FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Tricourile FCSB, mai scumpe decât cele de la City, Barca și Juve!

Articol de , , - Publicat vineri, 31 ianuarie 2020 09:00

Un tricou original al vicecampioanei e la reducere, dar tot costă 100 de euro, peste prețul pe care îl au la echipamentul destinat fanilor cele mai mari echipe de pe continent.

Veste bună pentru suporterii FCSB. Sunt reduceri la tricourile Nike oficiale ale echipei.

Vestea proastă e că și după reducere, care e de aproape 25%, prețul tot e unul imens pentru nivelul de trai din România: 480 de lei, adică 100 de euro. Inițial, costa 630 de lei, peste 130 de euro!

Suma pe care un fan al trupei lui Vintilă ar trebui să o achite pentru a avea un kit oficial, fix la fel cu cel purtat de fotbaliști în timpul meciurilor, e peste cea pe care toți suporterii marilor formații de pe continent trebuie să o suporte din buzunar. Inclusiv cei din țări extrem de dezvoltate și cu un nivel de trai foarte ridicat, precum Germania, Anglia, Franța.

Nicio mare echipă, de la Barcelona până la United și de la Juventus la Bayern Munchen și Ajax, nu propune prețuri atât de costisitoare. De exemplu, pentru un kit oficial al celor de la Juventus, un fan achită 91 de euro, în vreme ce la Real Madrid costă 67 de euro, iar la Manchester United chiar și mai puțin, 58 de euro.

Tricoul vicecampioanei României e disponibil pentru a fi achiziționat și online, de pe www.magazinfcsb.ro, iar la descrierea produsului se urmează modelul marilor cluburi, care oferă și cele mai mici detalii: "Tricoul oficial de fotbal FCSB pentru sezonul 2019-2020 este realizat din material pique, cu decolteu în V contrastant și model inspirat de arderile de carbon de la suprafața unei stele în proces de evoluție. Tricoul este prevăzut cu emblema FCSB, logo Nike și imprimeu cauciucat, pe partea din față. Tehnologia Dri-FIT asigură controlul umidității, iar perforațiile și inserțiile de plasă mențin confortul optim pe teren, îmbunătățind în același timp performanța. Mai mult decât atât, fiecare echipament FCSB a fost realizat prin reciclarea a 16 sticle de plastic. Tricoul este model slim fit!".

ECHIPA / PREȚ (euro) / MARCĂ ECHIPAMENT

FCSB100€Nike
Marseille93€Puma
Juventus91€Adidas
Bayern90€Adidas
Barcelona89€Nike
Man. City84€Puma
Liverpool71€New Balance
Benfica70€Adidas
Real Madrid67€Adidas
Man. United58€Adidas

465de euro e salariul minim în România în 2020, în timp ce în Anglia e de 1.760 de euro, iar în Germania și în Franța de aproape 1.600

La CFR, de aproape 3 ori mai puțin

Duminică se va juca derby-ul Ligii 1, CFR - FCSB, iar duelul prețurilor în privința tricourilor oficiale e extrem de disproporționat. Unul al CFR-ului costă doar 170 de lei, în jur de 35 de euro. De aproape 3 ori mai puțin decât în cazul FCSB-ului. Totuși, există o diferență imensă în privința brandului celor doi sponsori tehnici ai acestor echipe. CFR e îmbrăcată de Joma, în vreme ce FCSB deține un nume mare, compania americană Nike.

Cu Nike de 18 ani

Clubul a purtat echipament Adidas începând din 1976. Cu un an înainte de apariția FCSB, în vara lui 2002, șefii din Ghencea au decis să renunțe la firma nemțească și să aleagă Nike, care era la modă la acel moment. De atunci, FCSB n-a mai schimbat niciodată până în prezent sponsorul tehnic. 

52de euro costă un tricou oficial al echipei naționale a României, produs de firma cu care FRF are parteneriat, Joma

115euro e prețul unui tricou original al echipei Los Angeles Lakers, din NBA, la care a jucat în trecut, printre alții, și Kobe Bryant

FCSB // Liderul galeriei, Gheorghe Mustață, primele declarații după ce Peluza Nord a anunțat că revine: „FCSB e Steaua!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (65)
sexilian
sexilian  •  31 Ianuarie 2020, 16:31

si ambalajul e din hartie de ziar gsp.......

bogdany8
bogdany8  •  31 Ianuarie 2020, 15:47

de ce sa ti mai iei tricou cu fcsb cand stii ca intra in faliment ?? Poate apar noi tricouri cu ACADEMICA CLINCENI STELISTA :)))))))))

972520872778599
Carlos Mendoza  •  31 Ianuarie 2020, 14:42

Și de-aia are cefereaua atâța suporteri...

Vezi toate comentariile (65)
Comentează