti vandut pe milioane ! Iar acum nu aveti bani? Sa va fie rusine !

tamplaru
tamplaru  •  05 Ianuarie 2012, 18:30

sa va fie rusine! ce a facut steaua si JIJI e cea mai mare sarlatenie din fotbalul romanesc mi e rusine k is stelist iar despre parvulescu esti 0 caracter

claudiub_80
claudiub_80  •  05 Ianuarie 2012, 16:49
Postat de gabrielro22 pe 05 Ianuarie 2012, 14:53

La suflat pe dracu daca gunoaiele se zgircesc sa scoata bani nu ai cum sa faci performanta aduc jucatori rasuflati ar trebui sa plece toata conducerea de la Dinamo si sa vina cineva care stie ce vrea din acest motiv suntem o rusine in europa plecati toti cit vreti sa mai trageti de Danciu si ceilalti?

respect .un om cu capul pe umeri!!

Vezi toate comentariile (76)
Comentează