FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO „Trebuie să poată, în primul rând!” » Dezbatere în direct despre transferul lui Chiricheș la FCSB

Vlad Chiricheș / foto: GSP
Vlad Chiricheș / foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2023 13:25 / Actualizat sambata, 29 iulie 2023 01:29

Transferul lui Vlad Chiricheș la FCSB, oficializat săptămâna aceasta, continuă să genereze dezbateri de tot felul în Superligă. Oamenii de fotbal de la noi se întreabă dacă stoperul de 33 de ani poate ridica nivelul echipei lui Gigi Becali, dar și dacă fragilitatea sa fizică din ultimii ani îi va dăuna în evoluții.

Narcis Răducan, fost director sportiv la FCSB, consideră că mutarea verii în fotbalul românesc se poate transforma într-un fiasco în cazul în care evoluțiile lui Chiricheș nu se vor ridica la nivelul așteptărilor, dar și că, ținând cont de salariul uriaș cu care a fost ademenit de Becali, eventualele nereușite ale echipei se vor revărsa pe umerii săi. 

„În primul rând, el trebuie să fie bine fizic. Nu cunosc buletinul lui medical și nici nivelul lui de pregătire, dar sunt lucruri foarte importante. Dar el știe unde vine. Mediatizarea va fi la cel mai înalt nivel în cazul lui. 

Toată lumea va fi cu ochii pe el, așa că trebuie să fie la cea mai bună versiune a lui. El trebuie să arate foarte bine. Din punct de vedere al experienței, e un mare câștig! Dar el trebuie să poată, în primul rând! Depinde ce știi tu că mai poți. Dacă știi că mai poți, te poți înhăma fizic. Dacă nu, e foarte bine să mergi în zona arabă”, a comentat Narcis Răducan, la GSP Live.

Narcis Răducan: „Dacă nu se va ridica la nivelul așteptat, va fi primul criticat”

Fostul oficial de la FCSB a continuat:

“Există și un stres, sigur, în ceea ce privește detaliile financiare ale contractului. Una e să câștigi un milion-două în Italia, unde toată lumea câștigă acea sumă, alta e să câștigi jumătate de milion de euro într-o țară săracă (n.r. - Superliga României), unde salariile sunt poate și de 5-10 ori mai mici. 

Presiunea este pe el! Dacă nu se va ridica la nivelul așteptat, va fi primul criticat, nu-l va aștepta nimeni. Tot ce face el trebuie să se transforme în victorii, puncte și calificări. Altfel, fiecare insucces se va sparge în capul lui”.

Laszlo Balint: „Transferul lui Chiricheș e un plus uriaș pentru FCSB!”

Pe subiect s-a pronunțat și antrenorul Laszlo Balint, care are numai cuvinte de laudă la adresa stoperului:

Eu zic că nu e un plus mare, ci e un plus uriaș! Merită apreciat domnul Becali, pentru că a făcut niște eforturi financiare foarte mari pentru fotbalul românesc. 

Chiricheș e un câștig enorm prin valoarea lui incontestabilă, prin experiența lui, dar și prin rolul pe care îl va avea într-un vestiar plin de jucători talentați, tineri, dar care în ultima perioadă au tot ratat cursa pentru câștigarea titlului. Din acest punct de vedere, poate că Vlad Chiricheș e fix elementul de care FCSB avea nevoie. 

Știe ce înseamnă să câștigi campionatul cu FCSB, știe ce înseamnă competițiile euroene. Plus că nu se pune problema de adaptare la un jucător cum e el. Absolut din orice punct de vedere am privi, e clar că e un câștig uriaș pentru echipă”, a spus și Gyuszi Balint, la matinalul Gazetei Sporturilor. 

10 anifără 3 săptămâni au trecut de la ultimul meci disputat de Chiricheș în echipamentul FCSB, pe 17 august 2013, în victoria 3-0 cu CFR

Citește și alte știri de actualitate: 

La un pas de bătaie! Scandal imens după CSKA Sofia - Sepsi! Căpitanul s-a înjurat cu ultrașii în parcare și va fi amendat

„Unii specialiști ne luau la mișto” » „Înțepături” dinspre CFR Cluj după primele 3 meciuri ale sezonului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
xsandum
xsandum  •  28 Iulie 2023, 17:52

Chiriches nu mai poate, corpul lui nu il mai ajuta. Va avea gafe mai multe decit reusite! Pe pariu! Omul Chiriches este de admirat dar sportivul nu mai are suflu.

cosmo
cosmo  •  28 Iulie 2023, 14:26

Va fi f bun chiriches, aproape la fel de bun cum a fost Marica, când a venit la fcbs. :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează