FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

UPDATE CFR tranșează telenovela „Yeboah la Slavia” și confirmă Gazeta: „A fost ușor să decidem”

Transferul lui Yeboah la Slavia Praga a picat! Nelu Varga și-a ieșit din fire și l-a chemat înapoi în România
Transferul lui Yeboah la Slavia Praga a picat! Nelu Varga și-a ieșit din fire și l-a chemat înapoi în România

Articol de - Publicat joi, 05 ianuarie 2023 13:13 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2023 13:14

Transferul de peste 2 milioane de euro al lui Emmanuel Yeboah (19 ani) de la CFR Cluj la Slavia Praga a căzut din cauza unor probleme descoperite în timpul vizitei medicale!

UPDATE, ora 13:10. CFR Cluj confirmă Gazeta: „Yeboah va continua în Gruia”

CFR Cluj confirmă prin intermediul unui comunicat de presă informația prezentată aseară de GSP.ro și anunță oficial că transferul lui Yeboah la Slavia Praga a picat, după ce gruparea din Cehia ar fi descoperit probleme la meniscul ghanezului.

COMUNICAT DE PRESĂ

În ultimele zile, clubul nostru a negociat transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga. Această mutare nu se va materializa, iar fotbalistul va continua în Gruia. În urma acestui episod, clubul nostru dorește să vină cu anumite precizări. 

Chiar dacă suma de transfer ar fi rămas la valoarea stabilită de comun acord, sumă la care se adăugau și procente dintr-un eventual viitor transfer, Slavia a dorit să schimbe condițiile mutării, invocând o situație medicală depistată la menisc. 

Pe scurt, clubul ceh și-a exprimat dorința de a-l împrumuta pe jucătorul nostru pentru un an, păstrând prima opțiune de cumpărare definitivă. În mod cert, această variantă nu a fost agreată de conducerea clubului nostru, mai ales după consultarea cu medicii specialiști cu care CFR colaborează de ani de zile, și care, după ce au studiat în detaliu documentele medicale, nu au fost în acord cu părerea medicilor clubului ceh.

Întrucât în ultimul an jucătorul nu a avut absolut nicio problemă de ordin medical, poziția specialiștilor noștri nu este lipsită de validitate, cu atât mai mult cu cât Yeboah a participat la absolut toate ședințele de pregătire ale echipei noastre și a jucat în meciuri oficiale din trei în trei zile, făcând un efort considerabil. 

În altă ordine de idei, a fost ușor să decidem faptul că Yeboah rămâne la CFR, întrucât s-a dovedit a fi un jucător important pentru echipa noastră, atât în competiția internă, cât și în Conference League și în mod sigur ne va ajuta să ne atingem obiectivele stabilite în acest sezon. El rămâne un jucător monitorizat de cluburi importante, de antrenorul echipei naționale a Ghanei și suntem convinși că va ajunge la un club mare în viitor. În încheiere, vrem să menționăm că indiferent de rezultatul acestor negocieri, purtăm în continuare respect clubului Slavia Praga și apreciem interesul pe care cehii l-au purtat jucătorului nostru. 

Conducerea clubului CFR 1907 Cluj 
5 ianuarie 2023

Știrea inițială. Transferul lui Yeboah la Slavia a picat

CFR Cluj a fost la câteva minute de cel mai important transfer al iernii în fotbalul românesc. Ghanezul Emmanuel Yeboah nu a trecut însă vizita medicală la Slavia Praga. 

CFR Cluj i-a adus atacant lui Dan Petrescu » Fost internațional de tineret cu meciuri în cupele europene
CFR Cluj
CFR Cluj i-a adus atacant lui Dan Petrescu » Fost internațional de tineret cu meciuri în cupele europene

CFR Cluj și Slavia Praga se înțeleseseră asupra sumei de transfer. Surse autorizate au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că gruparea „feroviară” ar fi încasat 2,2 milioane de euro pe loc și ar fi putut primi și alte bonusuri, în funcție de evoluțiile atacantului. 

Vizita medicală a dat toată afacerea peste cap. Medicul celor de la Slavia Praga a constatat că Yeboah ar avea o problemă la genunchi, meniscul uzat. 

În acel moment, datele mutării s-au schimbat. Cehii au transmis că îl vor doar împrumut pentru un an de zile, urmând să achite suma dacă lucrurile merg bine.

Când a auzit, patronul Nelu Varga s-a enervat teribil și l-a chemat pe Yeboah înapoi în România. Transferul a picat definitiv! 

Din informațiile Gazetei, Varga nu era încântat de afacere nici în prima fază. El spera să obțină 4-5 milioane de euro în schimbul vârfului ghanez pentru care plătise doar 10.000 de euro. 

Panduru a remarcat scăderea din jocul lui Yeboah 

Pus marți să comenteze transferul lui Yeboah la Slavia, în direct la Orange Sport, Panduru a remarcat o scădere de intensitate în jocul atacantului. 

Mi se par bani mulți! Mi s-a părut că atunci când a venit și îl băga avea o dorință pe care n-am văzut-o la niciun jucător român. Să pierzi mingea la 6 metri de poarta adversarului și să tragi un sprint în cea mai mare viteză înapoi... n-am prea văzut. Cu timpul parcă a uitat să mai vină la fel. Mi s-a părut puțin schimbat, parcă nu mai avea reacțiile astea
- Basarab Panduru

Yeboah, „pariul” lui Dan Petrescu

Emmanuel Yeboah a fost surpriza lui Dan Petrescu din acest sezon. Recunoscut pentru faptul că preferă fotbaliștii cu experiență, antrenorul campioanei l-a încercat pe ghanez în meciurile de pregătire, apoi l-a introdus treptat în echipa de start a „feroviarilor”.

3 goluriși două pase decisive are Emmanuel Yeboah pentru CFR Cluj în acest sezon. Cota lui de piață a ajuns la 800.000 de euro

Yeboah a fost descoperit de Răzvan Zamfir la o selecție în Ghana. Juca pentru divizionara secundă Young Apostles, iar campioana i-a oferit un contract în decembrie 2021.

VIDEO. Grigore Sichitiu nu crede că Yeboah are 19 ani: „Am mari dubii”

Citește și alte știri din Liga 1:

Nicolas Popescu, discurs amenințător după revenirea la Farul: „Poate o să spun mai multe”
FARUL
Nicolas Popescu, discurs amenințător după revenirea la Farul: „Poate o să spun mai multe”
„A reziliat astăzi” » Mihai Stoica a anunțat a patra plecare a iernii de la FCSB + 4 noutăți în cantonament
FCSB
„A reziliat astăzi” » Mihai Stoica a anunțat a patra plecare a iernii de la FCSB + 4 noutăți în cantonament

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (49)
John.Wick
John.Wick  •  06 Ianuarie 2023, 10:53
Postat de guimaraes1.0 pe 05 Ianuarie 2023, 20:29

Ai dat in balbaiala de la snapsuri ori vezi dublu ***?ce inseamna csa csa bachus?

abăstrel, csa csa înseamnă prieteni cu câinii

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  06 Ianuarie 2023, 07:58
Postat de John.Wick pe 05 Ianuarie 2023, 18:04

Nu plătesc Slavia nimic la ieboa, au evitat țapa, nu te-ai prins? Zici că ești de la csa csa

Vedeti voi ce teapa va da Yeboah peste vreo doua saptamani, sa il amintiti mai des!

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  05 Ianuarie 2023, 20:29
Postat de John.Wick pe 05 Ianuarie 2023, 18:04

Nu plătesc Slavia nimic la ieboa, au evitat țapa, nu te-ai prins? Zici că ești de la csa csa

Ai dat in balbaiala de la snapsuri ori vezi dublu ***?ce inseamna csa csa bachus?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează