FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

Trucuri murdare ale fotbaliștilor, nevăzute la TV: „Didi Prodan m-a prins de carne, durea ca o injecție. L-am leșinat cu o karată! După meci îi căutau steliștii lanțul prin iarbă”

Ilie Lazăr, cel mai bun marcator din anii ’90 al Gloriei Bistrița în Liga 1, a povestit în direct la GSP Live două momente aspre, nevăzute de telespectatori, petrecute în meciuri cu Fiorentina și Steaua.
Ilie Lazăr, cel mai bun marcator din anii ’90 al Gloriei Bistrița în Liga 1, a povestit în direct la GSP Live două momente aspre, nevăzute de telespectatori, petrecute în meciuri cu Fiorentina și Steaua.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 mai 2020 13:51

Ilie Lazăr, cel mai bun marcator din anii ’90 al Gloriei Bistrița în Liga 1, a povestit în direct la GSP Live două momente aspre, nevăzute de telespectatori, petrecute în meciuri cu Fiorentina și Steaua. Lazăr, care făcuse karate și lupte în adolescență, i-a pus la respect pe durii Lorenzo Amoruso și Daniel Prodan. 

În toamna lui 1996, Gloria Bistrița a picat în primul tur al Cupei Cupelor cu puternica echipă italiană Fiorentina pentru care jucau Batistuta, Rui Costa, Toldo, Schwarz. În acel sezon, formația antrenată de Claudio Ranieri avea să joace semifinala competiției, fiind eliminată de Barcelona. 

În turul de la Bistrița, echipa lui Jean Pădureanu a făcut un 1-1 nesperat, pierzând la Florența cu 1-0.  Autorul golului din minutul 3 al meciului tur, golgeterul Ilie Lazăr, a povestit în premieră la GSP Live despre duelul dur avut cu omul său direct, fundașul Lorenzo Amoruso. 

DUELUL NEVĂZUT CU AMORUSO, POVESTIT ÎN DIRECT

Înainte de fotbal, Lazăr făcuse lupte, rugby și karate, astfel că avea destule arme pentru a face față trucurilor nesportive ale adversarilor:

“Italienii au apelat la planul B pentru că nu le ieșea situația. Te intimidau, te scuipau, îți mai scăpau câte un cot. Dar eu eram pregătit pentru ei, Lorenzo Amoruso nu știa peste cine dă. I-am făcut un tur de gât chiar în timpul meciului. Nu am povestit până acum acest eveniment. 

Când a văzut că sunt obraznic, că nu mă poate marca, a început să mă înjure, m-a scuipat și voia să mă lovească. Am văzut că vine spre mine. Am imitat că mă retrag, am intrat sub el, l-am prins cu mâna stângă de sub brațul lui și cu mâna dreaptă pe după gât am săltat puțin picioarele și din răsucire am căzut pe el. În ziua de azi, nu se mai întâmplă așa ceva, sunt camere de luat vederi peste tot”.  

16 goluria marcat Ilie Lazăr în Liga 1 în sezonul 1993-1994, fiind al treilea cel mai bun marcator al campionatului după Craioveanu și Ilie Dumitrescu

Trucuri murdare ale fotbaliștilor, nevăzute la TV: „Didi Prodan m-a prins de carne, durea ca o injecție. L-am leșinat cu o karată! După meci îi căutau steliștii lanțul prin iarbă”

Ilie Lazăr se ridică de pe italianul Lorenzo Amoruso, după schimbul de lovituri și strânsul de gât. Un copil de mingi urmărește uimit momentul petrecut rapid, fără ca telespectatorii să realizeze

Lazăr a continuat conflictul cu Amoruso și după ce a căzut peste fundașul italian:  

“Era căzut pe spate și tot a vrut să mă lovească, să-mi dea un pumn. La acest gest al lui, eu am ripostat și l-am strâns de nu mai putea să respire. L-am strâns un pic până a zis: “Basta, Lazar!” (n.r. - Ajunge, Lazăr!) 

După meci, am refuzat să-i iau tricoul. Nu se făcea ce a făcut el. Dar la retur a dat dovadă de caracter, a venit special și mi-a adus tricoul lui. Mi-a cerut scuze. Îmi asum ce am făcut atunci, eram destul de agresiv pe teren. Proveneam dintr-o familie de la țară, eram un agricultor sadea”. 

 La finalul acelui sezon, Lorenzo Amoruso a fost ofertat de Alex Ferguson care-l dorea la Manchester United, însă a ales Glasgow Rangers, o echipă puternică la acel moment în fotbalul european. 

Ghearele de urs de pe gâtul lui Didi Prodan

 Ilie Lazăr a dezvăluit în direct un alt moment nevăzut de camerele TV, petrecut la un meci de Liga 1, Gloria Bistrița - Steaua. De data aceasta, adversar i-a fost regretatul Daniel Prodan: 

“Era o luptă în permanență între mine și Didi Prodan, Dumnezeu să-l ierte. Am devenit prieteni după o bătălie pe teren. Pentru că eu mă mișcam tot timpul, voia să mă prindă undeva, să mă localizeze. În momentul în care mă prindea, îmi făcea o capsă, o pișcătură, sub coaste. Mă prindea de carne și durea de parcă te injecta cineva. Era ca un șoc. 

POVESTEA BĂTĂLIEI DINTRE ILIE LAZĂR ȘI DIDI PRODAN

Mi-a făcut asta, apoi faza ne-a dus în zone diferite ale terenului”. Când ne-am regăsit, i-am zis: “Dacă mă mai atingi, îți rup un deget!”. La următoarea fază, a vrut să mă lovească, l-am blocat și i-am pus mâna pe un deget, apoi i l-am răsucit rapid. A căzut de durere. 

De acolo, a început un mic scandal. M-a înjurat și am sărit la bătaie în timpul meciului. Când am văzut că vine spre mine, într-un gest de nebunie i-am făcut o lovitură de karate cu piciorul de sus până jos, i-am făcut semne pe gât ca trei gheare de urs cu crampoanele. I-am rupt și tricoul. Ca să pice, i-am pus și mâna în gât. A leșinat, s-a dus jos. Arbitrul nu a văzut. 

Trucuri murdare ale fotbaliștilor, nevăzute la TV: „Didi Prodan m-a prins de carne, durea ca o injecție. L-am leșinat cu o karată! După meci îi căutau steliștii lanțul prin iarbă”

Mi-a rămas lănțișorul lui de aur în mână, era un lanț gros. L-am aruncat în iarbă și am continuat jocul. La final, toți jucătorii Stelei căutau lanțul de aur al lui Didi pe gazon. Erau exact ca soldații, împrăștiați pe toată linia terenului și mergeau în paralel. Până la urmă, l-a găsit careva în zona careului.  Didi și-a dat seama că a greșit atunci, m-a tratat foarte serios după. Chiar mi-a dat un tricou de la națională pentru un prieten din Oradea. 

 Peste ani, am povestit momentul cu Didi la un eveniment caritabil, am râs”. 

54 de goluria înscris Ilie Lazăr în 154 de meciuri jucate pentru Gloria Bistrița între 1992 și 1998.

Citește mai multe știri de la GSP LIVE:

Bogdan Andone, dezvăluiri din interiorul FCSB: cea mai STRANIE clauză din fotbalul românesc + de ce a semnat, deși putea alege singur primul 11 doar la juniori

Mărturia fotbalistului care a îngropat-o pe Dinamo în ultimul derby cu trofeul pe masă: „Săvulescu și Borcea au venit la mine după meci”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează