FOTBAL  »  Superliga  »  ACCIDENTARE

Tulburător! Cosmin Băcilă iese la atac la 7 ani de la cumplita accidentare: "Gardoș mi-a nenorocit cariera, a intrat ca un țăran de la județ, apoi l-a durut în dos!" » S-a gândit la sinucidere

FOTO: Gazeta Sporturilor +25   FOTO
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 14:00

Au trecut aproape 7 ani de la una dintre cele mai șocante accidentări din istoria fotbalului românesc. Pe 19 septembrie 2011, într-un meci FCSB - Pandurii 1-2, Cosmin Băcilă a suferit o accidentare cumplită după o intrare necumpătată a lui Florin Gardoș. 

Cariera gorjeanului a intrat de atunci pe o pantă descendentă și nu a mai revenit niciodată la nivelul la care se afla înainte de incident. Băcilă a declarat recent că nu l-a iertat nici acum pe Florin Gardoș, pe care îl acuză că nu s-a mai interesat deloc de soarta acestuia. 

  • Băcilă a suferit la acea vreme o dublă fractură de tibie și peroneu și a stat departe de teren mai bine de un an.

"Şi acum plâng de ciudă din cauza ghinionului pe care l-am avut. Mă doare sufletul când mă uit la foştii mei colegi de la Pandurii, Nistor, Pintilii, Chiricheş, Răduţ, dar şi alţi jucători. Acest Florin Gardoş mi-a nenorocit cariera şi pot să vă spun că este un nesimţit cât el de mare. Nu am văzut în viaţa mea atâta nesimţire la cineva. Acest fotbalist cu o față de copil nevinovat m-a nenorocit.

A venit o singură dată la mine la spital, în urmă cu şapte ani, atunci cînd mi-a rupt piciorul, iar din ziua aia nu l-am mai văzut la faţă şi nu mi-a dat nici măcar un telefon ca să mă întrebe dacă am nevoie de ceva. Pur şi simplu l-a durut în dos de mine. A intrat la mine, la faza aia, atunci cînd mi-a rupt piciorul, exact ca un ţăran care joacă la judeţ. Nu a avut creier deloc. Vă mai spun încă o dată că a gândit exact ca un ţăran care juca pe la judeţ: ori eu ori mingea. Așa joacă aia pe la țară", a mărturisit Băcilă.

S-a gândit la sinucidere

Băcilă a renunțat definitiv la fotbal, după câteva experiențe eșuate venite după ce s-a recuperat în urma accidentării.

"După accidentare am dat doar de conducători nenorociţi care mi-au distrus cariera. Pârvulescu (n.r - Eugen Pârvulescu, fost președinte la Pandurii) este unul dintre ei, iar Daniel Stanciu îmi ascundea legitimaţia pe la Tg Mureş prin birouri ca să nu joc nici măcar pentru echipa a doua. Se tot ruga de mine să reziliez contractul.

În doi ani şi jumătate de contract eu am jucat la ASA Tg. Mureş doar un meci. Vă daţi şi voi seama în ce situaţie mă aflam? Stăteam singur în casă şi îmi venea să dau în altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am făcut vreo prostie", a declarat Băcilă pentru Fanatik

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (82)
razar99
razar99  •  14 Septembrie 2018, 21:19

si Nesu ce ar fii tb sa faca? orice activitate implica o doza de risc... Bacila a avut un picior rupt, Nesu pe viata intr-un scaun cu rotile... si nu l-am auzit spunand un cuvant urat de cel care l-a accidentat.. dar na...respectul si bunul simt nu il au toti... Nesu se bate asa in scaun si se chinuie pe la tot felul de evenimente pt asociatia lui, Bacila vad ca se plange ca nu a primit pomana de pe la Gardos..se mia si plange ca a stat 2 ani la Tg Mures degeaba primind bani pe contract...ma rog.. poate apreciez eu gresit ce inseamna munca.

1502525783399990
Cornel Solomon  •  14 Septembrie 2018, 20:45
Postat de pake_spp pe 14 Septembrie 2018, 20:01

Cand te-ai apucat de fotbal, ti-ai asumat anumite riscuri! O fi ca daca nu te accidenta Gardos, ajungeai la Real Madrid...ar fi de bun simt sa ai o atitudine barbateasca si sa accepti ca accidentarile fac parte din joc! Ce vrei?Sa iti plateasca Gardos pensie alimentara? Pune mana pe lopata si vezi ca mai sunt cateva sute de mii de jucatori care nu s-au realizat din n-motive! defapt tu esti singurul vinovat pentru ca nu ai jucat, insa e mai comod sa plangi si sa dai in altii! Gandeste-te la trecut, poate ai periclitat si tu viata vreunui junior pe care-l injurai de Dumnezei cand iti lua mingea, micule' Ronaldo! Toate se platesc in viata!

Băi "pac pac", sau cum te-ar chema! Se pare că mintea ta îngustă nu realizează că acel om își făcuse o carieră. Așa, bună-rea, cum era ea. Nu trebuia să fie nici un mic Ronaldo ca să joace în liga 1. Își câștiga și omul cele câteva mii de euro pe care le dă orice club de liga 1 unui jucător. Bani infinit mai mulți decât un "lopătar", pe care îi sugerezi tu să devină. Pricepi acum, pui amărât de fcsbist?

pake_spp
pake_spp  •  14 Septembrie 2018, 20:08
Postat de gicab pe 14 Septembrie 2018, 15:42

Fcsb are o istorie întreaga in a nenoroci jucatori

Vezi ca de la Steaua se iasa de pe teren in viata, de la Dinamo...nu prea!

Vezi toate comentariile (82)
Comentează