FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Trei bolnavi sunt golgeterii României! Liga 1 traversează o perioadă incredibilă: străinii și-au luat ochii de la campionatul nostru

Ioan Hora și Harlem Gnohere sunt atacanții în care FCSB și-a pus toate speranțele în play-off
Ioan Hora și Harlem Gnohere sunt atacanții în care FCSB și-a pus toate speranțele în play-off

Articol de , , - Publicat joi, 09 mai 2019 15:02

Gnohere s-a accidentat în partida de la Craiova, a fost diagnosticat cu ruptură musculară și nu va mai juca din cauza asta în ultimele două etape din campionat.

"Bizonul" a mai avut și alte probleme de-a lungul sezonului, a mai suferit din cauze medicale și din pricina kilogramelor în plus. Fiindcă era prea gras, a început anul ca rezervă, Teja îl prefera pe Hora în locul lui.

Un meci, o operație la inimă

Toate defectele astea nu se văd în clasamentul golgeterilor, Gnohere e al doilea marcator din campionat, cu 15 goluri. Primul e Țucudean, un atacant cu un singur meci întreg în ultimele cinci luni! George a petrecut o mare parte din acest interval de timp cu vizite la clinici din România și din Austria, speriat că ar putea avea o boală la inimă.

A trecut și printr-o ablație, o operație de eliminare a unor țesuturi din zona inimii, fapt care nu l-a liniștit complet, încă se mai teme pentru sănătatea lui. Cât a fost îngrijorat și investigat Țucudean, nimeni n-a reușit să-l depășească în clasamentul golgeterilor! El și Gnohere au rămas primii doi.

A venit târziu, a terminat devreme

Ciudățenia acestui top continuă și la poziția a treia, pe care o ocupă Elvir Koljici, cu 13 goluri. Bosniacul n-a mai jucat de la mijlocul lunii martie, scos din activitate de o accidentare pe care a suferit-o la o acțiune a naționalei.

A bifat patru minute în partida Bosnia-Armenia 2-1 și s-a ales cu o ruptură musculară. Koljici ratează, așadar, ultima parte a sezonului și nici măcar n-a ajuns în România de la începutul campionatului! El a debutat pentru Craiova abia în septembrie, după ce pornise stagiunea la Krupa, o formație din liga bosniacă la care bifase șapte etape. 

20 de meciuria bifat Gnohere ca titular din totalul de 34 de etape disputate până în prezent. În alte 9 ocazii a fost trimis pe teren pe parcursul meciurilor

 Llullaku a câștigat în 6 luni!

Situația cu Țucudean, cu Gnohere și cu Koljici nu e singura ciudată din topul golgeterilor români ai ultimilor ani. În sezonul 2016-2017, cel mai bun marcator din campionat a fost Llullaku. Albanezul a dat 16 goluri în prima parte a stagiunii la Gaz Metan, apoi s-a transferat la Astana, din Kazahstan.

Faptul că a dispărut din competiție după doar 20 de apariții nu l-a împiedicat să rămână până la final cel mai bun marcator! Sezonul a rămas "un accident" în CV-ul lui Llullaku, atacantul aflat acum la Astra n-a reușit să mai bifeze nicio ediție de campionat cu mai mult de 8 goluri. 

Străinii nu mai sunt impresionați

Gnohere și Țucudean au împărțit titlul de golgeter în sezonul trecut, cu câte 15 goluri, și nici unul dintre ei n-a primit vreo ofertă convingătoare dintr-un alt campionat. Moda vânzării golgeterilor campionatului a funcționat doar în anii '90, când formațiile din străinătate deveneau interesate de cel mai bun marcator român.

De la Ilie Dumitrescu la Sabin Ilie și la Craioveanu, golgeterul era vândut bine în Vest. Acum nu mai e valabil acest criteriu, topul din Liga 1 nu-l mai ajută foarte mult pe un atacant. Llullaku a prins doar un transfer în Kazahstan, Hora, golgeterul din 2016, a ajuns la un club mic din Turcia, Konyaspor, iar acum se află la FCSB. Liviu Antal, cel mai bun marcator din 2014, a fost transferat tot la o echipă mică din Turcia, Genclerbirligi. 

CITEȘTE ȘI:

FCSB cu Liga 3, CFR cu Steaua Roșie! Principalele forțe ale Ligii 1 au strategii complet diferite pentru pregătirea de vară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gazistu
gazistu  •  09 Mai 2019, 22:04

ce golgheteri is acum cu 15-16 goluri,...inainte prin 90` , golgheterii aveau peste 30 goluri..si erau cate 3-4 cu atatea goluri! ce-i acum e pacaleala!!

observator_federal
observator_federal  •  09 Mai 2019, 21:03

Presa gigistă are, se pare, dispoziții precise de a-l face uitat complet pe Mitriță... Poftim ce au putut scrie și semna cei 3 autori ai articolului: "De la Ilie Dumitrescu la Sabin Ilie și la Craioveanu, golgeterul era vândut bine în Vest. Acum nu mai e valabil acest criteriu, topul din Liga 1 nu-l mai ajută foarte mult pe un atacant". Reamintesc, în campionatul 2018-2019, Mitriță a înscris 13 goluri în 18 meciuri, Koljici la fel 13/18, Gnohere 15/28 (!), Țucudean 18/26.

raul4steaua
raul4steaua  •  09 Mai 2019, 18:42
Postat de thebluestlion pe 09 Mai 2019, 17:46

N-ai ce contesta. Liga 1 e tot mai mică de la an la an...mică în valoare, spectacol, dăruire și toate aceste elemente majore care formează "fotbalul profesionist".

Si noi avem pretentii sa ne bage astia in CL campioana

Vezi toate comentariile (4)
Comentează