FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Ioan Ovidiu Sabău așteaptă să se lupte cu UTA cu Mircea Rednic pe bancă: „Nu pot rezolva tot în zece zile, dar hai să fim o echipă!”

LIVE Hermannstadt - U Cluj, în runda cu numărul 7 din Superligă
LIVE Hermannstadt - U Cluj, în runda cu numărul 7 din Superligă

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 21:09 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 21:09

Duel tare în Transilvania, vineri seară, Aradul contra Clujului, UTA versus U, Rednic contra Sabău, doi foști coechipieri și campioni în aceeași echipă. Ce situații l-au pus pe gânduri pe „Moțu” Sabău la revenirea pe banca alb-negrilor.

U Cluj a bifat două amicale în acest week-end, sâmbătă cu Unirea Dej (2-0), la Cluj Napoca, azi, duminică, împotriva lui CSM Reșița (1-2) la Alba Iulia. Ianis Stoica a deschis scorul cu dejenii, apoi noul sosit la U, Filip Ilie, a marcat și cu Unirea, și cu „rossonerii” din Banat.

A „evadat” din Rusia pentru un transfer la U Cluj: „De asta aveam nevoie. Aici e ceva sud-american”
U CLUJ
A „evadat” din Rusia pentru un transfer la U Cluj: „De asta aveam nevoie. Aici e ceva sud-american”

Sabău, pregătit pentru UTA - U Cluj

Vineri, de la ora 18:30, la Arad, este UTA - U Cluj, Mircea Rednic revenind deja la antrenamente, după infarctul și intervenția chirurgicală suferită în urmă cu zece zile.

Revenit în antrenorat, după demiterea lui Toni Petrea, Ioan Ovidiu Sabău s-a luptat în primăvară pentru evitarea retrogradării și a dus U Cluj până în finala Cupei României, acum așteaptă duelul cu fostul său coleg de la națională, alături de Rednic fiind și campion la Dinamo și la Rapid.

Sabău s-a bazat pe mulți juniori, în partea secundă, Stoican și CSM Reșița au învins

Astăzi, cu CSM Reșița, au evoluat în formula de start Iliev - Oancea, Pițian, A. Miron, Dimitrov - G. Simion, Silaghi, Tescan, Hofman - Calcan - F. Ilie. Filip Ilie, atacant, 21 de ani, care și-a făcut junioratul la Bayern Munchen, a deschis scorul în minutul 4, pentru ca bănățenii să revină până la pauză, în minutele 11 și 43, după reușitele lui Andrei Lascu.

După pauză, Sabău i-a introdus pe juniorii Chirilă, Nicholas Pop și Techereș, care au mai evoluat la prima echipă, dar și pe alți tineri de viitori ai lui U, Crișan, Opriș, Baciu, Tout, Tudorache și Lambru, la primele lor apariții, fără ca ”Șepcile roșii” să mai puncteze pe tabelă. Echipa lui Flavius Stoican a menținut avantajul din prima repriză și a învins cu 2-1.

A fost o duminică frumoasă, am jucat cu o echipă frumoasă, un club mare, cu mulți suporteri. Îi mulțumesc lui Neluțu Sabău că a vrut să joace azi și la Alba Iulia, după amicalul pe care U l-a avut ieri. Noi mai avem mult de muncă, dar avem deplină încredere în Flavius Stoican
- Cristi Bobar, președinte CSM Reșița

Ioan Ovidiu Sabău a preluat U Cluj din mers: „Sunt mulțumit, iar de la unii aștept mai mult”

Ioan Ovidiu Sabău a avut reacții publice după victoria cu Unirea Dej, transmițând suporterilor alb-negrilor ce-și dorește de urgență, după ce a preluat echipa de la Anton Petrea.

„Aici mai trebuie să lucrăm, să gândim ca o echipă. Jucătorii luați individual au calitate, sunt super, dar trebuie să gândim ca o echipă. Vreau să văd cât își antrenează și voința, mai ales pe fondul unor antrenamente intense.

Trebuie să găsesc sistemul cât mai rapid, felul de abordare al meciurilor, să mă adapteze la calitățile și la nivelul lor de pregătire. Trebuie să am grijă să nu se accidenteze, să stea bine fizic și, bineînțeles, să acumulăm puncte. Ne bazăm mult pe realizări individuale, ceea ce e bine, dar trebuie să găsim jucătorii care să facă ambele faze, să aibă echilibru. Sunt mulțumit, iar de la unii aștept mai mult.

Filip Ilie e un jucător cu calități, eu trebuie să văd de ce până acum nu a jucat la un alt nivel văzând ce calități și fizic are. Depinde de el!

Important e cum vom arăta noi în următoarea perioadă. Cât de mult ne dorim efectiv să câștigăm, cât de mult știm să luptăm pentru fiecare minge. Mai avem o perioadă lungă, deși nu-mi permit să setez limite de timp, dar ca să arătăm ca o echipă care are identitate.

Eu cred că Mircea Rednic va sta pe bancă. Important e că se simte bine, că e sănătos, sigur va fi pe bancă. Toate echipele sunt acolo... Eu sunt preocupat de echipa mea, încă sunt aceleași mici probleme de grup, nu le poți rezolva în zece zile. În iarnă, am avut o lună la dispoziție, am avut meciuri-test, amicale, antrenamente, acum vreau să-i aduc pe toți la același nivel de pregătire”, a reacționat antrenorul de 55 de ani.

Citește și alte știri:

Prima reacție din partea FRF după huiduielile fanilor: „Lumea nu vine la stadion să vadă tango”

EXCLUSIV Nu doar Farul a încercat să îl atragă pe Rivaldo în conducere: „Era o discuție de marketing. Dar nu părea tentat de investiții atunci”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează