FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

U Cluj și-a adus atacant din Argentina. Cine este ultimul sosit în echipa „Șepcilor roșii”

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 23:57

Federico Anselmo, 29 de ani, a fost prezentat în această seară de către U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău beneficiază de atacantul pe care l-a cerut de la începutul lui 2024.

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a solicitat insistent un atacant încă din startul stagiului de pregătire din Antalya, l-a căpătat acum, după prima etapă și victoria cu Hermannstadt (2-1).

Omul care a promovat U Cluj și a retrogradat-o pe Dinamo: „Acela a fost declicul. Alb-negru pe viață!” » Vrea să ia FCSB campionatul și nu dorește să pice iar „câinii”
U CLUJ
Omul care a promovat U Cluj și a retrogradat-o pe Dinamo: „Acela a fost declicul. Alb-negru pe viață!” » Vrea să ia FCSB campionatul și nu dorește să pice iar „câinii”

Argentinianul Federico Anselmo, un fotbalist cu experiență în primele două ligi din țara sa, tocmai a fost prezentat de U Cluj. Este ultimul sosit în tabăra ”Șepcilor roșii”. Sud-americanul îi va face o concurență acerbă lui Daniel Popa, care a înscris și cu sibienii.

375de mii de euro este cota lui Anselmo pe transfermarkt

Federico Anselmo este la prima experiență europeană

Fotbalistul de 29 de ani a fost prezent în tribune la meciul dintre U Cluj și Hermannstadt. Anselmo era liber de contract și a evoluat ultima dată la Quilmes, în divizia secundă din Argentina.

Federico a început fotbalul în academia celor de la Estudiantes de La Plata, fostă campioană a Argentinei și câștigătoare de Copa Libertadores.

Anselmo a jucat la diverse formații din țara sa, printre care Estudiantes, Atletico Rafaela, CA Union și Quilmes. În cel mai recent sezon jucat la Quilmes, în a doua ligă din Argentina, Anselmo a reușit 11 goluri și 3 pase de gol în 32 de partide în Primera Nacional.

28de goluri în 88 de meciuri a reușit Anselmo pentru Quilmes, având și 5 assist-uri

Noul atacant al ”Șepcilor roșii” a mai evoluat în Chile, Uruguay și în Columbia, acum este în premieră în fotbalul european.

6goluri a reușit Anselmo în prima ligă din Argentina în 38 de meciuri

Ioan Ovidiu Sabău, mulțumit de prestația jucătorilor săi în victoria cu Hermannstadt: „Am meritat victoria, am fost echipa mai bună”

„Am meritat victoria, am fost echipa mai bună. Cred că am controlat jocul și în prima repriză. Încă nu avem curaj să luam acțiuni pe cont propriu, să ne câștigăm duelurile. S-a văzut experiența, valoarea unor jucători importanți, cu experiență, cum sunt Alex Chipciu și Dan Nistor. Dan s-a pregătit o săptămână pentru o singură pasă (n.r. - cea de la golul secund). Toată echipa a muncit, toți au crescut. Și cei nou-veniți au intrat foarte bine. Tot respectul pentru ei. 

Aveam nevoie de această victorie. L-am folosit pe Roger fundaș stânga în toată perioada de pregătire. În ultimul moment a trebuit să schimb și să merg pe Thalisson. S-a descurcat destul de bine, chiar dacă este un alt tip de efort. Se vede caracterul, atitudinea, calitatea lui. S-a integrat foarte rapid. Sunt lideri în teren și la antrenamente prin tot ceea ce fac (n.r. - Chipciu și Nistor), au câștigat respectul meu și al colegilor. Când vom fi bine pregățiți, cred că vom fi o echipă bună și ne vom lupta pentru locul 6. Va mai veni cel puțin un atacant în următoarele zile. Avem nevoie de concurență. 

Popa a fost cel mai în formă în perioada de pregătire. Și astăzi a arătat caracter. Poate mult mai mult. Amicalele le-am jucat cu Ianis Stoica titular. Mi-a zis că are ofertă și ar vrea să plece. După, s-a mai gândit și a spus că i-ar prinde bine să mai joace 6 luni aici. Ne-am întors în țară și a spus că nu mai vrea să rămână la noi, că are o ofertă foarte bună și nu mai este cu mintea aici. E un jucător care are calități. Îi lipsește rigoarea, disciplina.

- Ovidiu Sabău, pentru Orange Sport

VIDEO Martin Remacle despre afinitatea lui pentru U Cluj: ”Voi fi alb și negru până la moarte”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Dinamo caută atacanți, dar și echipe unde să-i exileze pe străinii de care vrea să scape: sursele GSP susțin că unul dintre „greii” vestiarului e în pericol!

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Un belgian ne taie elanul înainte de Euro: „Cu noi nu aveți nicio șansă! Sper să terminați pe locul 2!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
remarque
remarque  •  23 Ianuarie 2024, 11:31

din ultimele trei mecirui, doua au fost cu Iasi si cu Hermastadt, adica cu echipe de la care FCSB cumparase fix cu o saptamana inaintea jocului. Asta face ca cele doua jocuri sa nu aiba chiar atat relevanta. nici meciul cu Craiova de saptamana viitoare nu cred ca e relevant. Cand joci cu vasali e una, cand joci pe bune e alta

Van_Basten
Van_Basten  •  23 Ianuarie 2024, 00:00

Arata a atacant baiatul asta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează