INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOTBAL

EXCLUSIV Viața printre străini a unui component al Generației de Aur: „Nu văd rostul unei întoarceri. Aici, țara e mică, siguranța e mare, totul e controlat. Dacă n-ai ce ascunde, de ce să te ascunzi?!”

Ovidiu Stângă
Ovidiu Stângă

Articol de - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 09:59 / Actualizat vineri, 01 decembrie 2023 16:01

Ovidiu Stângă împlinește 51 de ani pe 5 decembrie, are deja trei ani de când lucrează în Qatar, la centrul de juniori al lui Al Sadd, și a povestit pentru GSP.ro de ce continuă să activeze în străinătate, fie în Europa, fie în lumea arabă

„Vere, merg pe-al treilea an de când sunt în Qatar, este bine, vedem ce-o mai fi din vară încolo!”, a reacționat Ovidiu Stângă în startul convorbirii pe ruta București - Doha. Rețeaua de comunicare prin intermediul online apropie oamenii, semnalul este bun, îl auzi pe Ovidiu de parcă ar vorbi din centrul Băniei, acolo unde a făcut primii pași în fotbal.

Peste câteva zile împlinește 51 de ani. Olteanul are aproape trei ani de când lucrează în fotbalul arab, la centrul de juniori al lui Al-Sadd, după ce o bună perioadă a lucrat la unul dintre cluburile de suflet, la PSV Eindhoven, inclusiv la formația de fete a batavilor, cu care s-a luptat la titlu.

Viața unui ivorian în Liga 1: „«Vezi că în România e așa și-așa acolo!», mi s-a zis. De ce nu promovați ce e bun în țara voastră?”
OȚELUL
Viața unui ivorian în Liga 1: „«Vezi că în România e așa și-așa acolo!», mi s-a zis. De ce nu promovați ce e bun în țara voastră?”

Ovidiu Stângă a luat trofee pe oriunde a fost, de la Craiova la Dinamo, via Eindhoven

A luat trofee, ca jucător, cu U Craiova și cu Dinamo, cu „câinii” a fost campion în 2002, a jucat în Spania, la Salamanca, apoi a scris o pagină de istorie cu PSV Eindhoven, șapte trofee, dintre care trei campionate, în a doua jumătate a anilor '90. A prins Generația de Aur, a adunat 24 de selecții cu tricolorul pe piept într-o formație plină de vedete, mai ales pe postul său!

Și-a făcut un cămin în Olanda, Țările de Jos cum este denumirea oficială acum, la Eindhoven, acolo unde i-a rămas familia. În țară a ajuns ca selecționer la U18 și U19, plus la CS Universitatea și FCU Craiova. Doar a fost căpitan al oltenilor, pe vremea când în Cetatea Băniei exista o singură formație.

Ia în calcul vreun moment să revină în România? „Doar pe 18 mai, când e meciul Generației de Aur”

De atâția ani printre străini, Ovidiu s-a obișnuit departe de România.

„Gânduri să mă întorc? Cu un picior m-aș opri de tot, altul îmi zice să fac ceea ce fac în continuare. Unde să mă întorc în România, ca să fac ce? Dacă am familia în Olanda, să vin să stau eu în România, cu presiunea rezultatelor, de multe ori artificială?! Nu-i văd rostul!

În Olanda mă pot întoarce oricând la centrul de juniori, la PSV. Să văd ce va fi în vară, când termin contractul în Qatar. A intervenit oboseala, adică uzura. Uite, o să vin în România sigur, pe 18 mai, când e meciul «Generației de Aur»”, a mărturisit olteanul.

9trofee a cucerit Ovidiu Stângă: Cupa României cu U Craiova, trei titluri și patru Cupe ale Olandei cu PSV și campionatul cu Dinamo în 2002

„Noi suntem mai naționaliști!” » Oltean fierbinte, „părintele” CSU Craiova are un mesaj pentru românii din Diaspora: „Întoarceți-vă acasă! Țara are nevoie de voi”
ZIUA NAȚIONALĂ
„Noi suntem mai naționaliști!” » Oltean fierbinte, „părintele” CSU Craiova are un mesaj pentru românii din Diaspora: „Întoarceți-vă acasă! Țara are nevoie de voi”

Cum spune Ovidiu Stângă că este în Qatar: „Dacă uiți telefonul la restaurant și te întorci a doua zi, îl găsești în același loc”

Viața lui Ovidiu se derulează pe mai departe în Qatar, țară ce a organizat turneul final de Campionat Mondial în urmă cu un an. Craioveanul nu consideră că traiul restricționat de acolo este un impediment.

„M-am acomodat aici, sunt și multe povești vizavi de ceea ce este în Qatar. Sunt multe facilități. Poți să mergi la plajă, în costum de baie normal, poți să bei și o bere, un pahar în localuri, baruri. Adică nu ți se interzic anumite lucruri.

Siguranța e mare, țara e mică, totul este controlat... În sensul că ai garanția că pleci de acasă și te întorci cu bine acasă. Dacă uit telefonul la restaurant și mă întorc a doua zi, nu-l ia nimeni. Nu te uiți în spate cu frică, atunci când mergi pe stradă. Dacă ești corect, nu ai nici cea mai mică problemă.

Și cu controlul ăsta, dacă n-ai ce ascunde, de ce să te ascunzi?! În camera ta, nu intră nimeni peste tine”, a mai povestit românul.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // FOTO Viața unui brazilian stabilit în România: „De ziua mea, mi-au făcut un tort din sarmale. După ce-am suflat în lumânări, n-am prins una!”. Cine i-a arătat „apa sfințită”

EXCLUSIV Chris Braun, jucătorul lui Rapid, nu Chris Brown cântărețul! Momente inedite povestite de neamțul giuleștenilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
rocky3
rocky3  •  02 Decembrie 2023, 11:21
Postat de gicab pe 01 Decembrie 2023, 16:28

Tot degeaba postezi și la noi… pe gsp de ex îți șterg comentariile și dacă dai copy paste la articolele lor, atât de zeloși sunt… daca spuneai ceva contra în plandemie te blocau imediat oriunde spuneai …

Iar dacă nu te blocau redactorii, imediat îți săreau la gât inoculatii!

belane
belane  •  01 Decembrie 2023, 18:34
Postat de cirus11 pe 01 Decembrie 2023, 16:11

Da, stat normal cu 15000 de morti doar pt construirea stadioanelor... ia du-te tu in Qatar si posteaza ceva impotriva emirului de-acolo sa vezi ce se intampla sau poate sa iesi cu o pancarta in fata palatului.

15.000 ??? Eu cred ca tu habar cat inseamna 15.000 de oameni ! Am ramas uimit de aberatia pe care ai putut s-o scrii si am cautat pe net informatia si bineinteles nu e cum ai prezentat-o tu : "Overall, 15,021 non-Qataris died in the country between 2010 and 2019, according to the government." Adica pe parcursul a 10 ani 15.000 de non-qatarezi au murit in Qatar (indiferent ca lucrau in IT sau in constructii, asta e o statistica a strainilor cu job in Qatar). Cifra reala, daca ai fi citit articolul, se vehiculeaza a fi undeva la 6500 pe parcursul celor 10 ani (asta nu reduce cu nimic gravitatea bineinteles, e tot mult), adica 650 de victime pe an. Acum cati crezi ca dintre imigrantii ilegali care ajung in SUA au parte de morti cauzate de munca si conditiile de munca prestate (muncesc la negru bineinteles) ca sa-si poata castiga existenta ? Undeva la 13% din cifra anuala 5200 si ceva de morti, cu alte cuvinte tot pe la cifra de 670 si ceva daca faci calculul. De ei de ce nu-ti pasa ? Sau reproduci ca papagalul tot ce auzi dintr-o singura directie ? Qatar nu-i un stat ideal dar sa nu mai fim ipocriti si sa aratam cu degetul catre altii cand aceeasi mizerie e si la noi in curte doar c-o ambalam mai frumos sau ne prefacem ca pute a parfum si nu a hazna. Daca ai fi facut afirmatia asta acum 25-30 de ani ti-as fi dat dreptate dar astazi din pacate nu-i mare diferenta.

alepetrolul
alepetrolul  •  01 Decembrie 2023, 18:05

Vorbiti din auzite de dictaturi si de tari despre care habar nu aveți, in deplina necunostinta de cauza. Romania ar fi departe daca ar avea lideri precum unele tari GCC.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează