FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - POLI IAȘI 0-2

VIDEO U Cluj - Poli Iași, decis după reluare de „dubla” lui Alin Roman

Poli Iași a învins-o pe U Cluj, scor 2-0, în runda cu numărul 8 din Superliga
Poli Iași a învins-o pe U Cluj, scor 2-0, în runda cu numărul 8 din Superliga

Articol de , - Publicat luni, 04 septembrie 2023 13:48 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 17:40

Poli Iași a învins-o pe U Cluj, scor 2-0, în runda cu numărul 8 din Superliga. Alin Roman, mijlocașul de 29 de ani, a făcut „dubla” după două greșeli imense ale apărării clujenilor, aducând o nouă victorie pentru ieșeni după 37 de zile de secetă.

  • Meciul a fost amânat duminică, din cauza terenului impracticabil și a codului portocaliu de vreme rea de la Cluj. Duelul s-a reluat luni, de la 13:00, din minutul 54, de la scorul de 0-0, cu echipele care erau pe teren în momentul întreruperii.
  • Tot ce trebuie să știi despre Superliga
Gigi Becali îl atacă pe Edi Iordănescu: „N-ai voie să nu-l iei la națională! Are mintea întunecată”
EURO 2024
Gigi Becali îl atacă pe Edi Iordănescu: „N-ai voie să nu-l iei la națională! Are mintea întunecată”

U Cluj - Poli Iași, decis după reluare de „dubla” lui Alin Roman

Duminică la prânz, pe un gazon moale, încă avariat de concertele de la Untold, clujenii visau să spargă blestemul ultimelor meciuri. Chiar dacă sunt o echipă cu nume și cu multe trofee în CV, "studenții" aveau o singură victorie în ultimele cinci partide disputate "acasă"

În rest, o remiză şi trei înfrângeri. Deci statistica și problemele îi dădeau serioase bătăi de cap "Moțului" Sabău, reîntors la echipă ca salvator. De partea cealaltă, Iașiul, umilit în play-off-ul de Cupă de o echipă a Zalăului (L3), a venit cu coada între picioare în Ardeal. Patru înfrângeri la rând!

Clujenii mai cu tupeu

Garobbio l-a găsit excelent pe R. Ion, care a scăpat de marcajul prost al lui Vătăjelu, dar când să tragă (2) a alunecat pe gazonul dificil și totul s-a dus pe apa sâmbetei. Tot a încercat să bifeze și la partea artistică, "foarfecă" din 11 metri, dar departe de poarta lui Ailenei (27).

Apoi, "capul" lui Chipciu (29), din centrarea lui Nistor a trecut puțin peste transversală. Iar Nistor l-a întins serios pe portarul ieșean la șutul din prima, cu dreptul, din 15 metri (32). Același lucru întâmplându-se și la execuția lui D. Popa (45+1) de la 25 de metri, respinsă cu nouă paradă.

La reluare, codul portocaliu de vreme rea a pus stăpânire pe Cluj-Napoca! O furtună violentă și o ploaie torențială au luat pe sus panourile publicitare de pe margine. S-a jucat până în minutul 53, când terenul a devenit impracticabil. Echipele au intrat la cabine, dar după o oră de așteptare, meciul a fost amânat pentru 24 de ore.

Roman, MVP

Am ajuns luni și meciul s-a reluat de la 0-0, iar clujenii erau prăbușiți, de nerecunoscut. Și o echipă a Iașiului "care a mâncat mai bine la micul dejun", după cum glumeau comentatorii partidei. Iar asta s-a văzut la o fază care nu spunea mare lucru.

Gorcea a degajat prost, mingea fiind deviată cu capul până la Alin Roman, care a profitat de greșeala imensă a lui Miron și poziționarea proastă a lui Mitrea, le-a luat fața elegant și l-a învins pe portar cu un șut la colțul lung (56).

Degeaba au încercat Nistor (61) și Vali Gheorghe (77) să prindă poarta și să egaleze, că tot Al. Roman le-a făcut ziua un calvar! A profitat din nou de apărarea penibilă a clujenilor și a făcut 2-0 cu un nou șut care l-a lăsat fără replică pe Gorcea (90+3). 

Ioan Ovidiu Sabău rămâne astfel fără victorie de la revenirea pe banca „șepcilor roșii”, a mai făcut o remiză cu Hermannstadt, 2-2, în vreme ce Leo Grozavu tocmai a obținut al doilea succes al sezonului, după 3-1 cu Farul, și s-a îndepărtat de ultimul loc, ocupat în prezent de FC Botoșani.

Am avut două momente inspirate. Roman e un jucător de execuție. A contat că noi am intrat cu o echipă proaspătă. Au fost mai multe lucruri care ne-au avantaja
Leo Grozavu, antrenor Poli Iași

Foarte lenți în mișcări, pierdem foarte ușor duelurile. Clar, așa cum am arătat, trebuie să ne resetăm și să muncim mult, mult mai mult. Nu-mi place absolut deloc cum arătăm
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

U Cluj - Poli Iași, decis după reluare de „dubla” lui Alin Roman
Poli Iași a învins-o pe U Cluj, scor 2-0, în runda cu numărul 8 din Superliga

FINAL. U Cluj - Poli Iași 0-2

U Cluj - Poli Iași. Echipele de start

U Cluj: Gorcea - Oancea, Miron, Mitrea, Vătăjelu - Bic - I. Stoica, Nistor, Popadiuc (Tescan 85), Chipciu (Calcan 39 / V. Gheorghe 71) - D. Popa
Rezerve: Iliev - Pițian, Chinteș, Perianu, Hofman, Tescan, G. Simion, V. Gheorghe
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Poli Iași: Ailenei - Martac, Fl. Ilie, Samayoa, R. Ispas - R. Ion, A. Roman, Garobbio, Jatoba (Vojtus 78) - A. Gheorghiță (Dumitru 69), L. Phelipe (Vașvari 69)
Rezerve: Jankov, Tincu, Belu, Vașvari, Sg. Buș, Ștefanovici, Itu, R. Ion, Katanec
Absenți: S. Lung (suspendat), Bordeianu (fără drept de joc), A. Ciobanu (accidentat)
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca)
Arbitru: Viorel Flueran (Craiova), A1: Daniel Mitruți (Craiova), A2: Ciprian Danșa (Satu-Mare)
Arbitru VAR: Cătălin Popa (Pitești), AVAR: Romică Bîrdeș (Pitești)

UPDATE 12:00 Jucătorii lui U Cluj au ajuns la stadion: 

Băieții au ajuns la stadion 🏁 #ToțiPentruU #UvsPoliIași #Superliga #SimbolulUnorInimiRomânești

Publicată de FC Universitatea Cluj pe Luni, 4 septembrie 2023

UPDATE 11:20 Politehnica Iași a postat pe Facebook imagini cu gazonul de pe Cluj Arena, care se prezintă în condiții bune:

FOTO: facebook.com/CSMPolitehnicaIasiOficial

U Cluj - Poli Iași, amânat din cauza ploii torențiale

Ieri, repriza a doua începuse de câteva secunde când „centralul” Viorel Flueran a întrerupt jocul din cauza furtunii violente. 

Vântul puternic a deplasat panourile publicitare de lângă teren pe gazon. Inclusiv câțiva dintre jucători au ajutat ca panourile să fie îndepărtate de pe suprafața de joc.

U Cluj - Poli Iași, decis după reluare de „dubla” lui Alin Roman

Flueran a luat decizia să trimită echipele la vestiare, duelul fiind reluat 7 minute mai târziu. 

În minutul 54, meciul a fost oprit din nou de „centralul” Viorel Flueran. „Nu se poate juca așa”, le-a transmis arbitrul jucătorilor. Gazonul era îmbibat cu apă, se formaseră bălți, iar mingea nu mai sărea.

U Cluj - Poli Iași, decis după reluare de „dubla” lui Alin Roman

După o oră, Flueran a ieșit pe gazon, să testeze dacă mingea sare sau nu. Balonul a sărit în unele porțiuni, în altele nu, iar „centralul” a luat decizia să amâne partida pentru luni, ora 13:00.

6.237de spectatori (număr oficial) au fost în tribune duminică

U Cluj - Poli Iași, decis după reluare de „dubla” lui Alin Roman

Ce spune regulamentul în cazul terenului de joc impracticabil:

„1. Terenul de joc este impracticabil dacă arbitrul apreciază că se află în una din următoarele situaţii: 
a. Dacă aproximativ ¼ din teren este sub apă, iar adâncimea apei nu mai permite ca mingea să vină în contact cu pământul, astfel încât controlul şi circulaţia mingii sunt împiedicate cu desăvârşire; 
b. În caz de furtună, ploaie torenţială, descărcări electrice, ninsori abundente, ceaţă sau viscol sau dacă, urmare a acestora, vizibilitatea este sub 150 de m. Dacă aceste situaţii intervin după începerea jocului, arbitrul va întrerupe jocul; frf.ro | 90 
c. Terenul este acoperit cu zăpadă a cărei grosime împiedică controlul şi circulaţia mingii; 
d. Terenul are una sau mai multe porţiuni acoperite de gheaţă care constituie pericol pentru integritatea corporală a jucătorilor şi arbitrilor. 

2. Impracticabilitatea terenului de joc se constată şi se declară numai de arbitrul jocului. Ora de începere a jocului se poate amâna sau jocul se poate întrerupe, maxim 60 de minute dacă terenul de joc devine impracticabil. 

3. În situaţiile arătate la art. 43 alin.1, lit.a), c), d), clubul organizator este obligat să ia toate măsurile în vederea readucerii suprafeţei de joc în condiţii care permit desfăşurarea jocului, in caz contrar, va suporta consecinţele prevederilor regulamentare. Dacă începerea/reluarea jocului nu este posibilă în maxim 60 de minute de la momentul începerii/ întreruperii, jocul se va desfăşura a doua zi, la o oră care va fi stabilită de comun acord de cele două echipe, fiind reluat din minutul în care trebuia sa inceapa sau din minutul in care a fost întrerupt. 

În cazul în care echipele nu ajung la un acord privind ora la care se va relua jocul, acesta se va relua la ora la care a început în ziua precedentă. Prin excepţie, jocurile de juniori neîncepute/ întrerupte de arbitru, care nu mai pot continua în aceeaşi zi în maxim 60 de minute de la momentul întreruperii, vor fi reprogramate de forul organizator. Dacă din aceleași cauze jocurile de seniori nu se dispută nici a doua zi, acestea vor fi reprogramate conform prevederilor regulamentare. 

4. În caz de calamităţi naturale (inundaţii, ninsori abundente etc.), Departamentul de Competiții al FRF/LPF/ AJF/AMFB va adopta măsurile care se impun”.

Mai multe articole de actualitate: 

Gigi Becali a râs de Mihai Rotaru. Ce mesaj i-a trimis la miezul nopții: „«Rușinică ți-am dat»” + Ce jucător pleacă în iarnă
FCSB - CSU CRAIOVA 3-0
Gigi Becali a râs de Mihai Rotaru. Ce mesaj i-a trimis la miezul nopții: „«Rușinică ți-am dat»” + Ce jucător pleacă în iarnă
Un sac cu un „arsenal” pirotehnic a fost confiscat din Giulești » Unde l-au găsit polițiștii și ce conținea
RAPID - DINAMO
Un sac cu un „arsenal” pirotehnic a fost confiscat din Giulești » Unde l-au găsit polițiștii și ce conținea

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (49)
Clujean
Clujean  •  05 Septembrie 2023, 17:11
Postat de mihalachy pe 04 Septembrie 2023, 15:39

domnilor Ziaristi am auzit ca e un antrenor f bun, liber de contracT se numeste PETREA, HAI MANCATI-L ACUM PE SABAU! CU MITREA SI MIRON ---- VAI DE SABAU. MIRON CU CFR S-A FERIT DE MINGE LA PRIM GOL , CFR SAU POATE A FOST IN FAMILIE SI NOI BEHAIM DEGEABA, PREA S-A POTRIVIT PT CFR

Si cu Iași, Miron a fost pe langa in cele 2 faze.... de gol. Eu chiar credeam ca e un campion daca a venit de la Fcsb. Acum cred ca strica ce fac bine alții... e veriga slaba.

EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  05 Septembrie 2023, 12:39

NU va bucurati tare cei de la Iasi - in retur trebuie sa le dati inapoi 3 puncte la cat de cuminti au fost clujenii in meciul cu voi ! L-au salvat de la demitere pe Grozavu ca e clujean de-al lor ! Incurcate sunt caile Domnului ! Haide U !

emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  05 Septembrie 2023, 09:13
Postat de Dobermannul pe 04 Septembrie 2023, 14:30

Dupa infratirea cu dinamovistii s-au infratit si cu politehnisti de la Iasi. Si uite asa din infratire in infratire ajung in B.

:))) corect.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează