FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - PETROLUL 0-1

VIDEO Petrolul câștigă derby-ul nou-promovatelor contra lui U Cluj » Gicu Grozav, decisiv! Clasamentul ACUM

Petrolul câștigă derby-ul nou-promovatelor contra lui U Cluj FOTO: facebook.com/official.fcpetrolul
Petrolul câștigă derby-ul nou-promovatelor contra lui U Cluj FOTO: facebook.com/official.fcpetrolul

Articol de - Publicat vineri, 05 august 2022 20:56 / Actualizat vineri, 05 august 2022 21:49

Petrolul Ploiești a învins-o pe Universitatea Cluj, scor 1-0, în duelul nou-promovatelor în Liga 1. Ploieștenii au bifat o victorie de moral după reușita splendidă a lui Gicu Grozav, la capătul unei prestații ultradefensive. U Cluj a pătimit din nou din cauza unui penalty ratat, plus șuturi multe, dar niciunul pe poartă. 

Tote rezultatele etapei #4 din Liga 1 - AICI

U Cluj și Petrolul și-au reluat firul epic al orgoliilor în startul etapei a 4-a din primul eșalon, după ce s-au războit în Liga 2 în sezonul precedent. "Lupii" au avut o singură mare oportunitate, au mușcat letal, o grozăvie de gol a lui Gicu, apoi au jucat inteligent pentru o formație în deplasare atunci când dă peste un adversar cam de aceeași valoare. Ardelenii au căzut în propria plasă a neputinței, nu au fost în stare să marcheze nici de la punctul cu var, au căutat mult buturile adverse, dar în zadar: 17 șuturi spre poartă, niciunul cadrat, logic, zero goluri!

Scandal la pauza meciului Universitatea Cluj - Petrolul! „Roșu” scos din buzunar de Andrei Chivulete
U CLUJ - PETROLUL
Scandal la pauza meciului Universitatea Cluj - Petrolul! „Roșu” scos din buzunar de Andrei Chivulete

Momentul psihologic

În fotbalul actual, sentimentele sunt resimțite doar la timpul prezent. Drept dovadă, reușita superbă, de fotbalist, a lui Gicu Grozav (23), fost jucător al "șepcilor roșii", în poarta lui Brănescu, după o centrare de calitate a lui Marian Huja.

În cealaltă tabără, ploieșteanul prin adopție (și datorită familiei) Romario Pires, fost căpitan la Petrolul, a fost unul dintre jucătorii lui U care au hăituit permanent formația lui Nicolae Constantin. Antrenor ce și-a pierdut cumpătul și a fost eliminat când necazul tocmai trecuse pe lângă el, după ce Bălan, în prelungirile primei reprize, a ratat penalty-ul acordat de Chivulete, la intervenția lui Ivanovski asupra lui Ispas.

Petrolul și-a văzut doar interesul și-a câștigat

Repriza secundă a fost la număr. Galben-albaștrii au stat la cutie și au apărat, nu foarte greu, avantajul minim, "șepcile roșii" n-au avut acel ceva care să bage mingea în poarta adversă. Pițian, în minutul 90, a fost la un lat de egalare, dar și de acea dată mingea a ocolit spațiul porții. U Cluj pierde din elanul remizelor spectaculoase cu FCSB și CSU Craiova, Petrolul a renăscut înaintea marelui derby al campionatului românesc, din punct de vedere istoric, cu Rapid București.

200de meciuri în Liga 1 a bifat Purece prin prezența contra ploieștenilor

2penalty-uri consecutive a ratat U Cluj, Adrian Bălan imitându-l pe colegul său Purece, care a irosit de la punctul cu var în meciul cu FC Argeș (1-3)

Budescu revine din septembrie 

Constantin Budescu a revenit vara aceasta la Petrolul după 11 ani. Accidentat din luna aprilie din cauza unei rupturi de tendon, acesta a anunțat când e planificată revenirea în iarbă. "Această accidentare durează mai mult, din păcate. Cred că pe la finalul lunii septembrie, cel târziu, voi fi pe teren. Eu mi-am propus mai devreme, dar n-aș vrea să risc ceva", a declarat Constantin Budescu.

FINAL » „U” Cluj - Petrolul 0-1

„U” Cluj - Petrolul, echipe de start:

Petrolul: Vâlceanu - Meijser, Tamaș, Huja - Pashov, Seto, Jair, Țicu - Cioiu, Ivanovski, G. Grozav 
Rezerve: Moroz - Olaru, Velisar, Tucaliuc, Cebotaru, Dumitriu, Bratu, Măzărache, Borța 
Antrenor: Nicolae Constantin

U Cluj: Brănescu - Baravykas, Pițian, Ispas, Pîrvulescu - R. Pires, I. Filip, Purece - Hofman, Ad. Bălan, Chipciu 
Rezerve: Gorcea, Romeo, Briceag, Bic, Haită, Morariu, Ely Fernandes, Hlistei, Boiciuc 
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: „Gaz Metan” (Mediaș)
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti), A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti)
Arbitru VAR: Costreie Sorin; Arbitru AVAR: Marica Mihai Marius

Citește și: 

Interviu cu Ioan Filip, omul-cheie de la U Cluj: „Nu mai joc numărul 6 clasic, cu sarcini preponderent defensive. Joc mai mult inter”

FCSB a anunțat OFICIAL două transferuri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
saliceanu
saliceanu  •  07 August 2022, 09:26

U Cluj se pare ca sunt mult mai buni in liga doua. Macar acolo mai bat pe cate unul, din greseala.

istet10
istet10  •  06 August 2022, 16:41
Postat de vasileroaita pe 05 August 2022, 22:54

Este stadionul Consiliului Județean, nu al Primăriei. Primăria ar trebui să plătească chiria pentru U Cluj, dar nu o face.

Al CJ sa fie. Dar de ce ar ttebui sa plateasac primaria chirie pt U Cluj? Sa plateasca clubul.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  06 August 2022, 09:30
Postat de vasileroaita pe 05 August 2022, 22:54

Este stadionul Consiliului Județean, nu al Primăriei. Primăria ar trebui să plătească chiria pentru U Cluj, dar nu o face.

Stadionul a fost construit pentru sport, celelalte activități fiind menite a completa veniturile. Putea să pună *** aia de festival într-o perioadă în care să nu se intersecteze cu programul echipei de fotbal. Dar sunt mai importante veniturile aduse de bețivii, *** și buhnicii adunați de prin toată țara.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează