FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FCU CRAIOVA 2-1

U Cluj - FCU Craiova 2-1 » Elevii lui Sabău răpun un adversar anemic și urcă pe loc de play-off! Clasamentul actualizat

Daniel Popa a înscris golul de 2-1 în U Cluj - FCU Craiova
Daniel Popa a înscris golul de 2-1 în U Cluj - FCU Craiova

Articol de , - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 17:55 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 18:13

U Cluj a învins-o pe FCU Craiova în etapa 18 din SuperLigă, scor 2-1. Conduși în două rânduri, oltenii fără pic de vlagă au egalat o dată contrar cursului jocului, la singurul lor șut pe poartă, și au contat pe Cluj Arena doar la posesie sterilă.

Programul complet și rezultatele din Liga 1 AICI!

U Cluj leagă victorii în SuperLigă pentru prima dată în acest sezon. Triumfătoare etapa trecută în Giulești, scor 3-2, echipa din Cluj-Napoca a câștigat și în runda 18 de campionat, de această dată în fața celor de la FCU Craiova.

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au controlat întreaga partidă. Mai periculoși în începutul meciului, ardelenii au deschis scorul în minutul 18, prin Ianis Stoica, în urma unei faze fixe.

Dan Nistor a centrat din corner, Lucas Masoero a reluat cu capul pe poartă, iar Gurău a respins în lateral, de unde șeptarul gazdelor a reluat balonul în plasă.

FCU Craiova, prestație lamentabilă. A egalat la singurul șut pe poartă

Avantajul de pe tabelă nu i-a îndemnat pe ardeleni să facă pasul înapoi. Alb-negrii au continuat să forțeze și au fost la o palmă de a înscrie golul 2 în minutul 25, când șutul lui Doukoure a trecut milimetric pe lângă poartă.

Fără să propună mult fotbal, cu „decarul” Bauza care a stricat toate atacurile și golgheterul Aurelian Chițu invizibil, FCU a reușit cumva să egaleze în minutul 38, la unicul șut cadrat în tot meciul! Compagnucci a centrat din banda dreaptă, Bahassa s-a eliberat de adversari și a șutat din prima, cu pământul, fără șanse pentru Iliev.

U Cluj a urcat pe loc de play-off

După reluarea jocului, ardelenii au avut nevoie de numai 8 minute pentru a tranșa partida. În minutul 53, Chipciu a desfăcut apărarea oaspeților cu o pasă pe sus, peste Lacroix.

Daniel Popa a preluat cu dreptul, spre exterior, părea că și-a complicat situația, dar apoi a șutat imparabil, sub transversală, cu piciorul stâng! Nici stoperul care-l avea în marcaj, Danny Henriques, nici portarul Ionuț Gurău nu au putut interveni.

Condusă din nou, nevoită să propună mai mult fotbal, FCU nu a fost în stare să destabilizeze apărarea gazdelor. Alb-albaștrii au construit steril, în majoritatea timpului la 40-50 de metri distanță de poarta lui Iliev, și n-au mai avut nicio șansă notabilă până la final.

Meciul s-a încheiat astfel cu scorul de 2-1 pentru U Cluj, victorie care-i urcă pe ardeleni pe loc de play-off, 6, cu 26 de puncte. FCU rămâne pe poziție de baraj, cu 18 puncte, unul sub Poli Iași, 8 peste Dinamo.

Este pentru prima dată de la promovarea din 2022 când U Cluj ocupă o poziție de play-off!

Notele GSP la U Cluj - FCU Craiova

  • U CLUJ: Iliev 6 - Oancea 6, Masoero 5, Mitrea 6, Vătăjelu 5 - Doukoure 6, G. Simion 6 (82 I. Filip) - I. Stoica 7 (82 Al. Cîmpanu), Nistor 6, Chipciu (cpt.) 7 - D. Popa 7 (76 Silaghi). 
    Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău - 7.

 

  • FCU Craiova: Gurău 4 - Compagnucci 6, Lacroix 6, Henriques 4, Padula 5 (82 Dr. Albu) - Vl. Achim (cp) 5, Van Durmen 4 - A. Chiţu 5, Bauza 4 (57 Baeten 5), Bahassa 7 (74 Sidibe 5) - Blănuţă 5. 
    Antrenor: Giovanni Costantino - 4.

 

  • Arbitru: Andrei Florin Chivulete - 7; Asistenţi: Imre Laszlo Bucsi - 7, Mihăiţă Necula - 7. Cartonaşe galbene: / Padula (63), Bahassa (67).

FINAL » U Cluj - FCU Craiova 2-1

U Cluj - FCU Craiova, echipele de start

U CLUJ: Iliev - Oancea, Masoero, Mitrea, Vătăjelu - Chipciu, G. Simion, Doukoure, I. Stoica - Nistor - D. Popa
REZERVE: Gorcea - Peteleu, Pițian, I. Filip, Fossati, Popadiuc, Cîmpanu, Silaghi, E. Manu
ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

FCU CRAIOVA: Gurău - Compagnucci, Lacroix, D. Henriques, Padula - V. Achim, Van Durmen - Chițu, Bauza, Bahassa - Blănuță
REZERVE: Mogoșanu - Negru, Mascarenhas, Buta, V. Pop, D. Albu, A. Blidar, S. Sidibe, W. Baeten
ANTRENOR: Giovanni Costantino

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Andrei Chivulete (București)
Asistenți: Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe), Mihăiță (Bucureşti)
Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad)
Asistent VAR: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj)

Citește și alte articole:

Edward Iordănescu a câștigat titlul de „Antrenorul lunii noiembrie”! Declarații exclusive pentru GSP: „Până la sărbătoare au fost munca și lupta”

Viața printre străini a unui component al Generației de Aur: „Nu văd rostul unei întoarceri. Aici, țara e mică, siguranța e mare, totul e controlat. Dacă n-ai ce ascunde, de ce să te ascunzi?!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Jocurile Olimpice
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Campionate
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”
Superliga
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”

„99% dintre sprinterii olimpici sunt dopați” » Un fost nume mare, trecut prin experiențe grele în închisoare, face declarații care zguduie Jocurile Olimpice

Singurul antrenor care a adus o medalie olimpică înotului masculin românesc despre David Popovici: „Un adevărat fenomen, alții cedează la primul obstacol” + Marea întrebare: „Au o secretomanie ca la ambasadă”


Comentarii (73)
TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  06 Decembrie 2023, 20:09
Postat de fratilitau pe 05 Decembrie 2023, 00:03

FC Mogoșoaia unica echipă creată politic după revoluție.....

U Cluj - FCU Craiova 2-1 » Elevii lui Sabău răpun un adversar anemic și urcă pe loc de play-off! Clasamentul actualizat Nu le mai da Mititelu covrigi!? Nu vă fie frică, unica clona pică!!!!

fratilitau
fratilitau  •  05 Decembrie 2023, 00:03
Postat de TIborSzoltan pe 04 Decembrie 2023, 22:21

Hai unica craiova … uraaaa. A avut acum chiar 100 De suporteri unicaaaaa… Craiova din booveni… unica clona…

FC Mogoșoaia unica echipă creată politic după revoluție.....

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  04 Decembrie 2023, 22:25
Postat de kub4a pe 03 Decembrie 2023, 18:43

Ferma de la cofetărie la datorie la toate meciurile Stiinteti! Sabău dovedește încă odată ca este serios și merita să fie luat serios în calcul pentru Națională! Mulțumim duzinei de papucari moqoseni pentru susținere!

Hai unica craiova din booveni…hai unica.. hai noul extensiv… hai electroputere… ac Milan și real …. Unica craiova e maximaaaaa ca Barcelona tiki taka

Vezi toate comentariile (73)
Comentează